עבור לתוכן

מה עושים בצו ראשון?? מה הצבא עושה לך ?

Featured Replies

פורסם

חח אתה מגיע ו ? נוגעים בך ? יש לך מבחנים ?

• תגובות 90
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש הסעות

ממששים לך את הביצים

ויש מבחנים

פורסם

דבר ראשון אתה נכנס לעמדה של אימות נתונים שם מספרים לך מה שאתה כבר יודע על עצמך (איפה אתה לומד כמה יחידות כל מקצוע, כמה חדרים יש בבית דברים כאלה) אחר כך מקראים לך 2 משפטים ברמה גבוהה ומבקשים ממך ל"תרגם" אותם לשפה פשוטה ולכתוב אותם.

אחר כך אתה הולך לבדיקה רפואים ששם שואלים אותך כל מיני דברים כמו האם אתה משתין בלילה וכו... מומלץ לבוא עם הטופס ששלחו לך בדואר ממולא ע"י רופא כדי לחסוך זמן. גם עושים את בדיקת הביצים המוכרת (הרופא תופס לך ת'ביצים ומבקש ממך להשתעל), לפני זה יש גם בדיקת שתן (חשבתי על זה והתפיקד של זאתי שמכניסה את האינדיקטורים לשתן זה התפקיד הכי רא בצבא). אחר כך אתה הולך לראיון האישי שם שואלים אותך שאלות מציקות במשך שעה. תשתדל להיות כמה שיותר עצמך בדבר הזה. אחר כך יש לך את המבחן הפסיכוטכני שבו אתה יושב במשך שעה ומשהו מול מסך מחשב 14 אינטש' עד ששורפות לך העיניים. וזהו. אם אתה בא בשעה שכתובה לך בצו שקיבלת אתה תהיה בדרך כלל תמיד ראשון בתור . סך הכל כל היום הזה לוקח בין 3-4 שעות.

תהנה

פורסם

הצבא מקטלג אותך.

סדרה של מבדקים פיזיולוגיים(ע"ע בדיקת ביצים ) ופסיכוטכניים יקבעו את האפשרויות שיפתחו לפניך בצבא בעתיד.

מספר טיפים שאני מאוד מציע לך להקשיב להם:

שן טוב ביום שלפני, המבדק הפסיכוטכני ארוך ודי מעייף...

תעשה את כל הבדיקות הרפואיות שאפשר לעשות מועד ההתיצבות, תעשה את בדיקת השתן בקופת החולים שלך ובדיקת הראיה (אם אתה עם משקפים) לפני, זה יחסוך לך המון זמן.

אה, ותביא גם איזה משו טוב עם המון סוכר בתוכו, או סתם איזה חטיף.

פורסם
  • מחבר

בחדר של הבדיקת ביצים אתה נמצא עם רופא ועם מי עוד ?

פורסם

ועוד איזה 6 -7 אנשים כמוך

פורסם

ועוד רופא

יש אחד עם כפפות ויש אחד בלי :-X

אתה פשוט יכול להגיד "עזוב אחי יש לי 2 סמוך עליי"

פורסם

דבר ראשון אתה מאחורי וילון אז אף אחד לא רואה אותך אם זה מדאיג אותך.

והוא בדיוק 2 שניות נוגע ובודק שהכל בסדר(לי הוא לא אמר להשתעל).

ובקשר לזה עם ה 14", אני דווקא ישבתי מול P4 2.8 עם ג'יגה זיכרון, DVD חדש של סמסונג ומסך 17 שטוח...

פורסם

ובקשר לזה עם ה 14", אני דווקא ישבתי מול P4 2.8 עם ג'יגה זיכרון, DVD חדש של סמסונג ומסך 17 שטוח...

i find it hard to believe

לא ניראה לי לרמטכ"ל יש כזה

דרך אגב אפשר גם לפצל את הצו לכמה ימם

לי ולחברים שלי זה היה בזמן בצפר אז פיצלנו ל4(כל יום קצת) וככה בזבזנו 4 ימיי לימודים ;D

פורסם

לך ללשכת גיוס בירושלים ותתרשם

אצלנו פשוט הייתה נפילת חשמל אז יצא לי להציץ בנתונים של המחשב כשהוא עולה(בשלב בו נכנסים לביוס).

פורסם

זה נכון, הם שדרגו.. לאלופי משנה יש MX700 (נדמה) זה כמו MX 500 אבל אלחוטי.. ומסכים דקים וכו' וכו'...

היום הם נזכרו לשדרג גם את מה שבאמת צריך. הצבא קקה אוף :-\

פורסם

הצבא משדרג את כל מה שצריך, וגם את מה שלא.

הם פשוט צריכים שתמיד לכל מטרה ולא משנה מה יהיה להם את הציוד הכי טוב(ויקר) שיש

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות...

יכול להיות לי קומבינות יעני במה שאני ארצה להיות אני אהיה..מה לבחור ???

פורסם

לפעמים גם אחות חמודה יכולה למשש לך את הביצים ואז קורה דבר קצת מביך, אבל בקטנה, טבעי.

לא אשכח ת'ראד שאיזה אחד פתח בתפוז ושם הוא רק התבכיין על כמה שהדבר הזה טראומתי.

לי היה איזה סרן רוסי מגעיל, שעשה לי במבטא צ'צ'ני כבד "תביאאאאא!!!!! תביא ביצים!!!!!!" ועוד הוא מישש לי בלי כפפות, חשבתי אני סוטר לו עם הז*ן. בדיקת הראיה שווה לתחת, אתה צריך לחזור עם כל עין, בדיוק על אותן אותיות, ככה שלא ממש קשה לזכור. לפחות ככה זה היה אצלי.

בין השאר, מאבחנת (ראיון אישי), החלק האהוב עלי בצו הראשון, פשוט כיף להריץ עליהן מניפולציות. שלא תחשוב לרגע שהיא שמה משו על הרצונות והציפיות שלך מהצבא במהלך שירותך ו/או יכולה לעשות משו בנידון. היא בסה"כ צריכה לראות עד כמה המוטיבציה שלך לשירות (בעיקר קרבי, אך לא רק), גבוהה.

מבחנים פסיכוטכניים ראשוניים (דפ"ר), תעשה כשאתה עירני לחלוטין, אם אין לך כוח/חשק/רצון באותו היום, אל תתבייש לבקש מועד נפרד לבחינות האלה. קבוצת האיכות שלך נקבעת ברובה ע"י הדפ"ר.

זהו בגדול, שיהיה לבריאות.

פורסם

יש לך משהו נגד רוסים שאני אבין?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים