עבור לתוכן

צריך עזרה ועיצות בבחירת מעבד

Featured Replies

פורסם

עד לא מזמן היה לי מחשב שנגרר אחרי הטכנלוגיה החדשה, שהצלחתי להריץ את המחשב איתו בקושי ודברים התחילו להיות חדשים מדי בשבילו. דבר ראשון שרציתי לקנות היה כרטיס מסך חדש, וקניתי אחד לא כל כך משוכלל בגלל המחיר. יחד איתו הזמנתי זיכרון 512MB DDR PC3200 שלא עולה על הלוח אם שלי. לפי המלצות מחברי הפורום הנחמדים החלטתי לקנות לוח אם חדש ואם כבר שידרגתי את רוב המחשב, החלטתי לשדרג את הכל ולקנות גם מעבד.

המליצו לי על הלוח אם ABIT NF7, ויחד איתו אני רוצה להזמין גם מעבד. כרגע יש לי AMD ATHLON 1200MHZ ואני רוצה לקנות משהו בסביבות ה2400MHZ, אז על מה אתם ממליצים?

יש לי גם כמה אתרים שאני יכול לקנות מהם, אבל אתם יכולים לתת לי את האתר שאתם ממליצים עליו אישית ועושים קניות דרכו?

תודה לכל מי שעוזר.

פורסם

מה התקציב למעבד?

אם הבנתי אותך נכון , אתה רוצה 2400 מגה הרץ \ הבעיה שאין דבר כזה ממש ב-amd , אז המעבד המומלץ הוא אטלון 2500 +...

הוא לא 2500 מגה הרץ , כי ב-amd זה שונה .

אני מליץ לך לקנות מזיגזאג או pch .

פורסם

אתה אמרת בעצמך, אתה יכול לקחת Athlon 2500+ עם הNF7, אולי איזה קירור נחמד ויש לך אחלה OC.

יש כאלה שיגידו שזה לא משתלם כרגע, עכשיו אנחנו עומדים על הקצה של טכנולוגיות חדשות, עוד כמה חודשים המחשב הזה יהיה שוב מחשב לא מי יודע מה.

אתה יכול לחכות לסמפרון שאמור להיות הגרסא המוחלשת של הA64 עם קאש יותר נמוך, מצד אחד הוא לא אמור להיות כל כך יקר, מצד שני הוא תומך ב64 ביט.

פורסם
  • מחבר

כן, התבלבלתי... אני רוצה לקנות את הלוח אם + המעבד בפחות מ1000 ש"ח.

ואם אפשר להמליץ על יותר מאשר רק את המהירות שלו, אם זה אפשרי לתת לינק זה יעזור לי מאוד.

פורסם

מה התקציב למעבד?

אם הבנתי אותך נכון , אתה רוצה 2400 מגה הרץ \ הבעיה שאין דבר כזה ממש ב-amd , אז המעבד המומלץ הוא אטלון 2500 +...

הוא לא 2500 מגה הרץ , כי ב-amd זה שונה .

אני מליץ לך לקנות מזיגזאג או pch .

יש 2.4 GHZ אבל הוא עולה יותר מ4K, רק המעבד...

באופן כללי, לפותח הת'ראד: אם המחשב לא דחוף לך, חכה לסמפרון. אם אתה בלחץ, אז קח את הA2500.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא אם באמת שווה לי להשקיע 500 שקלים במעבד חדש או שהמעבד שלי מספיק בינתיים? יש מישהו שרוצה לקנות את המעבד שיש לי כרגע ב150 שקלים, אז המעבד החדש יעלה לי בעצם 350, אבל האם יהיה שיפור משמעותי מספיק בביצועים בשביל שזה יהיה שווה את הכסף?

פורסם

עד כמה שהבנתי אתה משדרג מ AMD 1200 ל AMD 2500 ? אז כן.. יהיה הבדל

אבל אל תשכח שאתה צריך להחליף גם לוח שעולה מינימום 400 שקל.. זאת עוד הוצאה

(ואם אתה לא עובד כרגע עם DDR אז גם את זה תצטרך להחליף)

בכל מקרה זאת הוצאה שלדעתי שווה לעשות, אתה תקבל הפרשי ביצועים לא קטנים

פורסם

הפרש הביצועים יהייה די גדול, אבל שוב, אם זה לא דחוף לך, חכה עוד חודש+- ואז תוכל לקנות מערכת הרבה יותר משתלמת (ביחס של ביצועים\ עלות...)

פורסם
  • מחבר

הAMD Athlon 1200 שלי הוא כן 1200MHZ, נכון? הAMD Athlon XP 2500 הוא 1.833GH אם אני לא טועה, זאת אומר שיהיה הבדל של 50% יותר בביצועים, לא?

וקניתי את כל החלקים שצריך (לוח אם מתאים שעולה בסביבות ה400, קצת יותר, ו512MB DDR). אני רוצה שיהיה לי מחשב טוב למשחקים כי למען האמת, זה רוב מה שאני עושה עליו...

פורסם

נדמה לי שכן, ATHLON 1200 הוא באמת 1200Mhz, תוכל לראות את זה בsystem

בכל מקרה הוא בעל ביצועים דומים לפנטיום 1200-1300

ה Athlon 2500 הוא בעל ביצועים דומים לפנטיום 2.4 ו 2.5

ככה שאל תשווה את המעבד שלך עם הבארטו רק בגלל ה cpu clock ! (בגלל זה Amd החליטו לקרוא לו 2500 ולא 1800..)

פורסם

נדמה לי שכן, ATHLON 1200 הוא באמת 1200Mhz, תוכל לראות את זה בsystem

בכל מקרה הוא בעל ביצועים דומים לפנטיום 1200-1300

לא, הוא לא. פנטיום 3 1200 קופרמיין מעולם לא נוצר למיטב ידיעתי (והדגש על ליבת קופרמיין). תקרת הקופרמיין היא 1 גי'גהרץ כעקרון, כאשר גרסת 1133 מגה"צ יצאה וגרמה לאינטל מבוכה באתרי החומרה כי הליבה כבר מיצתה את עצמה ולא הייתה מסוגלת לתפקד כשורה בתדר השעון הגבוה הזה.

ה-T-Bird, אם כן, טוב יותר מפנטיום 3 שכזה בכל מדד כמעט, בו בזמן הוא מוריד לקרשים פנטיום 4 1300 ואחיו הגדולים לאותה ליבה (ווילמאט) ללא קושי.

פורסם

קח Athlon XP 2600+ Mobile מלמיר מחשבים ותתחדש :)

פורסם

לא, הוא לא. פנטיום 3 1200 קופרמיין מעולם לא נוצר למיטב ידיעתי (והדגש על ליבת קופרמיין). תקרת הקופרמיין היא 1 גי'גהרץ כעקרון, כאשר גרסת 1133 מגה"צ יצאה וגרמה לאינטל מבוכה באתרי החומרה כי הליבה כבר מיצתה את עצמה ולא הייתה מסוגלת לתפקד כשורה בתדר השעון הגבוה הזה.

ה-T-Bird, אם כן, טוב יותר מפנטיום 3 שכזה בכל מדד כמעט, בו בזמן הוא מוריד לקרשים פנטיום 4 1300 ואחיו הגדולים לאותה ליבה (ווילמאט) ללא קושי.

מה אתה רוצה ממני לא דיברתי על ליבות מסויימות ולא כלום, אמרתי מעבדי אינטל פנטיום 1200-1300MHZ

פורסם

מה אתה רוצה ממני לא דיברתי על ליבות מסויימות ולא כלום, אמרתי מעבדי אינטל פנטיום 1200-1300MHZ

אין כזה דבר פנטיום 1200-1300. או שאתה מתייחס לפנטיום 4 - במקרה של תדר 1300 זה אפשרי כי היה כזה. וכאן אתה למעשה טועה - כי אפילו ת'אנדרבירד 850 לוקח את הפנטיום 4 1300 בקלות. לעומת זאת, אם אתה מתייחס לפנטיום 3, אז אתה מתייחס לטואלאטין היקר שיצא אחרי הת'אנדרבירד ולא היה נפוץ כלל כי פשוט אנשים העדיפו את הפנטיום 4 במחיר הזה - למרות שהוא היה פחות טוב. כמובן שהת'אנדרבירד היה עדיף משניהם בכל אספקט.

פשוט הורדת מכבודו של ה-T-Bird כשאמרת שהוא משתווה לפנטיום באותה מהירות ואף מעבר ללא שום הבהרה נוספת. אני כאן כדי לתקן את המעוות... :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים