עבור לתוכן

בדיקת ספק כח-שאלה

Featured Replies

פורסם

אני קונה ספק כח חדש,האם אני יכול לבדוק את המתחים שלו שהוא מחובר לחשמל לבד (רק הספק,שום דבר אחר),אני מעוניין לבדוק מתחים ולראות אם הספק שאני מקבל זה באמת הספק שהזמנתי.

לא צריך שום דבר מיוחד?

פורסם

תראה, בעקרון אתה יכול לבדוק מתחים בעזרת מולטימטר (רב-מודד), או אפילו סתם וולטמטר.

אבל כדי לבוק שמה שהזמנת זה מה שקיבלת אתה יכול להסתכל על המספר הסידורי שמופיע על הספק.... ::)

ובכל מקרה-מה יעזור לך לבדוק מתחים? כל הספקים הסטנדרטיים היום מספקים אותו דבר (ספקי ATX).

יותר פשוט לבדוק את הדגם ע"י צורה חיצונית, מאווררים, כמות קבלים, סליבים (יש/אין) וכו' [כל אלה במידה וקנית ספק שאחד מהמאפיינים האלה מופיע אצלו בצורה ייחודית).

פורסם

מה פתאום לא כל ספק מספק אותם מתחים

מדריכים לבדיקת מתחים של ספק כוח:

http://www.ochardware.com/articles/psuvolt/psuvolt.html

http://www.driverheaven.net/guides/testingPSU/

אפשר גם לבדוק אם תוכנה אבל לבדוק אם מולטימטר יותר מדוייק

לבדוק מתחים לא יעזור לך לקבוע אם הספק זה מה שהזמנת אין סיבה לחנות לעבוד עלייך ובכלל בטוח רשום על המדבקה של הספק...

פורסם

מולקס זה מולקס.......

אם הספק לא מספק לך 12, 5 ו-0, ואת המתחים שב-ATX, אז יש לך בעיה בלי קשר אם זה הדגם שזהמנת או לא

פורסם

כל ספק מספק 12V/5V וכו אבל זה לא שנניח 12V זה 100% 12V

לדוגמא 12V יכול לספק 12.25/11.78 וכו

פורסם

ברור

אבל תראה מה הוא מבקש:

אני מעוניין לבדוק מתחים ולראות אם הספק שאני מקבל זה באמת הספק שהזמנתי.

אם הספק שלו לא נותן מתחים מדויקים (וד"א זה סביר עד גבול מסוים [נגיד 11.95 במקום 12]) זה לא ממש קשור לדגם, וזה כבר ספק דפוק.

פורסם

אין שום קשר לדפוק 11.95 זה בסדר 12V ומתחים אחרים זה לא 100% V12 יכול להיות קצת פחות וקצת יותר

לא בדיוק 12

פורסם
  • מחבר

אני בודק עם מולטימטר נכון,אבל שאלתי היא האם אני יכול לבדוק את הספק לבד (חדש פתוח מהאריזה) שהוא לבד מחובר לחשמל?

פורסם

תסתכל במדריכים שהביאו לך

אבל זה לא מה שיעזור לך....

פורסם

ב-12V מותרת סטייה של עד 10% (למעלה או למטה) (כלומר 10.8-13.2V הם מתחים חוקיים)

ב-5V ו-3.3V מותרת סטייה של עד 5%

כל זה כתוב על המדבקה שעל הספק

פורסם

דבר ראשון אתה צריך לבדןק אותו תחת עומס, אין משמעות לבדיקה סתם.

חוצמזה, יש הרבה דברים חשובים בספק כח חוץ ממתח והם נוגעים יותר לאיכות ולנקיון של מה שהוא מוציא (למשל: כמה הוא מסנן הפרעות מהרשת והאם ההספק המוצהר הוא אמיתי). כדי לבדוק את הדברים האלה אתה צריך יותר סקופ ולא מולטימטר.

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

איך אני בודק אותו תחת עומס ?

פורסם

כיאלו - מחבר לו עומס

אבל מה זה יתן לך ? כל ספק יתן לך מתחים קרובים למתחים שכתובים אליו, מה זה אומר לך אל הספק ?

פורסם
  • מחבר

למה להקפיץ נושא מלפני 6 שנים?!

פורסם

חח כנראה שהצדיק השתמש בחיפוש :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים