עבור לתוכן

בעית מרחק בין שני מחשבים לצורך רשת ביניהם

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי שני מחשבים שאני מעוניין להפעיל רשת איתם, אבל ישנה בעיה אחת: המרחק ביניהם הוא נע בין מינימום 15 מטר למקסימום 20 מטר.

ברשותי 2 כבלים של רשת ביתית - כל אחד אורכו 10 מטר.

השאלה שלי זו: איך אני יכול לעשות רשת בין המחשבים מבלי לקנות כבל רשת שאורכו 20 מטר?

אני חשבתי שאולי קיים איזה מתאם שאפשר לחבר איתו את הקצה של הכבל הראשון למחשב, את הקצה השני שלו למתאם, את הקצה של הכבל השני למתאם

ואת הקצה השני של הכבל הראשון למחשב השני - כך שהמתאם בעצם יחבר את שני הכבלים.

קיים בכלל מתאם כזה? - מתוך מחשבה ורעיון שיש לי אחד כזה לכבלים של טלפון.

פורסם

אהלן יאסר

אני קניתי לי מתאם כזה ממש ממש מזמן בחנות המחשבים השכונתית ב 20 ש"ח (ואני די בטוח שבימינו תוכל למצוא את זה בגרושים)

ככה שיש פתרון לבעיה שלך

מקווה שעזרתי

רועי

פורסם

יש לך 2 אפשרויות

1. הפשוטה והיקרה, לקנות כזה מחבר נקבה נקבה. ב-20 מטר עדיף שהמחבר יהיה מסוכך, מה שקצת קשה להשיג בחנות שכונתית ויקר יותר (כ-30-40 שקל)

2. המסובכת והזולה, לחתוך את שני הפלאגים ולהחלים אחד לשני.

יש לך פה גם מגשר כזה מסוכך וגם לא מסוכך - http://www.cable.co.il/products.asp?Cat2Cat1ID=4&Cat2ID=44

פורסם

מודה שלא ראיתי כזה מתאם, אבל אתה יכול, אם אתה רוצה, לחתוך את הכבלים בקצוות ולחבר אותם אחד לשני ליצרת כבל ארוך. בעניין של את'רנט צריך איזהשהו מגבר החל ממרחק מסויים. אני לא יודע מה המרחק ולא יכול להגיד לך הרבה על המתאם.

קיים בכלל מתאם כזה? - מתוך מחשבה ורעיון שיש לי אחד כזה לכבלים של טלפון.

ידעת שאת'רנט יכול לתפקד גם כטלפון? (לא קשור בגרוש)

פורסם

הבעיה היחידה של מה שהוצע כאן בת'רד זה שמוצלב+מוצלב=ישר, חוץ מזה אין בעיה לשרשר את החוטים.

פורסם

הבעיה היחידה של מה שהוצע כאן בת'רד זה שמוצלב+מוצלב=ישר, חוץ מזה אין בעיה לשרשר את החוטים.

??

אתה אומר שזה יוצר כבל לא מוצלב?

פורסם

שרשור של 2 כבלים מוצלבים יוצר כבל ישר

פורסם

וכבל ישר זה...?

לא מוצלב?

פורסם

אכן

יש 2 סוגים של כבלים ישר ומוצלב. הסוג נקבע רק על פי החיוט הפנימי שלו, כלומר איזה חוט מחובר לאיזה מגע.

out2.gif

cross = מוצלב

straight = ישר

פורסם

אז איזה אפשרות יש לנו כדי לחבר את שני הכבלים ?

ושישאר מוצלב?

פורסם

ישר + מוצלב = מוצלב

מוצלב + מוצלב + מוצלב = מוצלב (קצת יותר יקר)

אפשר תמיד עם לוחץ להחליף את הפלאג באחד הקצוות

אפשר לחפש (או לבדנות לבד) משרשר נקבה נקבה שהחוטים בתוכו מוצלבים ולא ישרים וככה בעצם מקבלים 3 הצלבות (כבל מוצלב + מתאם מוצלב + כבל מוצלב) מה שבעצם נותן כבל מוצלב.

פורסם

תשקול כבר לקנות כבל של 20 מ' אוקיי?

פורסם

והמתאם שנתנו פה באחד הלינקים הוא מוצלב?

יש איזה מתאם מוצלב שאפשר לקנות ?

פורסם

המתאם ישר, עוד לא ראיתי מישהו שמוכר מתאם מוצלב.

מה שאתה יכול לעשות זה לקנות שקע רשת עם 2 חיבורים ולהרכיב בין 2 החיבורים כבל ולחייט אותו ככה שהוא יהיה מוצלב, הבעיה שזה יעלה לך בערך 100 שקל.

לדעתי יהיה הכי פשוט לקנות לוחץ ב-60 שקל וקונקטור חדש בשקל וליישר את אחד החוטים.

תמיד יש לך את האפשרות הלא איכותית של לחתוך את הכבל ולהלחים אותו מחדש בצורה ישרה.

פורסם

נראה לי שאני יכול להשיג לוחץ וקונקטור

אז אם אני מיישר אחד מהחוטים ושם את המתאם הזה זה יהיה מוצלב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים