עבור לתוכן

רשת בייתית - ע"י כבלים + אלחוטית

Featured Replies

פורסם

אני רוצה ליצור רשת שתאפשר חיבור של כל המחשבים שצריכים אינטרנט, לאינטרנט ;)

כרגע, יש מוקדם אלקטל וסוויצ' שאליו מחוברים 2 המחשבים פיזית ע"י כבלי רשת ושניהם מחוברים לאינטרנט.

עכשיו, יש עוד 2 מחשבים שאני רוצה לחבר ברשת אלחוטית (אחד לאפטופ ואחד רגיל) ואני רוצה גם לקנות ראוטר.

בעיקרון אני צריך המלצה על ראוטר ועל דרך החיבור הטובה ביותר לחבר 2 מחשבים בכבלי רשת לראוטר ולחבר גם 2 מחשבים בצורה אלחוטית לראוטר/לרכיב רשת אחר (כולל כמובן כרטיסי רשת אלחוטיים).

אני לא רוצה להפוך את כל הרשת בבית לאלחוטית, אם הייתי יכול הייתי מחבר את כל המחשבים עם כבלי רשת אבל מאחר ואני לא יכול - אז אני אעשה את זה בצורה אלחוטית.

יהיה עדיף גם אם מישהו יוכל לפרט לי איזה כבלים צריך, וכל שאר הדברים הנדרשים בשביל להקים את הרשת (בלי קשר להגדרות וכו' רק רכיבים).

פורסם

1. המודם שלך יכול לתפקד כראוטר (לא הכי משוכלל) מה שיכול לחסוך לך קצת כסף

2. במצב הנוכחי שלך היום (עם ICS) אתה לא חייב שבמחשב אחד יהיה שני כרטיסי רשת, אתה יכול לחבר את המודם לסוויץ (גם בלי להפוך אותו לראוטר) ולחסוך כרטיס רשת אחד.

3. בשביל רשת אלחוטית אתה צריך Access Point וכרטיסי רשת אלחוטיים

4. אם אתה רוצה לקנות ראוטר תקנה access point משולב עם ראוטר ועם סוויץ וחבר את שני המחשבים לסוויץ עם כבל ישר.

המון מידע נוסף אתה יכול למצוא עם search.gif,כבר פירטתי המון פעמים איך לחבר רשת חוטי/אל חוטית

פורסם
  • מחבר

כרגע אני לא עם ICS אלא בדיוק כמו שהצעת בהתחלה - מודם כראוטר, אבל זה פתרון די מחורבן ואני מעדיף ראוטר ראוטר ולא מודם ראוטר.

אז יש כזה דבר ראוטר משולב אלחוטי וסוויצ'? יפה :]

כזה אני צריך ::)

יש לך במקרה דגם מומלץ? (יש לי ADSL אם יש לזה משמעות כלשהי...).

פורסם

יש לך תקציב מומלץ לראוטר?

פורסם
  • מחבר

את האמת אני פתוח להצעות בטווח גדול של מחירים... אין לי שום מושג מה יקר ומה זול.

בתכלס זה אבא שלי ברעיון של הרשת הזאתי, אז אני יכול לדחוף דברים איכותיים ;)

פורסם

בעיקרון יש היום 3 תקנים של תקשורת אלחוטית

1. 802.11a הישן ממש לא מומלץ

2. 802.11b שבא אחרי ה-a (ולא תומך אחורה) יחסית זול היום עובד ב-11mbps

3. 802.11g החדש תומך אחורה רק ב-b ומהיר יותר ממנו עובד ב-54mbps

רק לשיתוף אינטרנט ה-B יעשה את העבודה, למשהו מהיר יותר (54/108mbps) לך על ה-G

אני מביא רק מוצרים של D-Link כי רק אותם אני מכיר, בחברות אחרות אני מניח שיש דגמים מקבילים במחירים דומים.

הכי טוב היום - הכל משולב ועובד ב-108mbps - http://www.dlink.com/products/?pid=6 די נדיר בארץ

קצת פחות מהיר, "רק" 54mbps ב-G http://www.dlink.com/products/?pid=316

כמובן שאתה צריך כרטיס רשת מתאים ל-access point שאתה קונה.

מחירים אתה יכול למצוא ב-www.zap.co.il

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה, 2 האופציות שהבאת לי פה תומכות כמובן גם בתקשורת חוטית רגילה כן?

פורסם

שינהם כוללים ראוטר המתאים גם ל-ADSL וגם לכבלים (בחלק מהדגמים יש שמועות שיש בעיות עם כבלים), סוויץ מובנה הכולל 4 יציאות (עם זיהוי כל ישר/מוצלב אוטומטי) וכמובן Access Point בתקן 802.11g.

כל זה כתוב לך בלינק, רק צריך לקרוא.

פורסם

התקנתי את הראוטר שאתה ממליץ עליו לחבר והוא עשה קצת בעיות, החיבור לאינטרנט מאוד לא יציב, אמרו לו לעדכן Firmware אבל באתר בחו"ל כתוב שעדכון כזה מוריד כל אחריות בארצות שהן לא ארה"ב, צריך לברר את זה.

הוא קנה גם כרטיס רשת אלחוטי אחד שיתחבר לראוטר ואתו היה פשוט כיף להתקין, הכל עבד כמו שצריך ולא היו בעיות. אחלה מהירות, דרך קירות אם זה משנה..

יכול להיות שהבעייה של היציבות באינטרנט היא בגלל המודם כי לפי מה שראינו דווקא המודם מנתק ולא הראוטר.

פורסם

באיזה מודם מדובר?

יש שמועות (שאני אישית לא יודע אם הן נכונות או לא) שיש בעיות עם D-Link ומודמים של כבלים שעובדים ב-L2TP

פורסם

אני לא יודע בדיוק באיזה מודם מדובר, לפי דעתי זה מודם של סמסונג כחול שקוף.

פורסם
  • מחבר

דווקא מדובר בחיבור ADSL ובמודם Alcatel Speed Touch HOME (השחור, בגרסת התוכנה 8604 ללא החיבור ATM מאחור).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים