עבור לתוכן

בעיית רשת במרחקים מעל ל- 50מטר והרשאות לשיתוף אינטרנט בתוך רשת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

1. רשת במרחקים מעל 50מטר ופחות מ- 100מטר

העברתי כבל רשת עם חבר שלי מסוג cat 5e חיברנו Hub של 10MBit אצלי על הגג ואצלו בבית אחד כזה, הרשת עבדה אך החלטנו להתקדם ל- 100MBit וגם כן למשהו יותר מתוחכם - Switch

קנינו 2 Switch-ים מסוג הזה:

http://www.st-lab.com/SWHUB_8P_3.html

כתוב שזה תומך למרחקים מתחת ל- 100מטר אך זה לא עבד לכן העברנו את הנקודה השנייה מהבית של חבר שלי לגג שלו, עדיין לא עבד, הכבלים והחיבורים היו ועדיין טובים - הכבלים מוצלבים.

החלפנו את ה- Switch-ים שקנינו ל:

Dynamode Switch Hub 8008SA

אך גם איתם הרשת לא עבד!

אני יודע שיש פחות מ- 100מטר לפחות 20מטר פחות, אני יודע שהכבלים טובים (עובדים עם Hub-ים של 10MBit) והם גם כן מתאימים ל- 100MBit, מה יכולה להיות הבעיבה?

אולי צריך כבל מצולב מיוחד כדי לחבר בין 2 Switch-ים ולא ידוע לי על כך?

או שהם פשות חלשים מ- Hub-ים?

2. איך אני יכול ברשת לבטל גישה לאינטרנט למחשבים מסויימים?

בכל דרך שהיא. שרת, מע' הפעלה או כל אפשרות אחרת!

רק לא ע"י מחיקת הכתובת מה- Getway.

בבקשה תעזרו בכל מה שתוכלו!

אשמח לקבל פתרונות והצעות לשתי הנושאים החשובים לי הנ"ל.

תודה רבה רבה לכל מי שיעזור!!!

פורסם

ההגבלה על מרחק ב-10mbps היא 250 מטר

אין שום הדבר בין החיוט (מוצלב) בכבל ל-10 ול-100, הבעיה היא כנראה בעיה של מרחק

הכבל מסוכך?

2. אתה יכול לחסום מחשב מסויים עם firewall אם הרשת שלך דרך ICS, או לחסום בראוטר מחשב מסויים (אם יש לך ראוטר)

פורסם
  • מחבר

יש לי נתב, איך אני עושה את זה בנתב?

מה זה כבל מסוכך?

פורסם

בחלק מהנתבים יש אפשרות להגדיר רשימת כתובות MAC הרשאיות להתחבר דרכו, זה תלוי בנתב שלך. כך אתה יכול ליצור רשימה של המחשבים שלך ואחרים לא יוכלו להתחבר.

כבל מסובך הוא כבל שכל החוטים בו עטופים במוליך כלשהו (בדרך כלל כל החוטים עטופים בנייר כסף) מה שמונע הפרעות מבחוץ. קצת קשה לדעת איזה סוג כבל יש לך אם לא ביררת כשקנית אותו. האם הקונקטורים עשויים פלסטיק שקוף או שהם מצופים מתכת?

פורסם
  • מחבר

יש לי כבל מסוכך, כשכניתי ראיתי שהכבלים בפנים עטופים בנייר כסף וידעתי שזה נגד הפרעות, פשוט לא ידעת שיש לזה שם ואת השם אצמו לא ידעתי!

למה 2 סוגים שונים של Switch-ים לא עובדים?

ואם אני יקנה Hub-ים של 100MBit אז גם הם לא יעבדו?

החיבורים שלי הם גם נגד הפרעות - לא פלסתיק שקוף - עטוף בסוג ברזל כלשהו!

הנתב שלי הוא Alcatel Speed Touch Home ששודרג ל- Pro? לא מצאתי משהו הקשור ל- MAC אולי אתה יודע אם יש את זה נתב שלי?

יעזור לי מעוד גם כן רשאי התיבות של MAC

תודה רבה על העזרה!

פורסם

50 מטר מתחיל להיות מרחק בעייתי. קשה לי להאמין שיהיה הבדל בין סוויץ להאב.

הנורות בסוויץ נדלקות?

כתובת MAC היא כתובת ייחודית הצרובה על כרטיס הרשת שלך, אין שני כרטיסי רשת בעולם עם אותה כתובת ואין שום אפשרות לשנות אותו. הסבר נוסף פה http://www.webopedia.com/TERM/M/MAC_address.html

לא תוכל לחסום מחשבים אחרים מלהתחבר לאינטרנט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים