עבור לתוכן

רשת ביתית ושיתוף אינטרנט

Featured Replies

פורסם

טוב זה הדיון השני שאני פותח כבר...הקודם ירד ולא יודע איפה הוא...

עכשיו הבעיה שלי היא כזו...2 מחשבים מחוברים בכבל מוצלב ביניהם ואחד מהם מחובר לאינטרנט שניהם בווינדווס XP...איך אני עושה שהמחשב שאין לו גישה ישירה לאינטרנט יוכל לגשת לאינטרנט דרך המחשב שכן יש לו גישה?

המדריכים בסטיקי פשוט לא עוזרים לי...ואני לא ממש מבין מהם (ואין לא חדש בעסק של מחשבים) מה אני אמור לעשות. הבעיה שלי היא שאני משתמש בחייגן אבל במדריך יש תמונה רק של התקן LAN אחד...בעוד שלי יש שני התקני LAN(כמו שיש בהדרכה להתקנה בלי חייגן) ועוד ת'חייגן...

הנה ככה זה נראהe438d4940c145de40e41619d74a08910020000.aspx

מישהו יכול לעזור לי? כי כל מה שאני מצליח לעשות זה ששני המחשבים יזהו שיש תקשורת ברשת...אבל הם לא מזהים אחד את השני ובטח שלא ת'גישה לאינטרנט...וניסיתי כבר לעשות שייר לאינטרנט קונקשן שלי

פורסם

יש לך ככל הנראה שני כרטיסי רשת על המחשב, אני מנחש שכרטיס אחד הוא הכרטיס שמחובר למחשב הלקוח, וכרטיס אחד מחובר למודם, נכון? איזה מודם יש לך בכלל? ועל איזה תשתית אתה מחובר (ADSL/כבלים)? ופרט גם מה בדיוק חיברת למה פיסית, שנוכל לוודא שעשית זאת נכון. חבל שאתה לא מספק פרטים. קשה הרבה יותר לעזור לך ככה.

בכל מקרה, אין לך הרבה במחשב הזה לעשות חוץ מלהגדיר שיתוף על החייגן לאינטרנט (שלפי התמונה אני רואה שכבר קיים), ובחלון בו אתה מוסיף את הסימון של Share internet connection לבחור את כרטיס הרשת שמחובר למחשב הלקוח ולא הכרטיס שמחובר למודם.

חוץ מזה אתה לא צריך לעשות כלום במחשב הזה. בכרטיס הרשת שמחובר למודם תשאיר הכל על אוטומטי בפרוטוקול ה-TCP/IP (אני לא יכול להמליץ לך יותר מזה בלי לדעת איזה מודם זה בכלל), ובכרטיס שמחובר למחשב הלקוח הכל כבר יוגדר לבד ביחד עם השיתוף שאתה מוסיף.

במחשב הלקוח יש רק כרטיס רשת אחד שיש להתעסק איתו. אני לא רואה איפה אפשר להסתבך בקטע הזה עם המדריך. מקסימום, אתה יכול להשאיר בו הכל על אוטומטי ולא להגדיר את הכתובות כמו במדריך, זה גם אמור לעבוד.

פורסם
  • מחבר

יש לך ככל הנראה שני כרטיסי רשת על המחשב, אני מנחש שכרטיס אחד הוא הכרטיס שמחובר למחשב הלקוח, וכרטיס אחד מחובר למודם, נכון?אכן איזה מודם יש לך בכלל?אני חושב terrayon ועל איזה תשתית אתה מחובר (ADSL/כבלים)?כבלים ופרט גם מה בדיוק חיברת למה פיסית, שנוכל לוודא שעשית זאת נכון. חבל שאתה לא מספק פרטים. קשה הרבה יותר לעזור לך ככה.

חיברתי ככה את המחשב שלי למודם כבלים ובכבל מוצלב מהכרטיס רשת השני  של המחשב שלי חיברתי למחשב הלקוח

בכל מקרה, אין לך הרבה במחשב הזה לעשות חוץ מלהגדיר שיתוף על החייגן לאינטרנט (שלפי התמונה אני רואה שכבר קיים), ובחלון בו אתה מוסיף את הסימון של Share internet connection לבחור את כרטיס הרשת שמחובר למחשב הלקוח ולא הכרטיס שמחובר למודם.

חוץ מזה אתה לא צריך לעשות כלום במחשב הזה. בכרטיס הרשת שמחובר למודם תשאיר הכל על אוטומטי בפרוטוקול ה-TCP/IP (אני לא יכול להמליץ לך יותר מזה בלי לדעת איזה מודם זה בכלל), ובכרטיס שמחובר למחשב הלקוח הכל כבר יוגדר לבד ביחד עם השיתוף שאתה מוסיף.

במחשב הלקוח יש רק כרטיס רשת אחד שיש להתעסק איתו. אני לא רואה איפה אפשר להסתבך בקטע הזה עם המדריך. מקסימום, אתה יכול להשאיר בו הכל על אוטומטי ולא להגדיר את הכתובות כמו במדריך, זה גם אמור לעבוד.

ובכן ניסיתי לעשות הכל...חיברתי כמו שאמרתי לך למעלה...הגדרתי את כל הIP לאוטומאטי...ובכל זאת נאדה כל פעם שאני פותח חלון אקספלורר במחשב הלקוח...הוא אומר שאין לו גישה לאינטרנט ושואל אותי אם אני רוצה להתחבר לאינטרנט או לא..אני אומר לו כן וכלום הוא לא מוצא כלום...

פורסם

במחשב הלקוח, כנס לinternet options (אפשרויות אינטרנט) בלוח הבקרה. שם מתחת לconnections תעשה remove לכל חיבור שקיים שם. אח"כ תלחץ על lan settings ושם תוודא שautomatically detect settings מסומן.

פורסם
  • מחבר

הכל ניסיתי לעשות כל מה שאמרתם וכלום...הם מזהים שיש חיבור רשת אבל הם פשוט פאקינג לא מזהים אחד את השני...יש לציין שאין שום ברידג' בין שני המחשבים ושאף אשף התקנה מהירה של רשת לא הורץ (כי כשאני מריץ את האשף על השרת הוא יוצר ברידג' שמנטרל לגמרי את החייגן שלי)

פורסם

1. אם יש Firewalls כלשהם מותקנים, הם כנראה המקור לבעיות. יש לאפשר גישה בין 2 המחשבים או לבטל אותם.

2. האם יש תקשורת בין המחשבים? האם ניתן לעשות ping ממחשב אחד לשני?

בכל מקרה, הנה מה שאתה צריך לעשות:

א. במחשב שמחובר פיזית לאינטרנט - קודם כל תבדוק איזה Local Area Connection מחובר לרשת הביתית ואיזה למודם. אני מציע לך לשנות את השמות האלו (ע"י F2) כדי להקל עליך (את החיבור של הרשת הביתית תסמן כ"רשת ביתית" או משהו כזה).

ב. במאפיינים של החייגן, תפעיל את ה ICS ותבחר בשיתוף את הרשת הביתית (הכוונה ל Local Area Connection שמחובר לרשת הביתית). כרטיס הרשת שמחובר לרשת הביתית יקבל כתובת 192.168.0.1.

ג. במחשב השני, שני את כתובת ה IP ל 192.168.0.2 (או כל מספר אחר בין 2 ל 254) ותדאג שה Subnet Mask תהיה 255.255.255.0. בנוסף תגדיר גם את ה Gateway וגם את שרת ה DNS כ 192.168.0.1 (כלמר, התקשורת החוצה תהיה דרך המחשב הראשון).

ד. תבדוק שיש תקשורת בין המחשבים ע"י ביצוע ping.

זהו - זה כל הסיפור. המחשב השני אמור לגלוש באינטרנט דרך המחשב הראשון (בהנחה שהוא מחובר לאינטרנט).

אם החייגן היה פעיל בזמן ששינית את המאפיינים שלו, אתה צריך לסגור ולפתוח אותו.

פורסם
  • מחבר

אוקי תראו...ניסיתי באמת הכל וזה לא עובד...

הבעיה היא כזו...הגעתי למצב שהמחשבים מזהים אחד את השני ברשת...כשאחד מנסה לגשת לשני הוא אומר לו שכנראה אין לו הרשאה לגשת למחשב השני (למרות שלא ביטלתי ואפילו שיתפתי כמה דברים) ככה שנתיב הרשת פשוט לא נמצא...

למישהו יש מושג לפני שאני מפרמט את המחשב (שכנראה זה הפתרון היחיד לחזור להגדרות המקור בלי שאני שיחקתי כנראה במשהו)? כי לי אין שום מושג בזה...

אגב באמת באמת תודה לכל מי שהגיב עכשיו (ובעצם אמר שכל מה שניסיתי לעשות זה בסדר גמורP: )

פורסם

הבעיה היא כזו...הגעתי למצב שהמחשבים מזהים אחד את השני ברשת...

1. למה בדיוק אתה מתכוון - האם יש תקשורת בינהם או לא? האם הצלחת לעשות ping ממחשב אחד לשני? איזו הודעת שגיאה אתה מקבל ב ping (אם הוא לא עובד)?

2. ביטלת את ה firewalls (אם מותקנים)? נסה אפילו הסרה מלאה רק כדי לבדוק (אתה גם ככה מתכוון לפרמט), אבל מומלץ שלא תהיה מחובר לאינטרנט כשה firewall לא עובד.

3. הכבל רשת תקין?

4. איך בדיוק אתה מנסה לגשת ממחשב אחד לאחר? תנסה לגשת ע"י שימוש בכתובת ה IP, לדוגמא: 192.168.0.2\\

תבדוק את הדברים הנ"ל לפני שאתה מפרמט, כי יכול להיות שמדובר בדבר קטן ובסוף תפרמט את 2 המחשבים וזה עדיין לא יעבוד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים