עבור לתוכן

מוד קטן להרדיסק + עזרה בקשר לכבלים מעוגלים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

לפני כמה זמן ראיתי אצל חבר טוב שלי הרדיסק WD ישן ושאלתי אותו מה הוא עושה איתו

הוא אמר לי שזה סתם הרדיסק 6 ג'יגה והוא לא עושה איתו כלום

אז סבבה הוא נתן לי אותו רציתי להשתמש בו לגיבוי ואז חשבתי לעשות לו מוד מגניב וחשבתי איזה מגניב זה יהיה לראות איך עובד הרדיסק בזמן אמת :P

אז אמרתי את זה לאבא שלי והוא אמר שחלון להרדיסק זה בר ביצוע. סבבה...

אז השגתי מברג אלן כוכב (לא היה לי בבית :| ) פתחתי אותו (עד שגיליתי שיש עוד שני ברגים מוחבאים מתחת למדבקה סעמק) וביחד עם אבא שלי ניסרנו עם ג'יג סואו את הplate ההיא שיש על ההרדיסק (בחלק אחד קצת פישלנו ונשבר אבל לא רואים...)

את החלון עשיתי עם נייר שקפים כי זה הכי פשוט ולא רציתי שייכנס אבק וחיזקתי מסביב עם איזולירבנד

סך הכל לא יצא הכי אסתטי בעולם אבל זה עדיין נחמד.

הנה סרטון שמדגים את העבודה:

http://planet.nana.co.il/ axlrose3 /HDDWindow.WMV

ד'א די הסתבכתי כשגיליתי שהורדתי את המדבקה של ההרדיסק וזרקתי אותה אבל עדיין לא ג'ימפרתי אותו חח... אבל בעזרת סימלה (שדווקא טעה) ובעזרת האתר של WD הצלחתי לחבר...

עכשיו הבעיה היא כזאת:

HDDWindow4.jpg

אתם רואים איך הוא מונח בצורה מאד מקומבנת? זה בגלל שהכבל ממש קצר. אז אני רוצה למצוא לו איזה מקום יפה אבל בשביל זה אני חייב להשיג כבל IDE ארוך יותר.. ואם אני כבר קונה אז למה לא לקנות מעוגל וזהו?

קיצר אני צריך אחד מפנדס (עדיף של ונטק יש להם צבעים נחמדים) אבל אנלא יודע איזה אורך לקחת. אני צריך שמלוח האם לכונן הראשון יהיה יחסית קצר, ומהכונן הראשון לשני יהיה ארוך יחסית.

למישהו יש כבל של ונטק אולי? אני אשמח אם תתנו לי את המידות המפורטות של הכבל כמו שאמרתי במשפט הקודם

תודה ומקווה שאהבתם את המוד

פורסם

הלינק שהבאת לא פועל הנה לינק טוב:

http://planet.nana.co.il/axlrose3/HDDWindow.WMV

ורואים את הסרט בצבעים מוזרים :-\

בכל מקרה הנה כבלים עגולים של ונטק מפנדס:

http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=1101_630_1120

תקנה או 24" או 18" לדעתי תוסיף עוד כמה שקלים ותקנה 24" כדי להיות בטוח או שפשוט תבדוק עם סרגל או משהו כמה בדיוק אתה צריך ואז תקנה לפי זה...

ואם כבר אתה קונה כבל מעוגל אז תעגל גם את האחרים.. אם אתה רוצה לקנות גם כזה צינור ללפוף מוכן של 2 מטר הנה:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_142&products_id=6827

פורסם

הם אשקרה מוכרים צינור השקייה חתוך... איזה נובים :-\.

פורסם

איזה דפוקים.......חחחחחח ;D

איתן

פורסם

ו

איזה דפוקים.......חחחחחח ;D

איתן

מצטער להגיד לשניכם אבל מי שיוצא מהסיפור הזה "דפוקים" ו "נובים" (אתם אמרתם את זה)

זה רק אתם !

זה לא צינור השקיה זה ממש צינור שהוא מוכן ישר לליפוף הם לא דפוקים ולא נובים (בניגוד למישהו מפה  ::) )

פורסם

הוא באמת נראה אחלה הוא חתוך שווה ויפה שזה לא כזה קל לעשות את זה.

פורסם

זה באמת לא קל לעשות כזה (מנסיון).

אני אישית מעדיף לקנות מוכן כי לפי ה"הצלחות" שלי אני כבר מבין.

לא לקחת ארוך מדי כי אז זה סתם סיבוכים במארז. :D

פורסם
  • מחבר

אני אשמח מאד אם מישהו יגיד לי את המידה המדויקת של אורך הכבל בין החיבור של הכונן הראשון לשני

פורסם

תמדוד אצלך ותראה עד כמה זה מתוח..

ותוסיף עוד 4-5 ס"מ

פורסם
  • מחבר

תמדוד אצלך ותראה עד כמה זה מתוח..

ותוסיף עוד 4-5 ס"מ

אני מעדיף לדעת במדויק ולא לנחש

מישהו?

פורסם

סליחה שאני מתפרץ, אבל כמה זה בדיוק 8MM ???

איך אני אמור לדעת את זה? מאוד אהבתי את רעיון הצינור הזה של פנדה אז אני הולך לקנות

משם ב-18 ש"ח 6 מטר. רק רציתי לדעת קודם את הגודל של זה. מבחינת גודל הוא מתאים לליפוף על כבלי ה-IDE או על כבלי הספק כוח?

פורסם

אני השתמשתי בכאלה אבל כמובן שלא קניתי (היה לי) הם מתאימים יותר לכבלי IDE כי הכבלים של הספק קטנים מדי. מלבד העובדה שזה לא יפה במיוחד (קניתי כבר סליבינג - המדריך בדרך).

אתה יכול לראות את התוצאה שלי :

P1010139.JPG

פורסם

סבבה, תודה אחי.

ויופי לא מעניין אותי, כי בעצם לא יהיה לי חלון במארז הקובייה שאני הולך לבנות. הוא יהיה כולו מאלומניום. אני רק מחכה עד שאבא שלי יקנה לי אלומניום בכלל.

פורסם

וואלה נראה לי מגיע לי כסף מפנדס. כולה הראתי לו את הצינור הזה וכולם רוצים לקנות מגיע לי אחוזים\!!!!

ו... אתה לא יכול לדעת בדיוק אז פשוט תקנה 24" ;) או שתמדוד ותוסיף 5 ס"מ

פורסם
  • מחבר

אני יכול לדעת אני פשוט צריך מישהו שיש לו את הכבל! וצריכים להיות אנשים כאלו בפורום! אז בבקשההה תמדדו אני מתחנן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים