עבור לתוכן

כמה שאלות קריטיות לגבי מחשב חדש שקניתי.

Featured Replies

פורסם

קניתי שני מחשבים אתמול אבל הופתעתי מכמה דברים:

במחשב הראשון:

abit NF7

AXP 2500+

400MHz 512 DDR

120GB sigeit brakuda 7200 RPM

GF5700LE 120 MB Inno3d

Sony CD-rom RW (crt250e) 52x32x52x

אז ככה, כשהמחשב עולה כתוב שמהירות הזכרונות היא 333. כששאלתי את הטכנאי של המקום ממנו רכשתי את המחשב למה הם לא ב400 מה"ץ הוא אמר לי שהם חייבים להיות מסונכרנים עם המעבד. אז השאלה הראשונה היא כזאת: 1. האם הוא צודק ונדפקתי (והוא יצא חרא שהוא לא אמר לי מלכתחילה כי אז הייתי קונה 333). 2. אם הוא לא צודק האם אני יכול לשנות את המהירות שלהם בביוס ל400?

שאלה שניה: כשאני מריץ בהפעלה את כלי האבחון של DirectX (את dxdiag) אז כתוב לי על המעבד ככה: AthalonXP 2500+, MMX, 3Dnow, 1.8GHz. מה זה אומר? שהמעבד פועל ב1.8? האם שוב נדפקתי ולמעבד קוראים +XP2500 והוא במהירות אחרת?

שאלה שלישית (על המחשב הראשון): כשאני מפעיל את Nero (תוכנת הצריבה) ועושה Choose recorder לא מופיע שם הצורב של סוני אלה רק:

image recorder virtual device. איך אני מאפשר צריבה דרך תוכנת צריבה הולמת ולא דרך ה"אשף" של וינדוס?

עד כאן עם המחשב הזה, המחשב השני עם אותו המעבד והזכרונות אבל עם הפרטים הבאים:

abit NF7-SL

WD 80GB 7200RPM SATA

ATIR9800Pro Saphire.

כאן הבעיות הן קצת יותר קריטיות כיוון שעדיין לא הצלחתי אפילו להתקין וינדוס.

שאלה ראשונה: כשאני מריץ את הSetup של וינדוס XP הוא עושה את כל ההבדיקות הרגילות וכשהן מסתיימות הוא אומר לי שאין לי HD אז אי אפשר להתקין את הוינדוס. זה בטח קשור איכשהו לזה שהHD הוא SATA. אז אם מישהו יודע איך אני מתקין את זה אני אשמח.

שאלה שניה: כשאני מסתכל בביוס על הטמפרטורה של המעבד וכו' הוא כותב לי שהמעבד בערך ב53 מעלות והטמפ' של המערכת היא 36 מעלות.

זה נראה לי טיפ טיפה גבוהה. האם זה באמת יותר מידי גבוה? איך אני מקרר את זה עם אמצעים ביתיים?

(לצורך השוואה במחשב הקודם הטמפ' של המעבד התייצבה על 42).

ממש תודה. מיכאל.

פורסם

בקשר לזיכרונות אם אני לא טועה אמור להיות כתוב לך עליהם את המהירות שלהם... מה זה השטויות האלה!? מה זה מעבד שצריך להיות מסנוכרן עם הזיכרונות?! אני בכל אופן לא שמעתי על דבר כזה אבל אל תיסמוך עלי בקטע של הסינכרון... וכן אתה יכול לשנות להם את המהירות בביוס אבל זה כבר יהיה אובר קלוק ולא 400 מקורי... ואז תצטרך גם להוסיף קירור ולהעלות וולט וזה... עזוב אל תתעסק עם טובר קלוק אם אתה לא יודע כל כך, אני לא כל כך יודע לעשות ואני לא נוגע...

בקשר למעבד אני לא יודע... כי AMD ממציאים למעבדים שלהם שמות אחרים מההרץ האמיתי של המעבד

אם אתה משתמש בנרו חמש אז תחליף ל6... כי נרו לא מזהה את כל הצורבים שקיימים

בקשר לSATA אני הבנתי שיש איתו בעיות לפעמים... אין לי SATA אז ככה שאני לא יודע מה לענות לך על זה

ובקשר למעלות http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=65412.0

פורסם

הזיכרון לא חייב להיות סינכרוני, אבל זה מומלץ. אתה יכול בביוס לכוון אותו ל 400 אבל זה לא ישפר את הביצועים.

AMD לא ממציאים שמות למעבדים, זה מייצג את הביצועים האמיתיים שלו. AP2500+ נותן ביצועים מקבילים ל P4 2.5GHZ

הנרו אולי צריך עידכון (www.ahead.de) או שזה נרו שהגיע עם צורב מחברה אחרת, במקרה כזה הוא לא יפעל על הצורב של סוני.

פורסם

את הזכרונות אפשר להריץ במהירות של 400 אבל מכיוון שזה יותר מהר מהבאס של המעבד התוספת ביצועים לא תהיה רצינית אם תהיה בכלל. אם אתה ממש רוצה תחפש בביוס אפשרות לשנות את היחס של המעבד עם הזכרונות.

המעבד באמת עובד ב1.8 ג'יגה הרץ 2500+ זה רק השם של הדגם. אבל אל תדאג לא נדפקת ולא כלום, מעבדי AMD עושים יותר בפחות מהירות ממעבדים של אינטל. המעבד שלך נמצא בין ה2.4 ל2.6 של אינטל בערך.

הצורב נשמע כמו בעיית דריברים.

ולמחשב עם הדיסק SATA: בתחילת ההתקנה של XP כתוב שאם אתה רוצה להתקין בקרי SCSI וכאלה תלחץ F6 (אם אני זוכר נכון). תכנס לזה ותכניס ת'דיסקט של הSATA שבא עם הלוח לכונן. תבחר בהתקנה של הווינדוס בבקר SATA שיש לך והוא יזהה את ההאד דיסק.

פורסם

1. הזיכרונות אכן אמורים להיות מסונכרנים עם המעבד.

2. אבל יש מצב (אם הלוח תומך באופצייה כזו... אני מניח שכן. תכתוב את הדגם של הצ'יפסט...NFORCE2, VIA KT600..) שאתה יכול לעשות אוברקלוקינג למעבד ולהעלות את הבאס שלו ל400...

3. המעבד אכן רץ במהירות של 1.8GHZ, אבל הוא מבצע יותר פעולות בכל "צעד" שהוא מבצע, לכן כוח העיבוד שלו שווה לזה של 2.5GHZ של אינטל... זה בא לידי ביטוי במיוחד ביישומים "כבדים", כמו משחקים לדוגמא...

4. לא מבין בצורבים

5. תבדוק את חיברת את החוטים טוב, אני לא רואה שום סיבה לזה שהמחשב לא יזהה את הHD, אני לא חושב שזה קשור לSATA... אבל תבדוק אם חיברת את הכבלים למקום הנכון על הלוח אם.

6. כנראה שההיטסינק (בלוק הקירור) לא יושב טוב על המעבד, או שהמאורר של ההיטסינק חסום איכשו (אולי הכרטיס מסך מפריע... צריך לראות את המחשב כדי לדעת מה הסיבה...), או שפשוט ההיטסינק לא מתאים לסוג המעבד (חלש מידי... אבל זה פחות סביר...).

עצה כללית: אם אתה רוצה להוריד כמה מעלות מהחום של המעבד והמערכת, תדאג שיהייה לך מאורר אחד שמכניס אוויר, ואחד שמוציא (בצדדים נגדיים של המארז) ושהחוטים לא יחסמו את זרימת האוויר, תסדר אותם איכשהו ותקבע אותם לדפנות (אפשר אם אזיקונים...)

פורסם

עם הייתי מריץ חיפוש לכל אחת מין השאלות ששאלת

היית מוצא מלא תשובות

מלא פעמים שאלו

ובקשר למעבד

המעבד של אינטל עובד במחזורים\בתלות בזמן שונים מזה שעובד המעבד של AMD

ולכן שAMD אומרים שהמעבד שלהם הוא 2.5 אבל התדר שלו הוא 1.8 זה משתווה לביציעים של

אינטל 2.5

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה. אני תיכף הולך לנסות את הקטע עם הSATA.

ולגבי המעבד: התלבטתי כשהרכבתי את המחשב אם לקנות 2500\2600\2800. ואני רק רוצה לדעת. אף אחד מהם לא פועל במהירויות האלה? כולם ממוספרים ככה כי זאת בערך המהירות שלהם לעומת אינטל?

פורסם

כן.

המעבד של אינטל עושה 4-5 מחזורים בשניה

לעומת 8-9 של AMD

פורסם

אתה מדבר על פעולות למחזור, מחזורים לשניה ה 2500+ עושה למשל 1.8 מיליארד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים