עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע לרשת אלחוטית - 802.11 בין שתי מחשבים.

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני כנראה קונה בעוד כחודש מחשב לסלון, ואני מחפש את הדרך הכי קלה להעביר אליו מידע.

במחשב שאני כנראה אקנה יש תמיכה ב 802.11 ולכן יש לי כמה שאלות בעיניין הזה.

1. מהירות העברה המקסימלית היא 11 מגה או 11/8 מגה?!

2. האם המהירות תיהיה 11mbps במרחק של כ-20 מטר בשטח בנוי בין שתי המחשבים כמו שרשום ?!

חשוב לציין: אני לא צריך אינטנט גם במחשב שאני אקנה, אני רוצה ר להעביר קבצים בין במחשבים.

פורסם

1. מהירות העברה המקסימלית היא 11 מגה או 11/8 מגה?!

מהירות ההעברה ב-802.11B היא 11Mbps שזה 1.375MBps.

(1MBps = 8Mbps)

היחידות שאתה רואה ברוב האפליקציות במחשב הן MBps. היחידות שבהן נמדדות חבילות האינטרנט הן Mbps.

2. האם המהירות תיהיה 11mbps במרחק של כ-20 מטר בשטח בנוי בין שתי המחשבים כמו שרשום ?!

אל תצפה למהירות מירבית בתנאים לא אופטימליים. בד"כ כל קיר משפיע ומוריד קצת מאיכות הקישור, כמו המרחק. בתנאים אופטימליים (ללא קירות ולא רחוק מידי) אתה אמור לקבל את המהירות המירבית: 11Mbps.

אם העיסוק העיקרי שלך ברשת הוא דווקא להעביר הרבה קבצים ולא שיתוף אינטרנט, רשת מסוג 802.11B אולי לא פיתרון כ"כ טוב. זוהי הרשת האלחוטית האיטית ביותר (יש רשתות של 802.11A ו-802.11G שמגיעות ל-54Mbps ואף ל-108Mbps בתנאים מסויימים). על אינטרנט זה לא משפיע, שכן הוא עובד במהירויות הרבה יותר נמוכות (1-2Mbps). אבל על העברת קבצים מרובה זה ישפיע.

אולי כדאי לשקול בכל זאת רשת חוטית. כבל רשת עובד מצויין גם למרחקים גדולים הרבה הרבה יותר מרשת אלחוטית, ורשת כזאת תספק לך מהירות של 100Mbps לפחות, בלי שום התנייה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה כנראה אני יוותר על העיניין מכיוון שזה איטי מאוד (סרט יקח לי איזה 20 דקות במיקרא בטוב).

ורשת חוטית זה גם בעיה מכיוון שחדר שלי הוא בסוף הבית וסלון בהתחלה אז כדי לסדר את הכבל אני היצתרך לקדוח הרבה בקירות וזה יכער תבית.

כנראה אני יקנה כבל רשת 30 מטר ואחבר אותו כפעם בשבוע בערך רק כדי להעביר את הסרטים ושירים החדשים שאני אוריד.

אם יש פיתרון אחר זול אני ישמח לישמע.

יש לציין שהמחשב בסלון הוא HTPC כך שיש חיבור PCI אחד והוא כנראה יהיה תפוס :\

פורסם

אפשר להעביר את הכבל בתעלה בפינות של הקירות. קל לסידור יותר מקדיחה בקירות, ולא מכער את הבית.

פורסם
  • מחבר

החדר שלי נימצא ממש בקצה השני של הבית והחוט היצתרך לעבור במיזדרון וזה יהיה מכוער.

אם כבר האפשרות שנישארה לי היא להעביר את הכבל מחוץ לבית דרך החלון( ככה גם העבירו לי את האינטרנט) אבל ניראה לי שאני יוותר על העיניין ויעביר קבצים דרך קבל שאני יחבר אחת לשבוע בערך.

פורסם

תראה אני לאדע מה זה בדיוק ה802.11 אבל אתה מדבר על הDLINK שיש לו אותה מהירות אז אי אפשר לעשות רשת ולהעביר קבצים לפי מה שהבנתי..

יש לי את הDLINK הידוע הזה שהוא ראוטר ל4 וגם אלחוטי אחד...... אז חשבתי שאפשר לעשות רשת בין המחשבים באלחוטי אבל הופתעתי לגלות שאפשר לשדר רק אינטרנט........

כמו שחבר שלי אמר לי: "מה אתה מצפה שזה יעביר 100 מגה לשניה באוויר כמו כבל רשת?"

פורסם
  • מחבר

ממש לא ציפיתי ל100 מגה במיוחד לא מכרטיס של 200 שקל, ציפיתי למשהו כמו 5-10 מגה אבל גם את זה אני לא מקבל אם הכרטיס רשת הזה....

אני אקנה כבר כבל 30 מטר ב100 שקל וזהו, פעם בשבוע לחבר אותו לאיזה שעה זה ממש לא מפריע.

פורסם

אפשר עם DLINK אלחוטי לעשות רשת ולא רק להעביר אינטרנט

אני מצטרף להמלצות שכדאי לך רשת חוטית

הרשת האלחוטית נמצאת בחיתוליה וסובלת מניתוקים אמנם קצרים אבל כאלה שידפקו לך את כל ההורדה ב P2P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים