עבור לתוכן

בעית התחממות באינטל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם יש לי P4 מעבד 3.0 לוח 865 PERL

של אינטל כולל זכרונות 1.0גיגה

ספק 500W

ושתי מאווררים אחד מאחור ואחד בדופן של המארז

המחשב די חדש אבל שאני משחק איתו 5 דקות הוא מתחמם

ויורד בקצב ולא נותן להמשיך לשחק או לעבוד איתו

רק שהוא מריץ משחקים או שני סרטים

אז קופץ הסנסור ומשבית הכל

מה עלי לעשות ?

לחזור לחנות או .....

תודה מראש על העזרה 70 מעלות 73 74 70 מעלות כשהמחשב מתחמם מגיע ל 73 74

איך המעבד לא נשרף הסנסור מודיע על התחממות האזור המעבד

פורסם

דבר ראשון תשחק אותה ראש קטן, תחזור לחנות ותגיד להם שהמחשב שקנית מהם עושה בעיות, עקב יתחממות או מה שלא יהיה זה לא אכפת לך, המחשב נתקע מוריד בביצועים ולא מתפקד כמו שצריך

אם הם לא עושים כלום או שהם לא יודעים מה לעשות, תפעל לבד.. דבר ראשון תסדר חוטים, תמלא את כל מקומות המאוררים שאפשר מובנה במארז

אם המחשב בן כמה חודשים, תנקה אבק (במיוחד מצלעות הקירור)

אם אין מספיק מקומות מאוררים במארז תתחיל לחורר את המארז ולחבר מאוררים בעצמך

אבל חשוב קודם כל לנסות לפנות למעבדה, שהם ישברו את הראש בעצמם....

פורסם

מה המעלות ?

פורסם

הוא כבר כתב את המעלות אחי

פורסם

הוא כתב את המעלות בעריכה...

בכל מקרה אלה טמפרטורות אופייניות למעבדי פרסקוט + טמפרטורות של ארץ ישראל...

אם זה מעבד נורטווד (512K ב L2 CACHE) הטמפרטורות האלה מעבר לגרועות

פורסם
  • מחבר

מה המעלות הנורמליות ?

ולמה בלי עומס לא קורה כלום ...?

פורסם

בכל מקרה אלה טמפרטורות אופייניות למעבדי פרסקוט + טמפרטורות של ארץ ישראל...

אני לא מסכים איתך, ב80 מעלות צלסיוס מתחיל מנגנון ההאטה הפנימי של הפרסקוט (Drop Cycle) - אז איך בדיוק 74 מעלות זה תקין??

בנוסף הבחור ציין כי אכן המחשב מאט את עצמו בצורה שלא מאפשרת עבודה.

עוד אני מניח שאם מותקן לו מאוורר מקורי של פרסקוט (אני כותב בהנחה שזה המעבד) אז גם הרעש בלתי נסבל.

(המאוורר המקורי של הפרסקוט מגביר את מהירותו בטירוף כאשר החום עולה)

עצות שלי:

1. קודם כל כפי שכתבו לך אם קיימת אפשרות לבדיקה ע"י מעבדה זו העדיפות הראשונה שלך.

2. אם עליך\ברצונך לטפל בבעיה לבד אז אלו הדברים שתצטרך לעשות (לפחות בתור התחלה) :

א. מומלץ כי תרכוש גוף קירור + מאוורר איכותי לP4. תוכל להעזר בפורום על מנת לדעת מה לרכוש, לא סיפור יקר בהתחשב בשקט הנפשי והפיזי.

ב. פתח את המחשב והסר בזהירות את גוף הקירור הנוכחי.

ג. נקה את המעבד מכל שאריות של גריז תרמי. (אתה יכול להשתמש במעט אלכוהול על נייר או מקל אוזניים)

ד. - הצעד החשוב ביותר - מרח את כל* פלטת המעבד בצורה שווה בגריז טרמי איכותי. (מריחה נכונה של גריז זה כבר נושא בפני עצמו)

ה. התקן לפי ההוראות ובזהירות את גוף הקירור וודא פעמים שהוא יושב חזק ובאופן שווה על התושבת.

חשוב - גוף הקירור חייב ללחוץ בחוזקה על פלטת המעבד בצורה אחידה על מנת לתפקד כראוי.

ו. ודא שזרימת האוויר במארז שלך תקינה, מעל למעבד מאוורר שמוציא אוויר ובקדמת המארז מאוורר שמכניס. (על קצה הלשון)

- אם אינך בקיא בפעולותיך עדיף שתיתן לאדם מיומן לעשות זאת.

כל זווית קטנה בהתקנה לא טובה של גוף הקירור תגרור עליה של מעלות רבות ופעולה לא תקינה.

בנוסף יתכן שקיימת מדבקת אחריות על המעבד, אם המדבקה נמצאת במרכז הפלטה היא כמובן תגרום לקירור לא יעיל כלל (נייר לא ממש מוליך חום טוב)

תדרוש להסדיר את הנושא עם החנות ממנה קנית על מנת לא לסכן את האחריות.

*בעבודה רבה עם פרסקוטים גיליתי שהם מפיקים תועלת רבה מבחינת טמפ' אם מורחים את כל פלטת המעבד בגריז טרמי בצורה אחידה ולא לפי ההוראות שמפורטות

ע"י Arctic Silver.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים