עבור לתוכן

סיימתי אתמול את יום סיירות

Featured Replies

פורסם

למה אתה מבאס ת'בן אדם..... תן לו פידבקים.... כמו שהוא אמר לא נשארו הרבה מהיום סיירות הזה...

• תגובות 37
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל הכבוד שהוא עבר יום סיירות ובאמת לא רבים עוברים אותו, אבל הוא חייב להבין שזה רק השלב הראשון והדרך עוד ארוכה מאוד.

פורסם

לפותח הת'רד : אפשר לדעת בפירוט על היום סיירות הזה? איך הוא מתחיל ? מה מבקשים לעשות ? וכו' . אודה לך מאוד אם תפרט כי אני מתעניין בכל הקטע הזה ...

תודה מראש. :)

פורסם

אני יכול להגיד מה היה אצלי זה היה לפני כמה שנים טובות אבל אני די בטוח שזה לא השתנה.

מגיעים בבוקר לווינגייט ,קצת ניירת ואז מתחילים עם הבר-אור כלומר ריצת אלפיים ,כפיפות בטן ושכיבות שמיכה..רושמים לכל אחד כמה הוא עשה..וממשיכים לעניין המרכזי,טיזוזים בדיונות שמה בווינגייט{לפי מה שאני זוכר זה היה כמו כיור ירידה תלולה ועלייה תלולה},מתחילים עם ספירנטים הלוך חזור הלוך חזור וכו'..כל סיבוב המפקדים שם רושמים את המיקום של האנשים,אחרי כמה זמן של הספירנטים {אני לפחות לא שמתי לב לשעה}מתחילים ספרינטים אבל הפעם ה-4 ראשונים סוחבים את האלונקה,לנו על האלונקה היו 3 שקי פקל היו גם קבוצות שבהם עלה מישהו על האלונקה,והחמישי סחב גריקן של איזה 10 או 20 ליטר...שוב חוזר חלילה ספרינטים ואלונקה במשך הזמן הזה פורשים חלק מהאנשים ,אחרי זה נותנים לך למלא שק פק"ל בחול ,ומתחילים לעשות סיבובים עד שנמאס למפקדים שם וזהו.יושבים מדברים קצת עם כולם --מה אתה אוהב איך התאמנת ומה אתה רוצה ,ממלאים טופס סוציומטרי כזה כל אחד מדרג את החברים שלו,וזהו אחרי זה יושבים כולם ואומרים כל אחד לאן הוא עובר.

בנוסףמה שמאפיין את היום הזה זו התחרותיות כלומר כל אחד מנסה להיות ראשון כל הזמן וזה מה שעושה את זה קשה,כלומר אתה מגיע עם הראשונים מרים את האלונקה בזמן שהאנשים האחרים סתם הולכים מאחוריך,ואז יוצא לעוד ספרינט וכל סיבוב זה הופך ליותר קשה להיות ראשון.ובסוף אין מה לעשות מי שמתבלט עובר לשייטת או מטכ"ל מי שבאמצע מקבל חובלים והשאר כלום.אני ממליץ לפחות אם הולכים לתת כל מה שיש כי זו סתם יכולה להיות אכזבה,אני ראיתי המון אנשים מאוד מאוכזבים.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

הייתי ב5.7 - 6.7

כל מה שתיארת נכון. יש גם חפירה של בור מטר X מטר X מטר. לחלק מהקבוצות היה גם זחילות (לי לא היה ;D).

רציתי חובלים - קיבלתי חובלים.

אצלנו היו איזה 15-20 שייטת, 20-30 מטכ"ל ו20-30 חובלים.

אמרו לבוא ב16:00, לא באתי דקה יותר מוקדם. אתה מקבל מספר חולצה ואז מתיישב. מחכה שעתיים/שלוש ואז קוראים לך לפי קבוצות של מספרים, עושים בדיקה רפואית קצרה ומתחילים את הברור (או בר-אור, לא יודע). אתה עושה שכיבות שמיכה, בטן ואז את ה-2000. אחר כך מתארגנים פה-שם, ואוכלים ארוחת ערב - לחם, ביצים, שוקולד, קצת ירקות (עצה שלי - רוץ ישר לביצים, לא נשאר מהן כלום אחרי דקה). אחר כך יש טיפה הפסקה והולכים לישון ב21:45 מתחת לציליות עם שקי השינה שמקבלים.

קמים ב03:45 (כן,כן), יש ארוחת בוקר מאוד קלה (פרוסת עוגה, לחם עם שוקולד. אל תאכל יותר מפרוסה אחת), מתחלקים לקבוצות של 14-15 איש (שנקבעות לפי הברור, כמה שהבנתי) ובסביבות 06:00 יוצאים לדיונות. מתחילים ספרינטים במעלה ובמורד הדיונות, אחר כך העניין עם האלונקה - ארבעה ראשונים בכל פעם סוחבים את האלונקה ושלושה שאחריהם עם הג'ריקנים (כל השאר רצים על ריק). אז ממלאים שקי חול של 20 ק"ג והולכים איתם במעלה ובמורד הדיונות. אחרון בא חפירת הבור של מטר על מטר על מטר. עצה שלי - דבר ראשון תנקו את המטר הרבוע שלכם מחול רך, זה יחסוך הרבה צרות.

אחר כך לקחו אותנו למקום שקט לשבת. דיברו איתנו קצת (מאיפה אתה.. לאן אתה קוצה להגיע..) ושלחו אותנו חזרה מהדיונות.

הריצות נגמרות בסביבות 8:00.

אז היה סוציומטרי (דרג את חבריך), ארוחת בוקר (אותו דבר כמו הערב שלפני) ואז מחכים עד 10:30 לתוצאות. שמים את כולם בקבוצה גדולה ומקריאים את המספרים שעברו לכל מקום ושולחים אותם לשבת בצל עד שיבואו לדבר איתם על היחידות.

זהו.

פורסם

אני את שלי בזמנו (ינואר 2002) עשיתי בחורף אז לא הייתי צריך לשון שם...למרות שגם ככה לא סיימתי.

עוד דבר במגלן ובשאר הסיירות אתה חייב להשמע לכל חוקי המשמעת החלים בצה"ל

כגון: תספורת צבאית והופעה מדוגמת.

פורסם

לא ממש... ט'כלס במסלול עצמו עוד שומרים

אבל מי שסיים מסלול יכול לעשות מה בראש שלו

הם לא יחידות רגילות

הם יוצאים לפעילויות כל יומיים שלוש

אי אפשר לדרוש מהם אותם דברים כמו יחידות רגילות

פורסם

ludacris, בגדול אתה צודק אבל לא לכל יחידה יש פעילות פעמיים בשבוע. בד"כ זה פעם בשבוע או 10 ימים לפעילות (זה דורש הכנה ולמידה מבצעית, תרגול, מודלים וכו' לא נכנס לכל הפרטים).

כמובן שיש שבועות שקטים יחסית בלי הרבה פעילות (שוב, זה תלוי באופי הפעילות של היחידה).

לגבי היום סיירות - לכאורה הוא קשה אבל האמת היא שרק צריך להחזיק מעמד, בד"כ זה מספיק (אני לא אומר להיות עציץ וסוציומט כל הגיבוש).

לא רוצה להשביז אתכם אבל יחסית לגיבוש של ש.13 היום סיירות זה משחק ילדים, מניסיון (לא באתי להשוויץ, רק ליידע אתכם) .

ומישהו פה אמר יחטיו"ת = יחידות מובחרות (טעות) או משהו כזה, אז התיקון הוא שיחטיו"ת = יחידה חטיבתית (שכפופה לחטיבה).

פורסם

ברור..לכל יחידה יש יעוד שונה הרי זו המהות של סיירות

שכל יחידה מתמחה במשהו ספציפי

למשל אגוז או פלסר גולני

יוצאים לפעילות כל יומיים שלושה

שייטת-מטכל-חובלים ועוד סיירות אחרו לא

ואחי....הכל ידוע :)

המאמן שלי (בוגר שייטת צ'4)

מתאמן איתי עכשיו לגיבוש שייטת

נקווה שיהייה טוב :)

wish me luck

פורסם

לפי מה שהבנתי יום סיירות הזה לא כזה קשה ... סה"כ עברתי אימונים קשים יותר .

מה הכוונה כשאומרים "יוצאים לפעילות" מה זאת אומרת ?! מה עושים בפעילות הזאת? מתאמנים?

פורסם

לא אימונים

פעילות במובן של של לחימה

פורסם

סתם שאלה, מזה 669?

פורסם

אולי נתפס לך המקש ואתה מתכוון ל 69? :P

לא אימונים

פעילות במובן של של לחימה

כל 3-4 ימים יש במי להלחם? הצבא עד כדי כך פעיל ? :-X

פורסם

לא לא נתפס לו המקש..

זו יחידת החילוץ של חיל האוויר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים