עבור לתוכן

לצבוע את כונן ה-CD לשחור

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש, ובו צורב של LITE-ON (המארז היה שחור כולל הכל).

אז כמובן שעדיף להשתמש בכונן דיסקים רגיל מאשר בצורב אם אני רק רוצה לקרוא דיסק, אז לקחתי מהמחשב הישן שיש בו LITE-ON לא חדש, בערך מלפני 3 שנים, שהוא בצבע לבן.

עכשיו כמובן שזה לא שילוב כל כך יפה לבן על שחור במארז, אז אני רוצה לצבוע אותו.

אני לא רוצה להחליף את הפאנל כי עד שאני ימצא משהו מתאים שיתלבש עליו... אז אני רוצה לצבוע.

מה שברור לי שם אני צובע בלורד זה בסוף לא יהיה שחור, זה יהיה צבע סגול ככה, וזה רק יהרוס,

אולי בצבע גואש? השאלה אם זה ייצא שחור-שחור כמו המארז, והאם זה לא ייראה עבה ומזוייף...?

ספריי שזאת הדרך הכי טובה לפי מה שהבנתי, אני רוצה רק לצבוע את הכונן זה הכל.

אז אתם יכולים להסביר לי מה כדאי? לא אכפת לי לצבוע בגואש כל עוד זה לא ייראה עבה ומזוייף כמ ושאמרתי.

הרצתי חיפוש מצאתי כהמ דברים אבל לא ממש עזרו לי, וגם במדריכים באתר לא מצאתי כלום על צביעת המארז :|

פורסם

ספריי שזאת הדרך הכי טובה לפי מה שהבנתי

תוציא את הפנל הקדמי, תצבע אותו עם הספרי.

לאחר מכן תפתח את הסידירום(מבחינת שיהיה פתוח לשים דיסק, לא את הברגים כאילו) תעטוף הכל הכל טוב טוב עם נילון או מסקנטייפ ותצבע גם את ה"המכסה" של הסידירום.

את הכפתור אני חושב שאתה יכול לעשות עם לורד

פורסם

אין צורך להסתבך כדי לצבוע את החזית של המגש. תוציא את המגש, תאחוז בפלסטיק של החזית ותכופף אותו כלפי מעלה - הוא אמור לצאת. תפרק גם את הכפתורים ותצבע אותם בנפרד (אולי גם בצבע אחר? כסף?). ועוד משהו: שם לב שאתה מגין על הפלסטיק השקוף שמכסה את הנורית של הסידי. או שתפרק אותו, או שתכסה עם נייר דבק בעדינות.

פורסם
  • מחבר

טוב זה כבר נראה לי מסובך למדי..

את המגש של הדיסקים בכלל לא חשבתי לצבוע האמת, רק מה שרואים מבחוץ את הפאנל.

כבר כשקראתי שצריך לפרק את הכפתורים וכו', זה נראה לי מסובך, ואני מפחד להרוס משהו אין לי ניסיון בדברים האלו...

אם אני עושה את זה עם ספריי, עם איזה כדאי?

ואיך אני בדיוק עושה את זה? צריך לשייף או משהו כזה?

ואם אני עושה את זה עם גואש שזאת דרך לעצלנים ( :D) ייראה שינוי מיוחד? והאם זה ייראה לא מתאים/לא יפה או משהו כזה?

פורסם

מומלץ לשייף לפני, שיוף גס ואז שיוף עדין, לקבלת מרקם יותר אחיד(ראה תמונות), אפשר גם בלי.

דיברנו רק על החלק שרואים לא על כל המגש....

וזה ממש לא מסובך.

אחרי שקראתי את ההודעה של קומפוננט הלכתי לנסות את זה על איזה סי די ישן - חתיכת עוגה(תרגום חופשי ל piece a cake חחחח).

צבע יעקובי KRYLON WEEKEND נתפס יפה(היום צבעתי) אין לי ניסיון עם אחרים.

גועש ייראה פחות טוב...

התמונה הראשונה היא עם שפשוף גס לפני, התמונה השנייה בלי.

שים לב למעין נקודות האלה שנמצאות כאשר לא משפשפים לפני. בתמונות זה עוד איכשהו, במציאות זה נראה רע מאוד לעומת הצביעה עם השיוף לפני.

2 הצדדים של המארז הם צביעה אחת בלבד. ניתן אחרי זה לעשות שיוף עדין לשכבה הראשונה ולאחר מכן שכבה נוספת.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

לא מומלץ להשתמש בנייר זכוכית עם נמוך (נייר גס), כי הוא פשוט יסרות אותו, וזה יראה זוועה.

לפי שאתה צובעה תשייף עם נייר מספר 600-800, ולגימור תשתמש בנייר מיים 1000-1500.

וגם כדיי שתקנה צבע שחור שיתאים למארז, כי יש צבע מט וצבע מבריק.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא איך גואש ייראה? (מצטער שאני לא יורד מהנושא הזה)

הבנתי, פחות טוב, אבל עדיין זה ייראה לא טוב ממש או משהו שרק אם מסתכלים בדייקנות-דייקנות?

כמו שאמרתי, כל מה שאני רוצה זה שלא ייראו לבן, שכשאנשים ייסתכלו הם יחשבו שככה קניתי את הכונן.

פורסם

גואש ממש לא מומלץ כי הוא ירד לך תוך יומיים, כי זה צבע שיורד במים.

אחרי שתי לחיצות על הכפתור של הסידי, הצבע ירד. מה גם שמאוד קשה להגיע למרקם אחיד עם הצבע הזה עם מכחול.

פורסם

אני עדיין לא מבין מה הבעיה...

מקסימום תנסה לצבוע CD ROM סתם אחד שאתה לא צריך אפילו חפש ממחשבים ישנים

אחרי שאתה מבין איך לפרק והכל תעשה לשלך עם ספריי זה הכי פשוט

גואש זה ממש לא רעיון טוב מאותן סיבות שכבר רשמו פה..

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז כנראה שאני ייצבע בספריי.

אז רק איך בדיוק אני עושה את זה?

באיזה ספריי אפשר להשתמש ומאיפה לקנות? (לא צריך משהו יקר)

ואיך אני עושה את זה? לא הבנתי מה זה משנה בקשר לנייר שיוף? 600-800 ו-1000-1500?

פורסם

ייצא לך יותר יפה אם תשתמש בניירות שיוף ע"פ המספרים שאמרו לך.

אם אין לך, לא נורא, אני השתמשתי ב 40 ו 120 ויצא יפה מאוד :)

השתמשתי בצבע של יעקובי KRYLON WEEKEND

פורסם
  • מחבר

ומה בקשר לצבע הספריי?

פורסם

השאלה היא איך גואש ייראה? (מצטער שאני לא יורד מהנושא הזה)

הבנתי, פחות טוב, אבל עדיין זה ייראה לא טוב ממש או משהו שרק אם מסתכלים בדייקנות-דייקנות?

כמו שאמרתי, כל מה שאני רוצה זה שלא ייראו לבן, שכשאנשים ייסתכלו הם יחשבו שככה קניתי את הכונן.

ממש לא טוב - המרקם לא יהיה אחיד, והצבע לא יכסה את כל המקומות.

תאמין לי שאתה סתם מסתבך בכך שאתה מנסה להמנע לצבוע את ה CD בספריי.

להוציא את הפאנל הקידפי זהו פעולה פשוטה למדי.

פורסם
  • מחבר

יש לי שאלה.

לפני כמה ימים כשפתחתי את המארז, ראיתי שאת הפאנל קשה להוציא, הוא כאילו היה חתיכה אחת הכל (נראה לי שצריך לפתוח לגמרי הכל ולהוציא משם).

אולי אני יכול פשוט להוציא את כל הכונן, לעטוף אותו בנייר נצמד או משהו דומה, לדאוג שלא ייכנס שום דבר כולל הצבע, לרסס, וזהו?

ככה גם זה ייצבע את הכפתור, ולמזלי הכפתור של הווליום הוא בצבע שחור ולא לבן.. (אז כבר 2% נגמרו :)

פורסם

תפתח את הסידי (נגיד תיפתח אותו כשהמחשב דלוק ואז תנתק את המחשב מהחשמל). אז, אתה צריך לפרק את החלק הקידמי של המגש. זה יוצא כלפי מעלה. תסתכל שם, יש כאלו צופציקים שתופסים אותו.

אחרי זה אתה צריך לנתק את הפאנל עצמו. יש צופציקים שמחזיקים את הפנל פלסטיק בתוך הקופסה של הסידי. שוב, מברג שענים קטן והכל יוצא....

ואז את שני הפלסטיקים האלו - לצבוע....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים