עבור לתוכן

שאלה על זרם חלופי (?)

Featured Replies

פורסם

אני לא בטוח שככה קוראים לזה,  הכוונה ל AC.

אז נכון ב AC הזרם בעצם משתנה 50 פעמים בשנייה ואז מתחיל מחזור חדש ? (כי בארץ זה על 50hz)

אז בשקע בבית שלי ראיתי שרשום 10\16A

אז זה אומר הזרום משתנה מ 10 עד ל 16 כל שנייה ?

יעני הזרום עולה ב 0.12 50 פעמים בשנייה ?

ועוד משהו

ההתנגדות גם עולה ויורדת או שגם הזרם עולה ויורד ביחד עם הזרם ? (כי לפי חוק אוהם אני חושב שאי אפשר שרק משהו אחד ישתנה בלי שאחד מהדברים האחרים ישתנה..)

תודה.

פורסם

מה שמשתנה 50 פעמים בשניה זה המתח

למרות שהמתח בבית הוא 220V הוא לא באמת 220V יציב אלה איזה גל שיורד ועולה סביב 220V

כשכתוב לך על השקע 16A זה אומר שאתה יכול לחבר אליו מכשירי חשמל שצורכים זרם של עד 16A, מעבר לזה יש סכנה שהשקע ישרף.

הזרם והתנגדרות שניהם תלויים במכשיר אותו אתה מחבר לשקע, ההתנגדות קבועה (כל עוד המכשיר לא משנה אותה) והזרם עולה ויורד כמו המתח.

פורסם

תדמיין גרף שבו X- ציר הזמן ו - Y - ציר המתח. -> גרף של מתח כתלות בזמן.

עכשיו תדמיין קו שמתחיל ממרכז הצירים ימינה, ויוצר צורה שנראת כמו גל. (אין לי כוח לצייר את זה שוב... :) )

המתח בהתחלה עולה עד שהוא מגיע לפיסגה מסויימת ואז יורד לאפס וממשיך לכיוון המינוס עד שהוא מגיע לאותו ערך של הפיסגה הקודמת רק שהוא ערך שלילי

ואחר כך הוא חוזר לנקודת האפס. התהליך הזה נקרא גל.

תדירות שנמדדת ביחידות Hz היא בעצם כמה גלים כאלה נכנסים בשנייה אחת. (ככה קבעו, תקבל את זה כמובן מאיליו)

50 HZ זה אומר שהמתח עושה 50 גלים כמו שהסברתי מקודם בשנייה אחת.

אם אתה לא יודע אז מנורות פלורוסנט פשוטות שיש בבית, נדלקות ונכבות 50 פעם בשנייה (או 100 פעם, לא זוכר) אבל זה מהיר מדי לעיניים האנושיות אז אנחנו רואים אותן כאילו הן דלוקות כל הזמן. זה בגלל שהן מוזנות ע"י מתח ישירות מהשקע שבבית.

פורסם

ת'אמת שזה נורות רגילות ולא פלורסנטים...

פורסם

א. תעשה חיפוש, הסבירו כבר על זה פעם.

ב. מה ש-QuAKeR_996 אמר פחות או יותר נכון, חוץ מהחלק האחרון: נורות פלורסנט לא נדלקות ונכבות-יש להן מנגנון משלהן => הנורה לא מקבלת חשמל ישר מהרשת אלא דרך כמה רכיבים שמייצבים ומשנים אלמנטים בזרם/מתח וכו'.

נורות רגילות לעומת זאת (נורות להט), לא ממש נדלקות ונכבות, אלא העוצמה שלהן משתנה-מהכי בהיר -> לכבוי -> להכי בהיר -> לכבוי וחוזר חלילה, לפי התנועה של הגל. זה פשוט קורה מהר מדי מכדי שאנחנו נוכל לראות (העין האנושית רואה ב-24Hz, או 24 תמונות בשניה, והתדר של הגל הוא 50Hz).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים