עבור לתוכן

אני מחר מתחבר לאינטרנט בכבלים. איזה מודם כדאי לי לבקש?

Featured Replies

פורסם

יש לי עכשיו חבילת ADSL 1.5MB עם אינטרנט זהב.

היום התקשרתי אליהם ורציתי לנתק את החבילה הזאת ולעבור לספק אחר, והפעם אני באמת התכוונתי להתנתק מהם.

אבל בסוף שיכנעו אותי להישאר איתם, ונתנו לי מחיר רגיל של 139 ש"ח לחודש (כולל תשלום ל-HOT) על חבילה של 1.5MB (אמרו לי שאין חבילה של 2MB בכבלים עם HOT, זה נכון?), +49 ש"ח התקנה של תשתית.

עכשיו, נדמה לי שמודם חינם בהשאלה. רק שכחתי לשאול אותם, המודם בהשאלה בחינם למשך שנה התחייבות נכון?

בנוגע למודם, איזה מודמים של כבלים בדרך כלל מציעים ואיזה כדאי לי לבקש? מודם רשת אני מעדיף.

ואני רוצה מודם שיש לו תמיכה מלאה במערכת ההפעלה לינוקס- MANDRAKE 9.2, וזה מאוד חשוב כי אני משתמש בלינוקס ולא בווינדאוס).

אני בבית עם מחשב אחד וכנראה אני אשאר כך ולא אקנה בכלל מחשב נוסף.

יש עוד דברים שאני צריך לבקש מהם? חייגן קבוע או משהו כזה?

פורסם

1. המודם של הכבלים נמצא אצלך בחינם כל עוד אתה מנוי לאינטרנט המהיר שלהם.

2. בקשר להתחייבות לשנה - מה שאתה מסכם איתם, אבל בכל מקרה את המודם הם מספקים ללא תשלום (טוב, יש דמי התקנה...).

3. כל המודמים של הכבלים תומכים בחיבור רשת ולחלקם יש גם אפשרות לחיבור USB.

4. אני לא חושב שיש לך אפשרות לבקש מודם מסויים, הם פשוט נותנים לך מה שיש להם במלאי.

5. לי היו כבר 3 מודמים שונים של הכבלים (מתקלקל -> מחליפים וכל פעם נותנים דגם אחר לפי המלאי). לא ראיתי שום הבדל בביצועים בינהם.

6. חייגן קבוע (אתה מתכוון לחיבור ללא חייגן) - תלוי בספק האינטרנט. אני עם אינטרנט זהב והם משתמשים בחייגן.

פורסם

אתה יכול לבקש איזה שיש לטכנאי שבא להתקין לך אבל זה לא עקרוני לכלבים כמו לאיי די אס אל ...כי לכל המודמים יש גם חיבור רשת וגם יו אס בי . בניגוד לאיי די אס אל שהיה או זה או זה והרבה אנשים קיבלו את היו אס בי החרא. ואני ממליץ לך לעבוד דרך רשת ולא יו אס בי כמובן :)

תתחדש ותהנה. אני עשיתי לפני חודשיים ואני מבסוט עד הגג.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה.

אני בעצם שאני אתעקש רק על מודם רשת? לא משנה מה הדגם שלו, כולם טובים?

ומה עם התמיכה בלינוקס? תהיה בעיה עם זה?

פורסם

תקרא מה כתבתי ...כולם זה גם רשת וגם יו אס בי ...אתה יכול לבחור איך אתה מחבר...

שתקבל את המודם והכל תבוא ותשאל שאלות אני יענ לך ואתן לך לינקים למלא מדריכים אבל אני בטוח שתגלה שזה יותר קל ממה שחשבת! ותצליח!

תתחדש!

פורסם
  • מחבר

אההה, תודה אחי. זה פשוט נראה לי קצת מוזר בהתחלה שכולם רשת ו-USB.

בנוגע לסוג (השם המדוייק של המודם, חברה), אני אקח פשוט מה שיש ואני מקווה שאני לא אקח סוג חרא.

ד"א: כמה זמן יקח להם בערך עד שהם יתקינו לי את התשתית ואת המודם? ובנוסף לתשלום על התקנת התשתית (49 ש"ח) הם לוקחים גם תשלום על התקנת המודם? או שזה כלול כבר בהתקנת התשתית?

אם כן אז כמה?

פורסם

הכל כלול ב 49 ששילמת בנפרד לכבלים.

המודמים כולם אותו דבר...ההתקנה היא שעה אם אין לך תשתית של כבלים אם יש לך אולי 15 דקות...

לגבי מודם אין לך מה לחשוב שידםקו אותך הכל אותו דבר...וכיוון שלא ניסתי את כולם אני לא יכול לתת לך את חוות דעתי ...

אלה המודמים שיש http://www.cables.org.il/modems/ לי יש את הטראיון ואני מבסוט ...תחפש אולי יש מישהו שעשה ביקורות על המודמים האלה בשאר העולם ...

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה על העזרה אחי.

פורסם

על לא דבר :) בשביל זה האתר קיים :) עזרה לקהילה

פורסם
  • מחבר

היום בבוקר התקשרו אלי מהכבלים ומהספק (אני ביקשתי) וכבר חיברו אותי אצל הספק, וכבר מחר בא אליי טכנאי והוא יתקין לי את הכל.

אני ביקשתי את המודם SB5100 MOTOROLA. אני עשיתי טעות פה? זה מודם רשת נכון? הוא טוב? אני רציתי אותו כי שמעתי שיש לו תמיכה מלאה בלינוקס.

פורסם

זה מודם רשת+USB. אחלה מודם, אבל אני לא יודע לגבי תמיכה בלינוקס

פורסם
  • מחבר

לגביי התמיכה בלינוקס, כבר שאלתי בפורום של לינוקס, ואני מצפה לתשובה.

תודה אחי.

ד"א: מביאים לי גם כבל שאני אחבר בין המודם לכרטיס הרשת שמובנה על לוח האם שלי NF7?

בכלל, כרטיס הרשת שעל לוח האם שלי ABIT NF7, מתאים למודם הזה?

פורסם

אני חושב שכל המודמים תומכים בלינוקס, כל עוד הם מחוברים דרך הכרטיס רשת.

פורסם
  • מחבר

אני ראיתי אנשים שהתקשו בהתקנה של חלק מהמודמים של הכבלים על לינוקס.

ואני משתמש חדש בלינוקס, אז אם תהיה איזה שהיא בעיה בהתקנה של המודם על לינוקס אני ממש אתקשה לסדר את הבעיה. יקח לי בערך שבוע.

וראיתי גם מישהו שאמר שיש מודמים של כבלים שלא תומכים בלינוקס, אז אני לא רוצה לקחת סיכון.

פורסם

לגבי השאלות שלך על כבילה - אין כזה דבר שהמודם לא יתאים לכרטיס שעל הרשת שלך. זה הכל סטנדרטים ותקנים. כמו שאתה לא שואל אם מכשיר USB מסוים יתאים ללוח. חוץ מזה, הבאנדל של המודם כולל את הדיסק שלו, כבל USB וכבל רשת ישר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים