עבור לתוכן

2 מחשבים, מודם וסוויטצ' - מה הולך פה לעזאזל ואיך??

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

ברשותי סוויטצ' Dynamode SW80010-D אשר אליו מחוברים:

מודם מוטורולה (כבלים)

מחשב א'

מחשב ב'

אין לי מושג אם המודם הזה משמש גם כנתב וכו'... במחשבים מוגדר על כרטיסי הרשת לקבל IP באופן אוטומטי.

מה שקורה זה שיש אינטרנט בשני המחשבים, הכל עובד, מתוכנות שיתוף ועד לתוכנות מסרים, הבעיה מתחילה כאשר מנסים לקשר בין המחשבים בצורה ישירה, על-מנת לשתף קבצים ותיקיות וכן על-מנת לשחק יחדיו במשחקי רשת.

והנה החלק המוזר - בדקתי IP בכל מחשב ובמחשב א', ה-IP הוא:

81.218.143.137

וה-GATEWAY הוא

81.218.142.1

לעומת המחשב השני, בו ה-IP הוא:

62.219.57.96

וה-GATEWAY הוא

62.219.57.1

אין לי מושג איך זה קורה ומאוד הייתי רוצה לדעת מדוע ואיך זה קרה והאם ישנה דרך שבה ניתן לשתף קבצים ותיקיות בין המחשבים.

נ.ב. - אין פינג ישיר בין 2 המחשבים, אך ניתן לתקשר ביניהם דרך תוכנות המסרים (ICQ, MSN) וגם להעביר קבצים, אך לא במהירות העולה על מהירות שליחת הקבצים המוגבלת (13KB~)

תודה רבה.

פורסם

זה עסק מאוד פשוט.

המודם שלך תומך ב-3 אייפים שונים שאתה מקבל מספקית האינטרנט שלך. הוא לא נתב, פשוט תומך בריבוי אייפים. כשחיברת את המודם לסוויטצ' (שדרך אגב, גם לי יש את הסוויטצ' הזה, סוויטצ' מצויין ;)), ואת שני המחשבים לסוויטצ', גרמת לכל מחשב לקבל אייפי חיצוני מהספקית שלך, כאילו כל מחשב מחובר עם מודם משלו. אז המחשבים יכולים לגלוש באינטרנט, שכן האייפים שקיבלת חוקיים ובאים ישירות מהספקית, אבל מכיוון שהם לא אייפים מאותו הסוג, שני המחשבים לא נכללים באותה הרשת, ולכן לא יכולים לתקשר ביניהם ישירות, ללא ה-Gateway (שהוא בעצם הספקית). לכן, כל תעבורה שתנסה לעשות ללא ה-Gateway (כמו רשת ביתית) לא תעבוד, וכל תעבורה שתעשה בעזרת ה-Gateway (כמו תקשורת ב-ICQ וכו') תוגבל לאותם ההגבלות של המהירות שלך באינטרנט.

פיתרון אחד אפשרי (אבל לא מושלם) הוא להגדיר על אחד המחשבים ידנית אייפי מאותו הסוג של המחשב השני (פשוט להעתיק את כל האייפי חוץ מהספרה האחרונה שאותה יש לשנות לספרה אחרת), כך ששני המחשבים יהיו באותה רשת. כך, הם יוכלו לתקשר אחד עם השני, אבל סביר להניח שבמחשב שבו שינית את האייפי לא יהיה אינטרנט, מכיוון שאת הכתובת הזאת לא קיבלת מהספקית.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, באמת עסק מאוד פשוט אחרי ההסבר המאלף שלך :)

אבל, אם אני מסוגל לקבל עד 3 איפים שונים מאותה ספקית... זה לא עולה לי יותר כסף ברגע שאני מקבל עוד איפי? ומה בנוגע למהירות: האם הקצב של כל איפי עומד בפני עצמו או שהקצב מתחלק בין 2 או 3 האיפים השונים שקיבלתי?

כמו כן, איך זה שלאותה ספקית יהיו איפים שמתחילים בספרות שונות? הייתי בטוח שלכל ספקית יש את ההתחלה שלה שכל האיפים דומים מבחינת 2 החלקים הראשונים שלהאיפי ורק 2 החלקים האחרונים הם המשתנים...

פורסם

לשאלות שלך -

לא, זה לא עולה יותר כסף לקבל יותר מIP אחד.

מהירות החיבור מתחלקת בין המחשבים כאילו היית משתמש בנתב

ואין שום סיבה טכנית שלספקית מסוימת לא יהיו כמה טווחים של IP

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

אוקיי, למדתי משהו חדש, מאוד נחמד, לא ידעתי שקיים דבר כזה :)

תודה רבה לכם על העזרה, אם יהיו עוד הערות והארות בנושא, אנא כיתבו. זה מעניין. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים