עבור לתוכן

שאלה לגבי נתונים של יציאת אודיו

Featured Replies

פורסם

כמה מתח/זרם ניתן לקבל מיציאת אודיו? והאם המתח משתנה עם התדר או שנשמרת איזושהי רמה קבוע של מתח בתדר משתנה? (הכוונה אם הפיק קבוע)

תודה. :-*

פורסם

אמממ...לפי מה שאני יודע (וזה לא הרבה כל כך כי לא יצא לי הרבה להתעסק עם אודיו או מעגלים אנלוגיים) אודיו הוא בעצם מתח משתנה. הרמקול עובד ע"י אלקטרומגנט שמרעיד את הממברנה לפי המתח העובר בו. ככל שיש יותר מתח = יותר ויברציות = סאונד גבוה יותר.

בדרך כלל באודיו עובר מאוד מאוד מעט מתח... בערך חצי עד אחד וחצי וולט נגיד.. או אפילו פחות.

בקשר לזרם - אין לי שמץ של מושג, אבל גם הוא לא גבוה במיוחד.

הדרך הכי נוחה להמחיש את זה - לד (רגיל, לא אולטרא) של בערך 5MA אדום, שהמתח שלו הוא בערך 2 וחצי וולט, לא ידלק כלל גם בווליום גבוה -> לשם כך יש לעשות מעגל הגברה עם טרנזיסטור.

אם אתה מעוניין בעוד פרטים יש אתר שאני אישית מאוד אוהב עם מעגלים ופרטים מעולים על הכל:

www.epanorama.net

תוכל לחפש שם מעגלי אודיו.

מקווה שעזרתי

נדב

פורסם

גל אודיו דומה בתכונותיו לגל מתח AC - ז"א - אמפליטודת המתח משתנה, הזרם די קבוע.

בד"כ מעגל אודיו מסויים, מתוכנן להפעיל סט רמקולים/אוזניות מסויימות בעלי התנגדות מאוד מסויימת ועל כן הוא יוציא מתח משתנה (ע"מ להרעיד ממברנה כפי שכתב נדב) אבל בעוצמת זרם די קבועה (אם כי גם זה תלוי בסוג המעגל ובעוד נתונים...)

אם תוכל למקד את השאלה ולהיות קצת יותר ספציפי - כמו למה למשל אתה שואל - או מה אתה רוצה לעשות עם זה - יהיה יותר קל לענות...

;)

פורסם
  • מחבר

אני שואל גם כי אני רוצה לדעת, אבל גם כי אני רוצה לדעת אם יהיה אפשרי לחבר לשם איזשהו מעגל.

לפי מה שנדב אמר (מתח נמוך מאוד), אני מבין שכנראה התשובה היא לא....

תודה בכל מקרה!

פורסם

שוב, תלוי איזה מעגל ומהי צורת החיבור,

בהחלט ניתן להשתמש בה כאות ע"י טרנסיסטור או opamp - הכל תלוי ביישום ובצרכיו - בגלל זה שאלתי מה? ולא פחות חשוב - אל מה...

פורסם
  • מחבר

וואי, רק עכשיו שמתי לב שלא ציינתי שמדובר ביציאת האודיו של המחשב.... :-[

בכל מקרה, אני לא מעוניין להשתמש בטרנזיסטור או רכיב הגברה כלשהו, כי אז אני כבר יכול לחבר את המעגל אחרת ("מקור מתח" שונה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים