עבור לתוכן

שאלה בקשר למספר כרטיסי רשת במחשב אחד

Featured Replies

פורסם

שלום.

בקרוב אני מקבל מחשב חדש,

המחשב הזה עובר לאמא שלי,

ואני מקבל את הפנטום 2 הישן שלה.

אני עומד להפוך אותו לשרת שפועל על לינוקס, והוא יהווה גם ראוטר.

יש בו רק כרטיס רשת אחד, ואני צריך 4.

1 לכבלים

1 למחשב שלי

1 למחשב של אמא שלי

1 למחשב של אבא שלי

השאלה שלי היא:

האם יש כרטיס רשת עם 3 יציאות?

או שאני אצתרך לקנות 3 כרטיסי רשת. אני לא בטוח שיש מקום בלוח אם לעוד 3 כרטיסים. ל2 זה בטוח, השלישי לא.

עריכה:

יש לי האב, אי אוכל לקנות עוד כרטיס רשת אחד ולהשתמש בהאב כמפצל לכרטיסי רשת?

או שביל להפוך את המחשב הישן לראוטר אני חייב להשתמש בכרטיס רשת לכל מחשב?

פורסם

תשנה בבקשה לכותרת שתיהיה יותר אינפורמטיבית.

פורסם

אם אתה יודע לעבוד עם רשתות

ההאב יכול לשמש כמפצל וראוטר

אבל אם לא .. עדיף שיהיו לך 4 כרטיסי רשת

פורסם
  • מחבר

תשמע אני לא מבין גדול ברשתות.

אני יודע להקים רשת... כמו שלי בבית עם 3 מחשבים והאב ולפני עם 2 מחשבים בלי האב...

איך אני הופך את ההאב לראוטר?

לא ידעתי שזה אפשרי.. אז ראיתי את המדריך איך לפהוך את המחשב לראוטר...

זה בכלל אפשרי לשים 4 כרטיסים במחשב?

פורסם

שטויות, אי אפשר להפוך האב לראוטר, הם שונים ברמת החומרה

חוץ מזה, הדרך שהצעת תעבוד. מספיק שני כרטיסים - אחד למודם ואחד להאב ואז יש לך נתב+האב

פורסם

ראיתי לפני הרבה זמן באיזה אתר מדריך להפוך האב שישמש כראוטר אחד גדול (אני לא יודע אם זה דגם מסויים)

ולשים 4 כרטיסי רשת זה אפשרי מאוד .. (אבל אם אתה שם הרבה כרטיסי רשת .. מומלץ להשיג ספק כוח טוב )

פורסם

לא נכון, אי אפשר להפוך האב לראוטר

האב לוקח אותות חשמליים שמגיעים מהיציאות שלו וחוזר על האות לכל שאר היציאות, הוא יודע לעבוד רק עם חשמל. ראוטר מקשר בין רשתות, וזה עניין שונה לגמרי.

פורסם
  • מחבר

טוב בקרוב אני אנסה... :D

פורסם

אם אתה רוצה לעבוד עם 2 כרטיסי רשת + HUB, תפעל ככה:

1. במחשב הראשון - חיבור פיזי לאינטרנט עם כרטיס הרשת הראשון, חיבור כרטיס הרשת השני ל HUB, הפעלת ICS על החייגן/חיבור לרשת.

2. חיבור 3 המחשבים ל HUB (צריך כבל לא מוצלב, אם אני לא טועה). בכל מחשב צריך כמובן כרטיס רשת.

3. הגדרת כתובת IP לכל מחשב שמחובר ל HUB. במחשב הראשון, הכרטיס רשת שמחובר ל HUB מקבל אוטומטית כתובת 192.168.0.1, בשאר המחשבים אתה יכול להשאיר על קבלת כתובת IP אוטומטית, אבל אני ממליץ לקבוע כתובת ידנית. הכתובת צריכה להיות בתחום שבין 192.168.0.2 ל 192.168.0.254 (כמובן שיש לתת לכל מחשב מספר אחר), ה Subnet Mask צריכה להיות 255.255.255.0, ויש להגדיר גם את ה Gateway וגם את ה DNS כ 192.168.0.1.

במצב הזה, המחשב הראשון משמש כנתב (וגם כשרת DNS ו DHCP).

פורסם
  • מחבר

את זה אני יודע וככה בערך עשיתי עד היום.. המחשב שלי היה מחובר לאינטרנט דרך ה USB

הכרטיס רשת שלי היה מחובר להאב, ועוד 2 מחשבים היו מחוברים להאב...

אבל עכשיו אני יעשה את זה עם לינוקס אז אני לא יודע איך משתפים את האינטרנט במחשב הראשי, שהוא יהיה מבוסס לינוקס..

אני עכשיו מתחיל לקרוא ולמוד כי כנארה שבוע הבא אני קונה את המחשב ומתחיל הכל

פורסם

לא נכון, אי אפשר להפוך האב לראוטר

האב לוקח אותות חשמליים שמגיעים מהיציאות שלו וחוזר על האות לכל שאר היציאות, הוא יודע לעבוד רק עם חשמל. ראוטר מקשר בין רשתות, וזה עניין שונה לגמרי.

בדיוק.

אולי שמעת על הפיכת מודם למודם+נתב, אבל זה בגלל שהחומרה כבר מותאמת לעבוד כנתב ופשוט צריך להפעיל גרסת תוכנה שונה על המכשיר בשביל זה. להחליף את החומרה שבפנים אי אפשר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים