עבור לתוכן

האם יש הבדל בין +\- בled?

Featured Replies

פורסם

תראו אני התחלתי לבנות "בית תאורה" מלדים,ובמהלך העבודה שחקתי קצת עם לד,עכשיו להפעתי כעשיתי איתו מעגל(אם איזה שני בטריות לא משנה...)הוא האיר רק במצב אחד ???

האם יש חשיבות,לאיזה מתח אני מחבר כל צד של הלד,כלומר משנה אם הימני יהיה + או - (כמובן שהשמאלי יהיה בההתאם...)??? :-[או שאין חשיבות בדומה למאווררים וכו'...

פורסם

יש חשיבות ואפשר להבדיל מה זה פלוס ומה זה מינוס לפי האורך של הרגל של הלד!!!

בגלל שאני לא זוכר

פורסם
  • מחבר

קודם כל למה ה"!"...?חוץ מזה לא ידעתי על זה אני די נוב בכל העסק...אז במקום לבדוק קודם קיצצתי(אני צריך אותן שוות)לא משנה אני מריץ עכשיו בדיקות ואת רגל המינוס אני צובע...

עכשיו יש לי עוד שאלה,כשאני יחבר ת'עסק לצד המינוס אני מחבר ת'חוט השחור ולפלוס ת'אדום כן...?

תודה לעוזרים

פורסם

יש חשיבות ואפשר להבדיל מה זה פלוס ומה זה מינוס לפי האורך של הרגל של הלד!!!

באמת למה ה !!!! ? אתה כועס על משהו? או רוצה להוכיח שאתה יודע? ואם כבר נתת לו תשובה ואמרת לו שיש הבדל למה לא אמרת לו מה זה מה?

מקרה עצוב :/

קודם כל למה ה"!"...?חוץ מזה לא ידעתי על זה אני די נוב בכל העסק...אז במקום לבדוק קודם קיצצתי(אני צריך אותן שוות)לא משנה אני מריץ עכשיו בדיקות ואת רגל המינוס אני צובע...

עכשיו יש לי עוד שאלה,כשאני יחבר ת'עסק לצד המינוס אני מחבר ת'חוט השחור ולפלוס ת'אדום כן...?

תודה לעוזרים

דבר ראשון כמו שהאדון מלמעה אמר יש חשיבות לרגליים +/- .

הרגל הקצרה יותר היא ה - והארוכה היא +. עוד דרך לבדוק את זה אם חתכת כבר את הרגליים תסתכל בפלסטיק של הלד כל זה שעוטף את מה שיש בפנים אז בצד אחד של הלד אם תסתכל מלמטה הפלסטיק חצוי אז הרגל שהכי קרובה לחצוי זה ה - :)

וכן את כל העסק אתה מחבר שחור - , אדום + (תלוי איך חיברת במולקס - להזכירך אדום במולקס זה 5 והצהוב במולקס זה 12)

בהצלחה ומקווה לראות תמונות :)

פורסם

ללד יש + ו - בגלל שהוא בעצם דיודה (יש הסבר מפורט יותר במדריכים) ושמתי לב שלא השתמש בנגד בטור,כדאי שתוסיף.

פורסם

LED הוא דיודה לכל דבר, יש חשיבות לחיבור המתח. אם אתה לא זוכר איפה הרגל הקצרה, פשוט תבדוק, חיבור הפוך של המתח לא פוגע ב LED כי הוא פשוט לא ידלק.

כמו כן אני מקווה שאתה לא מחבר את ה LED ישירות למתח , אלא מחבר אותו דרך נגד.

בהצלחה

עידו

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה חבר'ה.

לא השתמשתי בנגד משום שתכננתי לחבר 4 לדים(12V סה"כ)למקור של 12,או שזאת מחשבה די נובית...

הצלחתי לבדוק את כולם ע"י 2 בטריות וטוש ;).

למרבה הצער איבדתי לד אחד ונותרתי עם 3,עכשיו כנראה שאני יצטרך או נגד או לד חדש,או שאולי אפשר לחבר אותם למקור של 5 מה אתם אומרים?

פורסם

היו כבר איזה 2000 דיונים על איך כמה ולמה מחברים לדים

למה להתעצל ולא לחפש?

פורסם
  • מחבר

למה להתעצל ולא לענות?

נראה לך שלא חיפשתי לפני ששאלתי,למה יש כאן מלא עצבניים?אני נוב לחזור על זה?

פורסם

אז מה אם אתה נוב, היו כל כך הרבה דיונים על זה שכל מה שאתה צריך זה לחפש את המילה "לד" ותמצא איזה 1000 דיונים.

לענות לך זה לכתוב שוב דיון של 10 עמודים, נראה לך הגיוני?

פורסם

אז למה שפשוט לא יעשו את כל הדיונים ששואלים הרבה פשוט יעשו מהם דביק וזהו

פורסם

כי אז הדף הראשון יהיה כולו דביקים וכל הדיונים יעברו לדף השני, שם אף אחד לא מסתכל אף פעם

יותר מ-4-5 דביקים זה כבר מעיק

עריכה - אהההם אהההם, זה כבר בסטיקי

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0

פורסם

כמו שידידי Holy אמר - הנושא נטחן מכל הכיוונים + יש לך מדריך תאורה בסטיקי.

אני מאמין שאחרי קריאה שלו תבין בדיוק איך יפעל המעגל שלך ותוכל לבנות אותו בקלות.

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים