עבור לתוכן

צריך מעגל להדלקת וכיבוי RELAY 12V

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לבנות איזשהו מעגל שבעצם יתפקד כמעין שילוב של פונציומטר ו RELAY, שאני יוכל לשלוט על העוצמה.

למעשה, אני מנסה לבנות קירור למעבד, אבל אני לא רוצה שהוא יפעל כל הזמן במלוא העוצמה, אלא יעבוד ע"פ טמפ' הצ'יפסט, כלומר המטרה היא לקרר כמה שיותר חזק, אך בלי לרדת מתחת לטמפ' הצ'יפסט(שדומה מאוד לטמפ' החדר) בכדי למנוע עיבוי.

רעיונות יתקבלו בברכה.

בתודה מראש,

RazorJunior  :)

ד.א. קראתי את התרד הזה:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=59997.0

אבל עדיין יש הרבה דברים שלא ברורים לי, כי המטרות פה הם מעט שונות...

פורסם

אני רוצה לבנות איזשהו מעגל שבעצם יתפקד כמעין שילוב של פונציומטר ו RELAY, שאני יוכל לשלוט על העוצמה.

למעשה, אני מנסה לבנות קירור למעבד בעזרת פלטה תרמואלקטרית, אבל אני לא רוצה שהיא תפעל כל הזמן במלוא העוצמה, אלא תווסת את עצמה ע"פ טמפ' הצ'יפסט, כלומר המטרה היא לקרר כמה שיותר חזק, אך בלי לרדת מתחת לטמפ' הצ'יפסט(שדומה מאוד לטמפ' החדר) בכדי למנוע עיבוי.

רעיונות יתקבלו בברכה.

בתודה מראש,

RazorJunior  :)

יציאת הLPT?

ליצא דברים לLPT זה ממש לא קשה(לנסות להסיג את הטמפ' לתוך תוכנה זה קצת קשה ::)).

השאלה איך אתה משתמש בנתונים האלה באלקטרוניקה.

בהצלחה.(אם אתה צריך דברים בדבר הזה שקשורים לתוכנה יותר ולא לחומרה אז תגיד אני פה ;))

פורסם

פורסם פה פעם מעגל של מיתוג מותנה, בעזרת מגבר שרת, חפש בפורומים RELAY ותמצא את זה.

המעגל בעצם "משווה" שני קלטים ולפי מה שמתקבל מוחלט אם הממסר יופעל או יופסק.

המעגל משתמש בטרמיסטור, שהוא נגד תלוי חום, ובפוטנציומטר על מנת לקבוע את רמת הרגישות.

לעשות את זה בעזרת תוכנה זה יותר קשה. אם אתה רוצה לשלוט על עצמת הפוטנציומטר דרך תוכנה תצטרך סוג של DAC על מנת לעשות זאת, זהו רכיב שמקבל קלט דיגיטלי ומחזיר קלט אנלוגי (Digital to Alalog Converter) בצורה של מתח משתנה.

תוכל לתת לו ככניסה את יציאות ה-LPT שמתאימות בצורה מעולה לכך. רק שים לב שאתה לוקח רכיב של 8 ביט, מכיוון שה-LPT מוציא 8 ביט מקסימום.

המעגל הראשון פשוט למדי והוא מורכב מרכיבים מעטים וקלים להשגה בכל חנות.

ד"א, תודיע לי אם הצלחת עם הפלטייר (הלוח התרמואלקטרי), כי גם לי יש אחד ועוד לא ניסיתי דבר כזה :)

בהצלחה!

נדב

פורסם
  • מחבר

אוקי קודם כל תודה לשניכם.

בקשר לנתונים, חשבתי איכשהו להוציא אותם מ MBM, וע"פ הטמפ' ב MBM לשלוח את האות ל RELAY( אבל RELAY זה לא ON\OFF?)

**עריכה**:

בעצם אני לא רוצה שזה ייצא מה MBM, וגם לא מה ABIT EQ, אני רוצה שזה ייצא ישירות מהדוס, בלי תלות במערכת ההפעלה, כלומר גם שאני בדוס, וגם כשאני בווינדווס, הקירור יפעל כראוי. למעשה זה כך:

אם CPU>NB אז הקירור יפעל.

אם NB=>CPU אז הקירור יהיה מכובה.

פורסם
  • מחבר

כשחושבים על זה, זה מסובך מדי להוציא מהדוס(נראה לי) אז זה מה שצריך:

1. מהרגע שהמחשב נדלק(כפתור הPOWER) ועד שעולה מערכת ההפעלה והתוכנה שתשלוט על ה RELAY, המעגל צריך לדלוק.

2. לאחר מכן, ע"י תוכנה(אני יפתח על הצד הזה תרד בפורום תוכנה), אני צריך להדליק ולכבות את ה RELAY.

3. האם יש אפשרות לווסת עוצמה עם RELAY? כלומר להוציא 1V 2V 5V או 12V (או כל מספר אחר) ע" תוכנה ולא רק לעשות מעגל ON\OFF?

4. מצטער על ההקפצה, אבל כבר עברו יומיים, והתרד בעמוד השני, פשוט מת....

פורסם

זו הסיבה שהייתי מוותר על שליטה של תוכנה, או לחילופין הופך את השליטה לאופציונאלית.

המעגל בת'ראד שנתת הוא המעגל שאתה צריך, הבנתי שיש לך שאלות אז תשאל ואני ינסה לעזור לך בהם

כמו שהסברתי כבר, שליטה מתוכנה על רכיבים אנלוגיים זה לא יהיה פשוט ותצטרך סוג של DAC.

לדעתי עדיפה (לפחות כרגע) הדרך של מעגל עם מגבר שרת שישווה בין הטפמרטורה הרצויה לטמפ' המצויה ולפי זה ידליק או יכבה את המאוורר.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שהטמפ' הרצויה היא טמפ' החדר, ולא איזשהי טמפ' קבועה מראש.

או שאני פשוט יוריד את המעבד לטמפ' קבוע של 35 מעלות?

פורסם

אפשרות אחת טובה היא באמת לקבוע טמפ' רצויה ממוצעת, נגיד 25 מעלות או 30 מעלות.

אפשרות שנייה היא להחליף את הנגד שמחובר לפוטנציומטר בטרמיסטור נוסף שימצא בחלל החדר.

(יכול להיות שצריך לשנות קצת את הרכיבים שם... אני פשוט לא יודע כמה אום הטרמיסטור שתשיג)

פורסם
  • מחבר

אפשרות שנייה היא להחליף את הנגד שמחובר לפוטנציומטר בטרמיסטור נוסף שימצא בחלל החדר.

זה בדיוק מה שרציתי, אבל אני לא מומחה לאלקטרוניקה. יש לי ידע בסיסי, וגם זה בקושי...

אז אם מישהו יכול "לשפץ" בשבילי את המעגל שאלינין בנה אני אודה לו מאוד... :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים