עבור לתוכן

ם אני אעטוף את החוטים של הספק כוח ב-HEATSHRINK יקרה משהו לחוטים?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לעשות סידור טוב יותר לכבלים במארז שלי.

אני יכול לקנות סליבינג, אבל שמעתי שמאוד מסובך לפרק את חיבורי המולקס מהכבלים של הספק ואין לי כוח לזה.

אבל אם אני אעטוף את הכבלים של הספק כוח ב-HEATSHRINK (שאותו אני אקנה מאריהב) זה גם יהיה יותר קל וזה גם יהיה די יפה (אני אקנה HEATSHRUNK צהוב או אדום אם יש בצבעים או שאני אצבע אותו בעצמי בספריי UV).

אבל רציתי לדעת קודם אם אני אעטוף את הכבלים של הספק/מאוורר/חיבורי USB וכל החוטים השונים במארז, ב-HRATSHRINK זה יכול לפגום בכבלים? כי כך הם לא יוכלו "לנשום" אוויר או משהו.

ואני יכול גם לעטוף איתו את כבלי ה-IDE של הצורב והכונן קשיח?

ועוד משהו: כמה עולה ספריי UV? אני יכול למצוא אותו בהום סנטר/ACE? ואיך אני צובע איתו?

פורסם
אני רוצה לעשות סידור טוב יותר לכבלים במארז שלי.

אני יכול לקנות סליבינג, אבל שמעתי שמאוד מסובך לפרק את חיבורי המולקס מהכבלים של הספק ואין לי כוח לזה.

אבל אם אני אעטוף את הכבלים של הספק כוח ב-HEATSHRINK  (שאותו אני אקנה מאריהב) זה גם יהיה יותר קל וזה גם יהיה די יפה (אני אקנה HEATSHRUNK  צהוב או אדום אם יש בצבעים או שאני אצבע אותו בעצמי בספריי UV).

אבל רציתי לדעת קודם אם אני אעטוף את הכבלים של הספק/מאוורר/חיבורי USB  וכל החוטים השונים במארז, ב-HRATSHRINK  זה יכול לפגום בכבלים? כי כך הם לא יוכלו "לנשום" אוויר או משהו.

ואני יכול גם לעטוף איתו את כבלי ה-IDE  של הצורב והכונן קשיח?

ועוד משהו: כמה עולה ספריי UV? אני יכול למצוא אותו בהום סנטר/ACE? ואיך אני צובע איתו?

בפעם האחרונה שבדקתי כבלים לא יכלו לחלות באסטמה :)

בקיצור - לא יקרה כלום לכבלים, אבל בכל זאת תצטרך לפרק את המולקסים... לכל היטשרינק יש מידה מסוימת של התכווצות, בדרך כלל זה לכדי חצי מהעובי שלו, ככה שלא תוכל לקנות שרינק גדול במיוחד... הייתי מציע שרינק בעובי של 10-15 מ"מ לכבלים הרגילים, אבל לא תוכל להשחיל אותו דרך המולקס.

נדב

פורסם

דבר ראשון כדי לעטוף את הכבלים של IDE אתה תצטרך לפרק להם את הראשים, ואני אישית לא רואה שום דרך שאפשר לעשות את זה.

ה HEATSHRINK הוא לא צינור שחצוי באורכו ושאפשר לשים עליו אזיקונים כדי לסגור אותו בסוף... אלא הוא חוט שלם שאפשר רק להשחיל אותו מצד אחד לצד השני.

|||====================|||======================================|||

עכשיו אם אתה תיכנס לחנות צבעים/חומרי בניין/הום סנטר וכדו'... ותבקש ספרי UV הם יסתכלו עליך כאילו נפלת מהירח, בשפה המקצועית קוראים לספריי הזה "ספריי פלורסנטי", וזה מצוי בכל טמבוריה מקומית וכמובן גם שבהום סנטר אייס וכדו'...

מקווה שעזרתי! ושיהיה לך בהצלחה  ;)

פורסם

אבל למה אתה רוצה לעטוף הכל בהיטשרינק?

בשביל זה יש סליבינג...

ואתה בכל מקרה תצטרך לפרק את המולקסים, ככה ש...

פורסם

אולי כי HEATSHRINK עולה כמה אגורות וסליבים עולים 60 שקל ::)

פורסם
  • מחבר

אני לא ידעתי שהיטשרינק הוא בצורת "צינור".

חשבתי הוא חצוי באמצע כך שאני פשוט אצטרך לסובב אותו סביב הכבלים, כמו שעושים עם מסקנטייפ.

אבל אם אני אצטרך לפרק את המולקסים אז לא ממש שווה לי לקנות היטשרינק.

לגביי הספריי UV, תודה אני כנראה מחר אלך לקנות.

יש לכם מושג כמה הוא עולה?

וכמה פחיות אני אצטרך בשביל לצבוע את המארז?

רק רציתי להבהיר שאני לא צובע את כל המארז. אני מחליף את הדלתות/גג/פנל קידמי בפרספקס, כך שיהיה לי מארז שלם מפרספקס חוץ מהפנל האחורי כמובן והעמודים שישארו ברגע שאני אסיר את הגג.....

אז זה לא ממש יראה יפה, ובגלל זה רציתי לצבוע את החלקים שנשארו בספריי UV וכך לפחות זה יצא יותר יפה.

רק עכשיו נוצרה בעיה עם זה: אני ראיתי היום שמישהו אמר ש"אור" UV לא יעבוד לצד תאורה של לדים (4 מאווררי לדים של TT 120MM).

ואני כבר הזמנתי את המאווררים.

רציתי לוודא אם זה נכון ש-UC לא יעבוד ליד מאווררי לדים? יש לי מארז MIDI.

ודבר אחרון: לגביי הכבלים של הספק, אני אולי אקנה מהום סנטר צינורות כאלה מפלסטיק חלולים, אחצה אותם מהאמצע ואעטוף בהם את כבלי הספק. אני בסוף אעטוף רק את הקצוות של הצינורות החלולים האלה במסקנטייפ.

אבל מסקנטייפ לא יצא ממש יפה, אז רציתי לדעת אם אני אקנה היטשרינק ואחצה אותו מהאמצע ואז אסובב אותו סביב קצה הצינור החלול ואז אני אחמם את ההיטשרינק במייבש שיער, הוא יידבק לצינור? יחזיק אותו טוב הכוונה? או שבגלל שחציתי אותו מהאמצע הוא לא יעבוד כבר?

פורסם

לא ממליץ לך לעטוף את החוטים בהיטשרינק.

החוטים יהפכו למאוד נוקשים ויהיה לך הרבה יותר קשה לסדר את החוטים במארז.

כך יהיה לך גם הרבה יותר בלגן במארז וגם זרימת אויר פחות טובה.

(שלא לדבר על כמות העבודה הגדולה והחשש מתקלות)

התקנתי לפני כמה ימים ספק של טרמלטייק שמגיע עם סליבים צבעוניים.

למרות שמחוץ למארז זה נראה מאוד יפה, הרי שבגלל שהחוטים פחות גמישים בגלל הסליבים - קיבלתי מארז שנראה כמו ספגטי צבעוני.

עם ספק רגיל (ללא סליבים) ניתן היה להסתיר לגמרי את חוטי החשמל והתוצאה היתה יפה ומסודרת בהרבה.

פורסם
  • מחבר

סליבינג עשויים "מחומר רך", אז הם לא עושים לך את הכבלים לנוקשים.

ואתה הראשון שאני רואה שמתלונן על הספק של TT בגלל הסליבינג שלו.

אתה בעצם כאן נותן ביקורת שלילית למוצר (הסליבינג, לא הספק) שנבדק ע"י מלא אתרי חומרה וקיבל ביקורות נלהבות וטובות, ולא הוזכר שם שום דבר על כך שהסליבינג עושים את הכבלים לנוקשים.

בנוגע להיטשרינק, אני כבר שיניתי את דעתי ואני לא אעטוף את הכבלים בהיטשרינק, תסתכל על ההודעה הקודמת בבקשה.

פורסם

לדעתי אם תשים סתם צינור שתחצה אותו באמצע אז זה לא יהיה מספיק גמיש.

אל תיבהל מלפרק את חיבורי המולקס! זה לא מסובך כמו שזה נשמע ממש לא...

אם תחפש בפורום תראה שהיו כמה נושאים על איך להוציא אותם עם מקל של סוכריה אפילו, וזה ממש פשוט אפשר גם עם סיכה.

אם אתה מפחד לפגום בספק אז קודם תתאמן על ספק ישן.

לדעתי HEATSHRINK זה פתרון מצויין.

פורסם

מה קשור?

גם סלוטייפ זה חומר רך, אבל עם תעטוף איתו את החוטים מה שתקבל זה מין "צינור" שהוא די נוקשה.

אתה מגביל את חופש התנועה של החוטים, זה המשמעות של נוקשה.

פורסם

ואתה הראשון שאני רואה שמתלונן על הספק של TT בגלל הסליבינג שלו.

אתה בעצם כאן נותן ביקורת שלילית למוצר (הסליבינג, לא הספק) שנבדק ע"י מלא אתרי חומרה וקיבל ביקורות נלהבות וטובות, ולא הוזכר שם שום דבר על כך שהסליבינג עושים את הכבלים לנוקשים.

בנוגע להיטשרינק, אני כבר שיניתי את דעתי ואני לא אעטוף את הכבלים בהיטשרינק, תסתכל על ההודעה הקודמת בבקשה.

א. אני מספר לך משהוא מנסיוני ולא מקריאת כתבות באינטרנט - לא מאמין, זכותך, תנסה בעצמך ותגלה לבד (אבל אז אני לא מבין למה אתה שואל את דעתם של אחרים).

ב. אם תקרא מספיק כתבות תראה שמידי פעם מישהוא מתלונן על הנוקשות של הכבלים. כנראה שלא לכולם זה מפריע.

ג. איזה ביקורות נלהבות כבר יכולות להיות לסליבינג? בסה"כ מדובר בקישוט ולא יותר מזה.נכון שזה נראה טוב יותר מהסבך הרגיל של החוטים אבל אין לזה שום השפעה על טמפרטורות או זרימת אויר.

פורסם

אין לזה שום השפעה על טמפרטורות או זרימת אויר.

זה לא נכון ,כאשר הכבלים שלך מסודרים טוב אז יש זרימת אויר טובה והאויר לא נתקע בדרך בכבלים

פורסם

זה לא נכון ,כאשר הכבלים שלך מסודרים טוב אז יש זרימת אויר טובה והאויר לא נתקע בדרך בכבלים

ואיך בדיוק סליבים לחוטי החשמל פותרים את הבעיה? עם סליבים האוויר לא "יתקע" בכבלים?

כמו שהסברתי קודם עם סליבים יותר קשה לסדר את הכבלים ולכן רוב הסיכויים שתקבל סבך חוטים יותר גדול מהרגיל.

פורסם

ואיך בדיוק סליבים לחוטי החשמל פותרים את הבעיה? עם סליבים האוויר לא "יתקע" בכבלים?

לא בדיוק, מה שקורה זה שבמקום סבך של חוטים יש כמה כבלים מאורגנים, שתופסים פחות מקום, ויותר קל לדחוף אותם הצידה מה שעוד יותר משפר את זרימת האוויר.

פורסם

תעשה פשוט כמוני אם אתה לא רוצה סבח של חוטים , תעשה הארכה לכל הכבלים ותעביר מאחורי הלוח אם ותוציא אותם איפה שאתה צריך וזהו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים