עבור לתוכן

צריבה איטית בצורב asus

Featured Replies

פורסם

שלום. ברשותי צורב אסוס מדגם crw-4824A במהירויות 52*24*48 . הבנתי שבמהירות כזאת אני אמור לצרוב דיסק של 700 מגה בערך ב 3 דקות,בפועל אני צורב דיסק כזה ב 6 וחצי דקות . יש לציין כי ניסיתי דיסקים שונים ועדיין לוקח לי כ 6 דקות לצרוב דיסק .

רציתי לשאול מה הבעיה ואיך לתקנה,והאם עידכון קושחה יעזור?

תודה מראש

פורסם

תכנס ל nero info tool ל configuration

תראה מה רשום על DMA אם מכובה זאת כנראה הסיבה

הצורב מחובר בכבל לבד או מחובר אם עוד משו?

פורסם

אני רוצה להוסיף עוד משהו קטן:

אני לא מציע לך לצרוב על המהירות המקסימלית של הצורב.

תצרוע על מקסימום של 24x אם לא הדיסק יצרב אבל לא באיכות טובה למשל בסרטים הסרט יקפוץ הרבה פעמים ובמשחקים יוכלו להיות שגיאות במהלך ההתקנה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות . ה dma אכן מכובה (אחרי בדיקה בנרו ) , אך איני מוצא דרך להדליק אותו,אודה לכם אם תדריכו אותי בעיניין זה.

אם זיכרוני אינו מטעה אותי אז הצורב מחובר על אותו הכבל יחד עם הסידירום , חיברתי אותו בדרך זו כי הבנתי שלא מומלץ לחבר אותו עם הארדיסקים ביחד ...

לגבי מהירות הצריבה - למה שיהיו פאקים בצריבות? חשבתי שצריבה במהירות איטית מהמהירות של הצורב הייתה נהוגה בצורבים ישנים יותר . בכל מקרה - אקח זאת לתשומת ליבי,תודה .

עריכה : מה לגבי עידכון הקושחה? יתן לי בוסט בביצועים או שזה סתם ריסק שלא כדאי לקחת?

פורסם

לחיצה ימנית על my computer

לחץ על properties

כנס ל hardware>>device maneger>>ide ata/atapi controllers

לחץ פעמיים על הIDE הנכון,את זה אתה יכול לראות בnero info tool

בדרך כלל זה ה secondary

כנס ל advanced settings אחרי שנכנסת לאחד הide ובtransfer mode תגדיר dma if available

לחץ OK

באשר לעדכון קושחה,הוא בעיקר ישפר תאימות אם דיסקים

יכול להיות גם דברים אחרים אי אפשר לענות באופן כללי,בטוח רשום באתר של היצרן

מזה בדיוק משפר

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,אני עכשיו אנסה לצרוב משהו ונראה אם זה עובד .

אם לא קשה , תוכל בבקשה לפרט מהו ה dma ?

והאם כדאי להשתמש בו גם לסידירום (חוץ מהצורב) .

ומה לגבי עידכון הקושחה?

תודה :)

פורסם

3 פירוטים על DMA:

http://cnx.rice.edu/content/m11867/latest/

http://whatis.techtarget.com/definition/0,,sid9_gci213903,00.html

http://www.embedded.com/showArticle.jhtml?articleID=15300200

כן כדאי להשתמש בו גם לסידירום

באשר לקושחה תסתכל בהודעתי הקודמת ,נערכה

תבדוק אם הצורב בכלל רץ כרגע בUDMA אתה יכול לראות באיזה מצב הוא מאותו מקום שהגדרת DMA

אם הגדרת זה לא אומר בטוח שזה עבד (זה גם תלוי בהגדרות UDMA בביוס)

פורסם
  • מחבר

אוקיי,אז ככה-הגדרתי את את הצורב והסידי רום לפעול ב dma . איפה שהגדרתי את זה (מתחת) יש : device 0

ויש device 1 . בזה עם ה 0 רשום current transfer mode:PIO mode . ובזה עם ה 1 רשום שזה פועל עכשיו ב ultra dma mode 2 . אני מנחש שה - 0 זה הצורב כי בנרו רשום לצורב : dma off . האם יש אפשרות כלשהי בכל זאת להפעיל את זה?עידכון דרייברים אולי?

ובאתר של אסוס לא רשום דבר על מה העידכון קושחה משפר .

פורסם

באתר של אסוס רשום בהחלט

לחץ על More... מתחת לגרסה

0 = master

1 = slave

הנחה טובה,כמו שכבר אמרתי זה גם קשור בהגדרות בביוס

חפש UDMA ותשים על AUTO

פורסם
  • מחבר

אז ככה,נכנסתי לביוס וזה מה שמצאתי שם בקשר ל dma .

type :auto

primary :pio mode 4

secondary :udma mode 2

ויש אפשרות לשנות את הספרות .

באתר של אסוס בכלל אין דרייברים לצורב שלי... והורדתי משם תוכנה שעושה אוטומטית עידכון קושחה והיא רשמה לי שיש לי את הקושחה האחרונה .

אז אין שום דרך לגרום לצורב שלי לעבוד ב dma ? אולי חיבור הכבלים שלו בדרך אחרת? הצריבות מאוד איטיות ומאוד מאיטות את המחשב עד כדי כך שהעכבר בקושי זז (או שהמחשב אמור לעבוד לאט בזמן צריבה?)

פורסם

אין דרייברים לכוננים אופטים בשביל וינדוס,וינדוס משתמש בדרייברים ג"נריים

תגדיר גם תאחר ל udma mode 2

מה שרשמת זה בכלל מתוך ide secondary channel?

פורסם

תנסה לנתק את הסי די רום ולחבר את הצורב בתור Single Master, אתה עושה את זה בזה שאתה מחבר את הקצה של הכבל לצורב ושם את הג'מפר שלו על מאסטר.

אם זה עובד אולי ההגדרות הקודמות שלך של ה Master/Slave היו לא בסדר.

אם הכל לא עובד, תנסה לעשות עדכון קושחה לצורב או שתבקש תמיכה מהחברה שמוכרת אותו. עדיף שקודם תבקש תמיכה למה החברה לא אוהבת שעושים עדכון חומרה.

פורסם
  • מחבר

תנסה לנתק את הסי די רום ולחבר את הצורב בתור Single Master, אתה עושה את זה בזה שאתה מחבר את הקצה של הכבל לצורב ושם את הג'מפר שלו על מאסטר.

אם זה עובד אולי ההגדרות הקודמות שלך של ה Master/Slave היו לא בסדר.

אם הכל לא עובד, תנסה לעשות עדכון קושחה לצורב או שתבקש תמיכה מהחברה שמוכרת אותו. עדיף שקודם תבקש תמיכה למה החברה לא אוהבת שעושים עדכון חומרה.

ניתקתי את הסידירום והשארתי את הצורב (הם על אותו כבל) , הצורב כרגע ביציאה שנמצאת באמצע הכבל ולא בקצה,זה משנה? או שאני חייב לחבר אותו לקצה של הכבל? הוא מוגדר כמאסטר והסידירום (שעכשיו לא מחובר) מוגדר כ slave .

לפי מה שרשום באתר של אסוס אז עידכון קושחה ישפיע על דברים אחרים ,כגון תאימות לדיסקים . לא צוין שם דבר על אפשרות ה dma .

לרון:מה שרשמתי הופיע גם ב secondary slave וגם ב secondary master , כלומר ההגדרות בביוס של הצורב ושל הסידי רום הם אותו דבר .

פורסם

המאסטר צריך להיות על הקצה של הכבל, אבל אני לא יודע אם זה יפתור את הבעייה של הDMA.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים