עבור לתוכן

בעיה עם המודם GlobeSpan Dial-UP PPP

Featured Replies

פורסם

זה המודם USB , אני יודע שהוא לא משהו אבל זה מה שיש לי בינתיים , ויש לי בעיה איתו , קודם כל , כשאני עושה ריסטרט או שהוא מתנתק לפעמים לבד , אז אם אני מנסה להתחבר אז אני לא יכול , כי הוא כזה נראה תקוע עם 3 המנורות מהבהבות דולקות , זה נראה כאילו הוא תקוע , ובשביל להתחבר בחזרה אז אני צריך לנתק אות מהכבל עצמו ,מהמחשב ,

ורק אז אני יכול ולפעמים גם זה לא מצליח ואני חייב ריסטרט עד שאני מצליח.. יש למישהו פיתרון או איזה עידכון שלא שמעתי עליו?

חוצמזה למה הוא מתנתק לבד סתם?

פורסם

איזה דגם?

מה המירות של הקו?

ספק ?

פרט עוד ...

גם לי היו בעיות עברתי ל 1.5 וכל הזמן התנתקתי וזה

בסוף היום בא טכנאי אמר שצריך לעשות לי קח והוא גם החליף לי מודם בקיצור בעיות.

אתה יכול להתקשר לספק ולדבר איתו כך אני עשיתי ..

פורסם
  • מחבר

מהירות 750K

ספק זהב

דגם אני לא ממש יודע , כתוב מאחורה

bezeq 102679

פורסם

הפיתרון הכי טוב זה לעבור לכבלים.

אתה יכול כמובן להחליף למודם רשת (שיפתור לך חצי מהבעיות) אבל זה יעלה לך 130 ש"ח (תשלום חד-פעמי).

בכבלים אתה משלם רק 139 ש"ח על הכל (1.5MB), שזה כולל מודם רשת מצויין, תשלום על התשתית ותשלום לספק. וגם יש לך מהירות העלאה גבוהה ב-4 מ-ADSL שזה עוזר קצת במשחקים ברשת (מהירות העלאה של 16KB).

וגם אין הרבה תקלות כמו ב-ADSL.

אני עברתי לכבלים ויום ראשון בא אלי טכנאי להתקין את הכל (היה אמור להתקין ביום רביעי אבל הייתה בעיה קטנה אז הוא בא ביום ראשון).

אז בקיצור, תחסוך לעצמך בעיות וכאבי ראשד ותעבור לכבלים, יותר משתלם מכל בחינה.

פורסם

היי היי... לא צריך להגזים.

המודם USB הזה ב-ADSL הוא חרא, וזה נכון וזה ידוע.

אבל אם מדברים על מודם שמתחבר לכרטיס רשת ב-ADSL, זה רמה אחרת לגמרי. אין עם זה שום בעיות. באחריות.

אתה ממליץ לו ישר לעבור לכבלים, אבל אני מזכיר שזה יותר סיפור מאשר פשוט להחליף מודם. מה עם כל ההתקנה של תשתית אינטרנט בכבלים שאתה לא מזכיר? כל הבלאגן הזה, וכמובן המחיר שהוא צריך לשלם? יהיה לו הרבה יותר קל וזול פשוט להחליף את המודם הנוכחי ב-ADSL למודם נורמלי.

אני לא אומר שכבלים זה לא טוב. אני רק אומר שלא צריך לרוץ ולהחליף תשתית בשביל כל שטות. כי ממש אין חסרונות ב-ADSL עם מודם כרטיס רשת לעומת הכבלים.

פורסם

זה לא עד כדי כך בלאגן גדול להתקין תשתית לאינטרנט בכבלים. אתה מנפח את זה וגורם לזה להיראות כטרחה גדולה.

ועלות התקנת התשתית היא בסך הכל 49 ש"ח, תשלום חד פעמי. אז בחודש הראשון הוא ישלם 139+49=188, שזה עדיין יצא לו יותר זול מהתשלום על האינטרנט ב-ADSL (או שיצא לו אותו המחיר). וכבר מהחודש השני הוא יתחיל לשלם רק 139 ש"ח וכך יחסוך בערך 50 ש"ח (אני מדבר על חבילה של אחד וחצי מגה כמובן).

אז בעצם הוא ישלם פחות בכבלים על אותה החבילה שיש לו אותה ב-ADSL, מהירות ההעלאה שלו תהיה גדולה

ב-4 ק"ב (שזה מאוד עוזר במשחקים), הוא יקבל מודם מצויין חינם להשאלה, וכמעט ולא יהיו לו תקלות. ועל זה אין וויכוח.

ב-ADSL יש מלא תקלות, וגם אלה שיש להם מודם רשת מצויין עדיין נתקלים בכל מיני תקלות קטנות שממש מרגיזות.

לפי דעתי, חבל לו על המאמץ לנסות לשפר משהו עם אינטרנט ADSL, וכדאי לו לעבור ישר לכבלים.

ואל תבינו אותה לא נכון, אני לא עובד בשביל חברת הכבלים ואני לא מנסה לעשות להם פרסומת פה. אני פשוט הייתי לקוח של בזק (כתשתית) באינטרנט ADSL כבר מאז שזה הגיע לראשונה לארץ וסבלתי מאז מהמון בעיות. אז בגלל זה אני ממליץ לאנשים להתרחק מ-ADSL.

פורסם

אתה רואה, אתה נכנס לוויכוח ADSL או כבלים שוב, מה שלא רציתי שיקרה...

אבל אם כבר התחלת, אני חייב לאזן את הצדדים.

אז ככה, בקשר למחיר: לפני חודש-חודשיים, לא זוכר בדיוק מתי, הייתה הורדת מחירים משמעותית גם של בזק וגם של ספקיות האינטרנט. אני כרגע בחבילה של 2 מגה-ביט ומשלם בסביבות ה-140 שקל כולל הכל. לבזק זה 80 (בעצם פחות כי אנחנו מקבלים החזר כי המודם שלנו לא בהשאלה), ולספקית 65. חבילה של 1.5 מגה-ביט זה 60 שקל אצל בזק (כולל מודם בכרטיס רשת בהשאלה (כיום זה האלקטל 510 שזה מודם פי כמה וכמה יותר טוב מכל מודם בכבלים)), ובסביבות ה-60 שקל אצל הספקית (תלוי בספקית). אז מה אמרת לגבי היותר זול?...

עכשיו, אל תזרוק לי משפטים כמו "יש ב-ADSL מלא בעיות". אם יש בעיות ספציפיות, פרט. כי אני יכול להגיד לך חד וחלק: אני ב-ADSL בערך מהשבוע הראשון שזה יצא לשוק הביתי, כבר יותר משנתיים (למען האמת כבר כמעט שנתיים עם המודם אלקטל החמוד שלי  ;D) ולא הייתה לי שום בעייה! פשוט כלום! יכול להיות שלך ספציפית היו בעיות, כמו שיכול להיות שלי ספציפית היו בעיות עם כבלים. זה לא אומר שכל האינטרנט ב-ADSL זה בעייתי או כל האינטרנט בכבלים בעייתי.

אז תפסיק לזרוק משפטים כמו "ב-ADSL יש הרבה בעיות". זה לא נכון. לך היו הרבה בעיות ב-ADSL, זה כבר משהו אחר.

ושוב, בלי שתגיד איזה בעיות בדיוק היו לך, קשה להבין מה בכלל אתה רוצה.

בקשר לכבלים, זה יכול להיות מאוד נוח. אבל זה יכול להיות גם מאוד לא. תריץ פה חיפוש למילה "L2TP" וכבר תמצא כ"כ הרבה סיפורים של בעיות (רק שתדע, זה פרוטוקול די בעייתי וזנוח שלא ברור למה הכבלים בארץ החליטו להשתמש דווקא בו).

והמשפט הזה הוא הכי הזוי:

לפי דעתי, חבל לו על המאמץ לנסות לשפר משהו עם אינטרנט ADSL, וכדאי לו לעבור ישר לכבלים.

תגיד מה שתגיד, החלפת תשתית זה יותר מאמץ (וכסף) מאשר החלפה פשוטה של מודם שיכולה לפתור את כל הבעיות.

אני לא מבין איך בכלל אפשר להתווכח על זה. אתה משווה הזמנת טכנאים הבייתה, העברת כבלים בקירות, קדיחת נקודות גישה על הקיר, פתיחת חשבון חדש אצל חברת הכבלים, העברת המנוי אצל ספקית האינטרנט למנוי בכבלים, ביטול החשבון בבזק, וכמובן החלפת המודם וכל ההגדרות על המחשב, אתה משווה בין כל זה לבין נסיעה לבזק-סטור והחלפת המודם? כי זה פשוט מסתכם בזה.

ואל תבין אותי לא נכון, אני לא עובד בשביל בזק ואני לא מנסה לעשות להם פרסומת פה. אני פשוט הייתי לקוח של בזק (כתשתית) באינטרנט ADSL כבר מאז שזה הגיע לראשונה לארץ ולא היו לי מאז שום בעיות. אז בגלל זה אני לא מבין למה אתה ממליץ לאנשים להתרחק מ-ADSL.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים