עבור לתוכן

אני רוצה לקנות נתב משולב סויטץ אני מתלבט בין שני דגמים צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות נתב משולב סויטץ אני מתלבט בין שני דגמים צריך עזרה לבחור איזה דגם

הרשת היא של שלושה מחשבים יש לי מודם אלקטל של בזק ADSL

אני רוצה לשתף את המחשבים ב- LAN 100MBPS ואת האינטרנט

הדגמים שנראו לי הם:

http://www.edimax.com.tw/html/english/products/BR-6104K.htm

http://www.edimax.com/html/english/products/BR-6104.htm

ההבדל במחיר ביניהם הוא 50 ש"ח בערך, יש הבדל במהירות שלא הבנתי אותו באחד:40Mbps WAN throughput

ובשני:20 Mbps LAN to WAN throughput

בדגם הראשון יש פיירוול מובנה לפי מה שהבנתי, השאלה אם זה מסובך לפתוח לו פורטים בשביל תוכנות כמו אימיול? ואיך עושים את זה

הקיצור אם תוכלו להסביר לי קצת אני אשמח

תודה

פורסם

שמע, הראשון אכן יותר טוב. אם זה שווה את ההפרש במחיר? לא נראה לי

ולדעתי אתה לא תרגיש את הפיירוול המובנה, זה לא יעשה לך בעיות, פשוט יספק לך הגנה יותר טובה (מניסיון עם ראוטר netgear עם יותר הגנות)

חוץ מזה לגבי השאלה עם ה-20\40 - הראשון יכול לתמוך בחיבור פס רחב של 40 מגה, השני "רק" עד 20. יש לי הרגשה שעם החיבורים בארץ אתה לא תרגיש את ההבדל

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

יש לי עוד שאלה לגבי המודם שמעתי שיש אפשרות לפרוץ אותו שהוא יהיה נתב ואז אני צריך רק סויטץ?

השאלה אם זה מסובך ואם אפשר לעשות את זה עם המודמים החדשים של אלקטל (קיבלתי אותו אתמול) או רק אם הישנים

פורסם

כן, אפשר לעשות את זה

נדמה לי שבאחת ההודעות הדביקות יש קישור למדריך על איך לעות את זה, ואז אתה צריך רק סוויץ'

פורסם

בקשר לאלקטל, אפשרי בהחלט גם עם האלקטל 510 החדש.

בקשר למהירות הנתבים:

יש לי הרגשה שעם החיבורים בארץ אתה לא תרגיש את ההבדל

אולי לא יורגש הבדל במהירות האינטרנט, אבל יורגש הבדל מאוד רציני בהעברת קבצים ממחשב למחשב, שכן גם הרשת הפנימית עוברת דרך הנתב (או ליתר דיוק: דרך הסוויטצ'/האב שבתוך הנתב).

פורסם

לא נכון

זה לא עניין שנתב אחד בא עם סוויץ' Gb והשני עם סוויץ' 100Mb. זה פשוט היכולת של כניסת ה-WAN שבאחד היא 20Mb ובשנייה 40Mb. אין לזה השפעה על הסוויץ'. זה רק כמה החלק של הנתב עצמו, לא הסוויץ' המשולב, יכול להחזיק.

פורסם

אמת. לא נכנסתי לעמוד המאפיינים של הנתב ולכן הייתי בטוח שמדובר על המהירות של הסוויטצ' הפנימי.

אז אני מתקן את דבריי ומאשר: כמו שנאמר, עם אינטרנט בסדר גודל של 1-2Mbps שיש בארץ, אין לייחס חשיבות ממשית לנתון הזה.

פורסם

אם יש לך 510 אתה מסודר וצריך רק האב/סוויץ

פורסם
  • מחבר

כן יש לי את האלקטל 510 , אני אקנה באמת רק סויטץ ואפרוץ את המודם לנתב.

תודה חסכתם לי 100 שח בערך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים