עבור לתוכן

שאלה בנושא שיתוף אינטרנט חוטי על גבי הכבלים

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

יש לי בביתי 2 מחשבים וברצוני לשתף אותם באינטרנט וגם שיתוף רשת ביתית.

יש לי כרטיס רשת בכל מחשב ויש לי חיבור קבוע לאינטרנט מתב+012 (DHCP) .

האם מה שאני צריך לקנות זה האב פשוט ? את ההגדרות אני יודע לעשות אבל אני מבולבל עם כל ההאב\נתב\סוויץ בלה בלה

תודה רבה.

פורסם

יש כמה וכמה קונפיגורציות אפשריות:

א. אם זה רק שני מחשבים, אתה לא חייב לקנות רכזת (HUB/Switch). אתה יכול לחבר את המודם לאחד המחשבים, ולרשת בין שני המחשבים ע"י כרטיס רשת ישירות לכרטיס רשת עם כבל רשת מוצלב. תשתף אינטרנט כמו שמוסבר במדריך פה בראש הפורום, וכך ה-Windows על המחשב שבו נמצא המודם יהיה המחשב שרת והוא יהיה בעצם הנתב, והמחשב השני ישתמש באינטרנט שלו.

ב. אם אתה רוצה אופציה ליותר משני מחשבים, אתה יכול, כמו מקודם, לחבר את המודם למחשב מסויים, אך את שני מחשבים לרשת אחד עם השני עם רכזת באמצע. כל מחשב אתה מחבר לרכזת עם כבל רשת ישר (ליציאה רגילה). כך, המחשב השרת שבו נמצא המודם ישתף את האינטרנט למחשב השני, ואם תרצה להוסיף עוד מחשבים בהמשך, תוכל לחבר גם אותם לרכזת עם כבל ישר, והמחשב השרת ישתף גם אליהם אינטרנט.

ג. אם זה מודם כבלים עם חיבור קבוע, סביר מאוד להניח שהוא תומך בריבוי IPים. זאת אומרת שאתה יכול לחבר את המודם ישירות לרכזת, לחבר את כל המחשבים גם כן לרכזת, וכל מחשב יקבל מספקית האינטרנט שלך IP חיצוני שונה ויתחבר לאינטרנט כאילו יש מודם לכל מחשב. כך בעצם כל המחשבים מחוברים לאינטרנט בלי נתב כלשהו. שים לב שהמודמים האלה תומכים רק בעד שלושה IPים חיצוניים, אז אם יהיה לך מחשב רביעי הוא כבר לא יוכל להתחבר לאינטרנט ע"י חיבור לרכזת. עם ניתוב כלשהו (אפילו שיתוף אינטרנט פשוט של ווינדוס) אין שום בעייה כזאת. המגבלה שם היא בסביבות ה-250 מחשבים...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אך את זה אני יודע :)

התכוונתי לכך, שהמחשבים יהיו מחוברים באופן קבוע לרשת, ללא תלות אחד בשני.

המודם (כמו כל המודמים של הכבלים) הוא ראוטר TERAYON - אז אם אני אקנה האב פשוט ואחבר את המודם להאב בכבל קרוס ואת 2 המחשבים להאב בJR45 ואחרי הגדרה קלילה ומציאת אחד השני ברשת אוכל לגלוש ? דרך אגב, למת"ב יש 3 כתובות IP פר משתמש אז זה הכי נוח. והחיבור קבוע כאמור DHCP .

אני יודע קצת רשתות קצת פשוט צריך להיות בטוח שאני לא קונה האב סתם שלא לצורך.

פורסם

בתנאי שהספק שלך אכן נותן לך 3 כתובות IP אתה צריך רק האב או סוויץ

ההבדל ביניהם בעיקרון הוא במהירות (סוויץ מהיר יותר), הסבר מדוייק יותר אתה יכול למצוא עם search.gif

פורסם
  • מחבר

לדעתי השרת כבלים אחראי על הקצאות כתובות IP, ובמת"ב זה בדוק 3.

ואני יודע מה ההבדלים, תודה רבה :))) עזרתם לי מאוד

פורסם
  • מחבר

כדי לא לפתוח עוד ט'רד....

המודם כבלים Terayon tj715x - הוא בטוח יכול לשמש כנתב ? זה חשוב לי

תודה!

פורסם
  • מחבר

בבקשה

בכן או לא, הpreferences של המודם לא עוזרים לי הכי.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים