עבור לתוכן

רעש והפרעות בסאונד כאשר כרטיס הרשת עובד

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום.

אולי כמה מכם זוכרים את הבעיה שהייתה לי עם הקבלים שמתנפחים על הלוח. בקיצור אחרי שהחליפו לי 3 או 4 לוחות מאותו דגם (7VAX של Gigabyte), בסוף (לפני 4 ימים, אחרי שהמחשב היה בחנות 3-4 שבועות) נתנו לי את דגם 7VA, שלא כולל כרטיס רשת מובנה (ואין בו גם ביוס כפול או DIPs לשינוי המכפלה, אבל חוץ מזה הלוחות דיי זהים), בטענה שיש בעיה בסידרה של ה 7VAX וב 7VA אין את הבעיה הזו (קבלים אחרים).

בכל מקרה - אני צריך 2 כרטיסי רשת במחשב - אחד לחיבור מודם הכבלים (אינטרנט) ואחד לשיתוף למחשב השני בבית. כרטיס אחד חיצוני כבר היה לי - כרטיס פשוט של Realtek שעבד בסדר גמור. מכיוון שבלוח שקיבלתי לא היה כרטיס רשת מובנה, נתנו לי כרטיס רשת נוסף. בהתחלה שמו עוד כרטיס של Realtek, אבל למזלי בדקתי את המחשב כשהוא עדיין במעבדה וראיתי שהוא בכלל לא זיהה אותו, אז הם הניחו שהכרטיס דפוק וזרקו אותו ונתנו לי כרטיס אחר של Davicom (את הכרטיס הזה ה Windows מזהה כ Cnet Pro 200). כשהגעתי הביתה פירמתי את 3 מערכות ההפעלה שלי (98, 2000 ו XP) והתקנתי הכל מחדש. עכשיו שמתי לב שיש בעיה ב XP - הסאונד לא יציב בשום תוכנה או משחק - יש הרבה רעשים, לפעמים הוא קצת מהיר ולפעמים קצת איטי. הנחתי שזו בעיה של דרייברים, ולכן הסרתי והתקנתי את הדרייבר של כרטיס הקול (AC97, מובנה) אבל זה לא עזר. בשאר מערכות ההפעלה (98 ו 2000) הסאונד בסדר, למרות שבהן כמעט ולא התקנתי תוכנות, למעט דרייברים. החלטתי לבדוק אם מקור הבעיה היא בתוכנה מסויימת ולכן קודם כל ניתקתי את המודם של האינטרנט מהחשמל ואז פתאום הסאונד נשמע תקין. ברגע שהחזרתי את המודם לחשמל, ההפרעות חזרו. כדי לשלול את האפשרות שמקור ההפרעה היא בחיבור האינטרנט עצמו, החלטתי להחליף את החיבורים בין כרטיסי הרשת (ה Realtek ששימש לחיבור לרשת הביתית חובר למודם של הכבלים וה Davicom שחובר למודם של הכבלים חובר לרשת הביתית). כמובן שההפרעות חזרו. ניתקתי את האינטרנט, אך ההפרעות חזרו. כאשר ניתקתי את החיבור של הרשת הביתית ההפרעות פסקו. מסקנה - ההפרעות נגרמות כאשר הכרטיס של Davicom פועל. החלטתי גם לנסות לבטל את הכרטיס הנ"ל במנהל ההתקנים (לעשות Disable) וההפרעות פסקו. ההפרעות מתרחשות גם עם הדרייבר של ה XP וגם עם הדרייבר של החברה עצמה (ב98 וב 2000 אין דרייבר מובנה ולכן השתמשתי בדרייבר של החברה).

עכשיו השאלה - מה אני עושה? האם ללכת לחנות ולהחליף את כרטיס הרשת או לנסות להחליף (שוב) את הלוח לדגם עם כרטיס רשת מובנה?

האם זו בעיית חומרה בכלל או שמה זאת בעיית תוכנה/דרייבר? הרי ב 98 וב 2000 אין את הבעיה זו.

תודה על התגובות.

פורסם

אני הייתי קודם מנסה להחליף לכרטיס רשת אחר.

פורסם

אפשר לנסות אותו בסלוט אחר.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי אותו בסלוט אחר וגם בתפקיד אחר (לרשת ביתית במקום לאינטרנט) והבעיה עדיין ממשיכה. כמו שכתבתי, גם דרייבר מעודכן לא עוזר.

תודה על התגובות, אבל אני לא חושב שיש לי ברירה ואני אצטרך לקחת את כל המחשב לחנות ולנסות להתאים לו כרטיס אחר - אם אני אחליף רק את הכרטיס, יכול להיות מצב שהמחשב לא יזהה אותו, כמו את ה Realtek הראשון ששמו לי (אני מקווה שזאת בעיה בכרטיס ולא בלוח).

פורסם

תנסה כרטיס אחר .. (מהיותר טובים )

פורסם

גם לי יש בעייה דומה אתה מתכוון שיש מין רשרושים כאלה והפרעות חלשות כשאין סאונד פועל מסויים במחשב?

פורסם
  • מחבר

גם לי יש בעייה דומה אתה מתכוון שיש מין רשרושים כאלה והפרעות חלשות כשאין סאונד פועל מסויים במחשב?

לא - בדיוק להפך - רק כשיש סאונד והכרטיס מחובר לכבל רשת, הסאונד לא נשמע טוב (רעשים, איטיות, קפיצות וכדומה). ניתוק של כבל הרשת שמחובר לכרטיס פותר את הבעיה מיידית והחזרתו - גורמת לבעיה מייד עם החיבור.

בנוסף לכל הנ"ל, בדקתי ב Event Viewer ומסתבר שהכרטיס פשוט כושל מידי פעם וזה כנראה מה שמסביר "תקיעות" מסויימות במחשב.

האירוע:

CNet PRO200 PCI Fast Ethernet Adapter : Has determined that the adapter is not functioning properly.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Event ID: 5002.

אגב, איזה כרטיס רשת נחשב איכותי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים