עבור לתוכן

שאלות כלליות בהרכבת מחשב מחלקים (פיזית)

Featured Replies

פורסם

אני אוטוטו קונה מחשב חדש.

רוצה לנסות ולהרכיבו לבד.

פירקתי מחשב ישן, (פנטיום 1) ואני חושב שאני די סגור על איך להרכיב את החלקים.

האם עלי לשים לב למשהו חשוב שכנראה לא עליתי עליו מבחינת ההרכבה?

מעבר להרכבה הפיזית, האם עלי לדעת עוד דברים לגבי הגדרות וג'ימפורים שונים?

אם שרפתי בטעות חלק, אז יש לי עליו אחריות במקרה כזה?

ובכלל, ממליצים לי לנסות ולהרכיב מחשב למרות שאין לי בכלל נסיון??

פורסם

תזהר מחשמל סטטי (תריץ חיפוש), ואם אתה לא בטוח במה שאתה עושה עדיף שתשלם 150 ש"ח לחנות...

ולא נראה לי שיש אחריות בגלל שלא הרכבת נכון את החלק.

בקשר לגימפורים: תראה במדריך של הלוח אם, וגם על בCDROM או על ההרד דיסק יש איך לג'מפר.

עריכה- וP1 טיפה שונה מהמחשבים של היום.

פורסם
  • מחבר

תודה

אשלם 150 ש"ח...

פורסם

למה?!

לא חארם על הכסף?

אני חושב שאתה מסוגל להרכיב לבד ופנטיום 1 ברוב זה כמו מחשבים חדשים.

פורסם

לדעתי עדיף לשלם על הרכבה אם לא מבינים בתחום

הוא עלול להרוס איזה חלק

פורסם

תודה

אשלם 150 ש"ח...

לדעתי כך עדיף.

רק תבקש מהחנות (לא מאמין שהם יסכימו) שאתה תהיה נוכח בזמן הרכבת המחשב- בשביל שתלמד וגם (אם זו חנות שכונתית) שתפקח עליהם.

פורסם

תשמע תמיד יש פעם ראשונה.

גם אני בפעמים הראשונות לא כל כך הבנתי מה אני עושה.

אבל ככה לומדים.

אז ככה יש לך חלקים בארגזים:

פותחים הכל.

לוקחים ביד את מעבד (אם צריך גם היטסינק יש מדריך באתר למריחה נכונה של משחה תרמית, שים לב!), שבא מוכן עם היטסינק ופד טרמי\משחה טרמית,

פותחים מעין ידית ליד הסוקט ואז המעבד אמור להחליק בעדינות אל תוך הסוקט(מעין ריבוע לבן מלא חורים).

סוגרים את ידית הנעילה המעבד במקום. מכניסים גם את ההיטסינק לחורים המתאימים מסביב לסוקט.

מכניסים את הלוח עם המעבד למארז ומבריגים הכל במקום. מבריגים גם את ההרד דיסק והכוננים האופטים(צורב, DVD, CDROM...) למקום(ופלופי אם יש).

עכשיו מחברים כבל IDE(רחב מאוד עם הרבה פסים אפורים) לכוננים האופטםי ולהרד דיסק. מג'מפרים בהתאם, על כל ערוץ MASTER ו SLAVE, או SINGLE אם יש רק הרד דיסק על הערוץ. (יש מפת ג'ימפורים על פני ההרד דיסק או הכונן האופטי).

מחברים את הצד השני של כבל ה IDE ללוח האם(אם יש SATA אז מחברים להרד דיסק וללוח במקום המתאים). כנ"ל לגבי פלופי, כבל מעט פחות רחב.

מוציאים את ה BRACKET הריקים איפה שרוצים להכניס כרטיסים, מכניסים אותם למקום ומבריגים.

לבסוף מבריגים את הספק למקום ומחברים את החשמל לכל הכוננים, ללוח אם, ולכרטיס מסך אם צריך. אין פה מקום לטעייה.

זהו, סימנו :)

פורסם

יש הרבה מקום ל"טעייה"

אתה אומר שזה קל כי אתה כבר התנסית בזה

פורסם

רייזור, כל הכבוד על העזרה המפורטת, אבל בפעם הראשונה שישלם כמה שקלים ויראה איך מישהו עושה את זה. יש באמת יותר מדי מקום לטעויות. חבל... לפחות את הלוח ואת זה יעשו לו ב 50-100 שקל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים