עבור לתוכן

שאלות; מלחם, חיבור לדים, זרם ומתח, וחיבור חוטים.

Featured Replies

פורסם

לא התכוונתי לפגוע באף אחד וחס וחלילה אני לא אומר מילה רעה על מה שכתוב במדריך, אני רק אומר שזה לא נכון ואני אישית כן מפעיל לדים בלי נגדים ואף פעם אני לא מחבר נגדים ללדים, חוץ מבפאן באס שלי...

פורסם
זה סתם בולשיט מה שכתוב במדריך, אני לא מזלזל, וזה הגיוני אבל זה עובד וזה באמת בסדר...
וחס וחלילה אני לא אומר מילה רעה על מה שכתוב במדריך, אני רק אומר שזה לא נכון

קודם כל, אם אתה רוצה לאמר שמשהו לא נכון - למד להתבטא לא כמו ילד בן 5.

לעניינו - תחליט - אם זה הגיוני - אז איך זה לא נכון (ועוד סתם בולשיט ::) ), בנוסף, אשמח אם תסתור את ההבר שניתן במדריך בעזרת ידע ולא ע"י פיזור תגובות שהיה מוטב לו לא היו מפורסמות...

שנים כבר יש לי 4 לדים של 3 וולט כל אחד מחוברים ישירות לספק

1. באמת? אשמח לדעת כמה שנים?

2. אין כזה דבר לדים של 3וולט, אין לי שום כוונה להיכנס שוב להסבר שבמדריך אבל לד הוא רכיב אקספוננציאלי, אין ספק שחיבור של 4 לדים הצורכים מתח טיפוסי של ~3V, ל-12V יאפשר להם לפעול, אולי אף למשך זמן מסוים. כמו כל דיודה אחרת יש להם את היכולת (אם כי מוגבלת ביותר) להתנגד לזרימה דרכם ( - אם לא הבנת קרא שוב את החלק במדריך עם הגרף). אין ספק שלכמה לדים יש יכולת גבוהה מללד בודד, אבל אני מבטיח לך חגיגית - זמנם קצר. ובטח שלא כמו חיי כל לד...

אתה מוזמן להריץ חיפוש קצר (בעיקר בפורום אוברקלוקינג - שהיה מודינג הישן) - שם המלצתי בעבר לבחור לא לבצע חיבור זה, הוא התעקש - והלדים מתו...

במהלך הכנת המדריך, התעניינתי, הכיצד טוענים באתרים אחרים שניתן לחבר לד ל-5V ללא נגד? הגדלתי לעשות וחיברתי 2 לדים כחולים (אולטרה ברייט כמובן) - מה שאתה קורא לו 3V (אין דבר כזה). תאורטית לא רק שהם היו אמורים לפעול כמו שצריך אלא אף להאיר חלושות עקב צורכם ב-6V... ובכן, הם היבהבו לשניה ונפחו את נשמתם...

ואף פעם אני לא מחבר נגדים ללדים

ובכן - אשמח לראותך מפעיל לד 5V מהספק ללא נגד ליותר מכמה דקות... בהצלחה...

אף אחד לא אומר שחובה לשים נגד ללדים כי הם פשוט לא יעבדו בגלל שאין נגד...

שמים נגד על מנת להגן על הספק, ולא על הלדים.

- תיקון קטן נדב, הנגד בהחלט שם ע"מ להגן על הלדים מפני זרם גבוה מדי שיהרוג אותם, לספק בד"כ לא יקרה כלום, אלא אם כן הלד המת יהפוך לקצר במקום לנתק (קורה לעתים לא כ"כ רחוקות...) וגם אז - נגד של 100-500 אוהם יפתח זרם יחסית גבוה וישרף...

פורסם
  • מחבר

טוב אני חושב שאני ארד מהרעיון של הלדים, זה קצת מסובך...(והלדים שלי מעפנים P:)

אבל תודה על ההסברים בכל זאת.

ובקשר לצינורות המתכווצים:

הם אומרים לי שלשתיים צריך צינורות בגודל 3-5 מ"מ, ואני התכוונתי להשים את השרוול על החיבור, לא על ממש שני חוטים. אז איזה גודל להזמין ?

תודה.

פורסם

מקבילי כן,נגד א-י-ן צ-ו-ר-ך בכל ספק כוח היום יש חוט של 3w חיבור ישיר "ללא דאגות"

פורסם

1. אין קשר בין יכולת החוט (כבל החיבור) לעמוד בהספק של 3W לבין יכולת הלד לעמוד בהספק שכזה - או בקיצור - ממש לא קשור ו/או נכון...

2. תשתדל לכתוב בעברית קצת יותר קוהרנטית

נגד א-י-ן צ-ו-ר-ך בכל ספק
::)
טוב אני חושב שאני ארד מהרעיון של הלדים, זה קצת מסובך...

מה הבעיה? עם מה אתה לא מסתדר?

פורסם
  • מחבר

מה הבעיה? עם מה אתה לא מסתדר?

זה נראה לי מסובך, אני רק מתחיל עם אלק' (למרות שהייתי 5 שנים מכיתה ב' בחוג אלק', אבל רק הלחמתי רכיבים ולא היה לי מושג מה אני עושה)

עכשיו אני שוב מתחיל להתעניין, גם בעניין התאורטי וגם במעשי

אבל אני חושב שקודם אני אעשה דברים פשוטים יותר, ואולי אח"כ אני אתחיל לבנות מעגלים במחשב

וגם הלדים שלי הם לדים ממש חלשים, לא נראה לי שייראו אותם עם האור של הקטודה של סאןבים...

פורסם

עשיתי הרבה ניסויים בחיים שלי ואני אוהב לטעות על בשרי.

לקחתי לד אדום 5ממ' וחיברתי אותו ישרות ל 5 וולט מהספק, הלד שינה את הצבע לכתוב וצהוב והתחמם בטירוף ואחי דקה הוא מת.

עשיתי את זה רק כדי ללמוד ולראות מה קורה ללד.

בקשר ללדים שאני מחבר בלי ספק, יש לי כמה, כחולים אדומים, אולטרא ברייט וכל מיני, מחוברים 24\7 לספק שנתיים כבר ועובדים כמו ביום היוולדם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים