עבור לתוכן

התייעצות על מנת ליצור חיבור יציב לפס רחב (דרך ראוטר?)

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לשתף חיבור אינטרנט אחד בבית עם כמה מחשבים דרך ראוטר

אחד מהמחשבים הללו הולך להיות שרת web כך שרצוי שהחיבור יהיה יציב

רציתי לשאול אתכם :

א. איזה מודם מומלץ לקונפיגורציה הנ"ל

ב. האם אני אצטרך לקנות ראוטר מיוחד לצורך הנושא ?

ג. עניין האבטחה כאן חשוב קצת יותר ממחשב ביתי רגיל מכיוו שאמנם זה שרת web ביתי אבל עדיין שרת - המלצות מיוחדות לנושא ?

-- אם כבר ---

ד. אולי מישהו יודע כיצד ניתן להשיג קצב העלאה יותר גבוה על חשבון קצב הורדה יותר נמוך

ה. איזה חברה מומלצת על ידיכם כיום לחיבור לאינטרנט מהיר ?

ו. מישהו אולי יכול לתת לי טיפ לגבי דרישות מקובלות כיום מספקים (IP קבוע, גודל תיבת דואר וכו' שנהוג [על ידי מי שמבין עניין] לדרוש מהספק)

ז. מה כיום עדיף (מבחינת מחיר/ביצועים/אמינות) כבלים או WOW ?

--- אגב שמעתי שברק 013 יצאו במבצע של 35 לחיבור של 750 לכל המעוניין!

** אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מוצרים ספציפיים ולא רק תגובות בסגנון "כן קח מודם + ראוטר ואתה מסודר" ;)

תודה.

פורסם

א. ADSL או כבלים?

ב. תלוי ב-א

ד. בלתי אפשרי

פורסם

א. המודם לא כל כך משנה,אתה מקבל מודם מהספק.

ב. אם אתה תשתמש בכבלים אני יכול למהמליץ על EDIMAX BR-6104K,אם על ADSL אז DLINK DI-604 (נתבים זולים וטובים).

ג. פיירוול פנימי של הנתב יספיק,תמיד תוכל להשתמש בתוכנות חיצוניות אם זה לא יספיק לך.

ד. אין דבר כזה.

ה. אני יכול להמליץ רק על מה שהתנסתי וזה נטוויז'ן

ו. IP קבוע אתה יכול לקבל מספק הכבלים (אם אתה מחליט ללכת על הכבלים) בחינם,מספק האינטרנט זה עולה כסף (לא יודע כמה,תתקשר ושאל),גודל תיבת דואר למשתמש רגיל בנטוויז'ן הוא 10MB.(מעל זה גם עולה כסף)

ז. אני עם כבלים מאושר (בכבלים גם יש לך מהירות שליחה קצת יותר גבוהה מאשר ב ADSL).

פורסם

דבר ראשון אני חושב שכדאי לך להריץ מחשב לינוקס ישן/פשוט/זול שיהיה

א. ראוטר

ב. סרבר

ג. כונן אחסון ברשת (זה נורא נוח כשמתרגלים, גם אם לא נראה לך כל כך שימושי היום).

במקרה הנל אתה צריך רק מודם ולא ראוטר.

אם כל העניין נראה לך מסובך מדי (וזה באמת די מסובך) אתה יכול או לקנות גם מודם וגם ראוטר או לקנות את שניהם בחבילה. לי היה פעם מודם אלקטל וראוטר Dynamode וזה עשה צרות בטירוף. היום יש לי מודם+ראוטר (מכשיר 1) של אלקטל ואני מאוד מאוד מרוצה, למרות שזה היה יקר - משהו כמו 800 שקל מלמיר.

בארץ, בשוק הפרטי (הזול) לא תמצא לא מהירות Upload גבוהה ולא חיבור יציב ואמין. צפה לניתוקים בתדירות שבין 48 שעות לשבוע-שבועיים. אם תבקש מהספק שלך IP קבוע זה פחות משנה, אבל זה עדיין מעצבן.

בקשר לאבטחה. ראוטר+מודם+Firewall איכותי יעלה לך הרבה כסף, ויכול להיות שלא תמצא בארץ משהו שמתאים. לינוקס יתן את האבטחה הכי טובה, אם אתה יודע מה אתה עושה. ראוטר רגיל מתפקד כ Firewall בסיסי - הוא חוסם פורטים ומנתב את אלה שאתה בוחר לאיזה מחשב שאתה רוצה ברשת. Firewall חומרה הוא פתרון טוב אבל יכול להוסיף הרבה למחיר. Firewall תוכנה הוא גם פתרון בסדר אבל יכול להיות שהוא לא יתאים למה שאתה צריך, כמו שאני אסביר עוד רגע.

אתה צריך לחשוב איך אתה רוצה לארגן את הרשת. אתה צריך מחשב אחד שיתחבר לאינטרנט וישתף אותו. את התפקיד הזה יכול לעשות ראוטר בנאמנות, או מחשב "שרת" לינוקס שיעשה את זה הכי טוב. (שרת במרכאות כי זה מחשב שלא מתפקד כטרמינל. זה לא איזה HP Quad Itanium). אם מחשב וינדוז או לינוקס מתחבר לאינטרנט ומשתף אותו, אתה צריך לדעת אם אתה רוצה שהוא יהיה הסרבר שיהיה מחובר לאינטרנט, או מסוף אחר ברשת. אם ראוטר עושה את השיתוף הוא לא יוכל להיות גם שרת HTTP פשוט בגלל שאין ראוטרים כאלה מתקדמים עדיין. את הFirewall אתה צריך למקם איפהשהו בתרשים הזה, אני לא מתיימר לדעת איפה זה צריך להיות.

פורסם
  • מחבר

מה דעתכם על ראוטר + מודם משולב ?

כמו זה לדוגמא : http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=678&catcode=179 (וגם התג של המחיר לא בשמיים)

או שעדיף לי לקחת רק ראוטר (עוד לא החלטתי אם אני צריך אחד או לא, ואם כן אז אין לי מושג אם אלחוטי או לא) ולהשתמש במודם של נזק ?

לגבי פתרון פיירוול + נתב + פרוקסי תוכנה תודה אבל אין צורך להרחיב בנושא אני בהחלט מתמצא ב OpenBSD ומודע ליכולות ולכוחה של המערכת, אני מחפש פתרון ביתי שלא ידרוש מחשב דלוק כל הזמן ושיהיה זמין עם 0 תקלות - בקיצור פתרון חומרה.

אתם יודעים משהו, מוזר ראיתי מודם+נתב לADSL אבל אין שום זכר לחיה כזו כשזה נוגע לכבלים, למה זה ?

האם זה טוב בכלל פתרון משולב הכוונה נתב+ראוטר או שזה כמו בכל תחום אחר : רכיבים משולבים = רכיבים לא איכותיים ?

תודה, hwzone - אתם רמה !

פורסם

אני לא חושב שרכיבים משולבים הם פחות טובים, אם כבר להפך בגלל שיש פחות מקום לתקלות ולהתנקויות; גם אמור להיות לך פינג יותר נמוך.

אם אתה מתמצא בOpenBSD האפשרויות בלתי מוגבלות. אתה תצטרך מחשב דולק 24/7 אבל הוא יכול להיות מאוד ישן ולא חייב בכלל להיות מחובר לו מסך - "תדבר" אתו בTelnet.

תודה, hwzone - אתם רמה !

ממש לא.

פורסם
  • מחבר

למה לא?

מה כן נחשב בעינייך רמה ?

פורסם

רמה = כשאנשים מגיבים רק כשהם יודעים על מה הם מדברים, כשאנשים לא כותבים דברים לא נכונים.

פורסם

למה אנשין לא משתמשים באפשרות ה-DNS שיש בנתב של Edimax

מאוד שמיש, ללא שום תוכנה, חינם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים