עבור לתוכן

בעייה ב- AGP

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בעייה די רצינית במחשב:

פותחים את המחשב -> המסך נשאר ב standby, נורת HD דולקת קבוע, bios לא עולה

המחשב איכשהו עובד? -> מתישהו  יקרה בדיוק אותו דבר - לא בהכרח באמצע עבודה מאמצת למחשב

ניסיתי ספק כוח אחר, ניסיתי כרטיס מסך אחר, בדקתי את הפינים של המעבד, החלפתי בטרייה לביוס, החלפתי זכרונות, עשיתי אנדרקלוק למעבד - בקיצור הכל.

היה ברור לי שזה משהו שקשור לוידאו, בגלל שהכרטיס מסך אמור לעלות לפני הביוס - לאחר משחק עם ההגדרות, הצלחתי להפעיל את המחשב כשה agp X8 מנוטרל, ועד כה אני לא רואה בעיות בהפעלה שלו (עם הזמן, המחשב התחיל לעלות פחות ופחות).

עוד נקודה - אם הצלחתי להפעיל את המחשב ולהכנס להגדרות של הביוס, כשהייתי עושה ריסטרט - שוב הבעיה הייתה צצה, ורק לכבות את המחשב לא היה עוזר - הייתי צריך לכבות את כל החשמל למחשב למשך 10 שניות כדי להיות מסוגל להגיע בכלל לביוס שוב.

האם הלך לי ה- AGP? מישהו מכיר דרך לתקן את זה, או שזה ידרוש החלפה מלאה של הלוח אם?

המפרט:

amd athlonxp 2100

leadtek nforce2 k7ncr18d pro

512MB * samsung pc2700

512MB * Kingston pc2700

Radeon 9500 pro

WD 80GB hd + 8mb cache

פורסם

זה יכול להיות הרבה מאוד דברים, אתה יכול לנסות כ.מסך אחר וכדאי גם שתנסה כל זיכרון בנפרד למקרה שאחד מהם עושה לך בעיות.

פורסם

יש ציפצופים כלשהם מהרמקול של המחשב (תבדוק שהרמקול אכן מחובר)?

אם כן - צפצוף אחד ארוך - זיכרון, צפצוף אחד ארוך ואחריו 2-3 קצרים - כרטיס מסך. אם אין בכלל ציפצופים - לוח/מעבד/BIOS.

אם זה לא היה קורה באמצע העבודה של המחשב, הייתי ממליץ להחליף כבל IDE, דבר שיכול לגרום למחשב לא לעלות בכלל (אולי הוא מקצר).

במקרה שלך הייתי ממליץ לנסות קודם כל עידכון BIOS (בהנחה שאתה מצליח להשאיר את המחשב יציב מספיק זמן), למרות שאם הבעיה היא אכן ב BIOS, סביר יותר להניח שהיא חומרתית ולא תוכנתית (הרכיב הפיזי ולא התוכנה שבו).

בנוסף, בדיקת זיכרון היא תמיד מומלצת.

כדי לבדוק אם מקור הבעיה היא בכרטיס מסך/תושבת AGP, הייתי ממליץ להוציא את כרטיס המסך בכלל מהמחשב ואז להפעיל אותו כמה פעמים. אם הבעיה חוזרת (אתה תראה שהמחשב לא עולה לפי הנורית של ה דיסק הקשיח ולפי הקולות שהוא עושה או לא עושה). אם הבעיה חוזרת - לא כרטיס מסך/תושבת.

בסופו של דבר, אם יש אחריות - קח אותו למעבדה - שהם ישברו את הראש.

פורסם
  • מחבר

זה יכול להיות הרבה מאוד דברים, אתה יכול לנסות כ.מסך אחר וכדאי גם שתנסה כל זיכרון בנפרד למקרה שאחד מהם עושה לך בעיות.

ניסיתי כרטיס אחר וגם כל זיכרון בנפרד

יש ציפצופים כלשהם מהרמקול של המחשב (תבדוק שהרמקול אכן מחובר)?

אם כן - צפצוף אחד ארוך - זיכרון, צפצוף אחד ארוך ואחריו 2-3 קצרים - כרטיס מסך. אם אין בכלל ציפצופים - לוח/מעבד/BIOS.

אם זה לא היה קורה באמצע העבודה של המחשב, הייתי ממליץ להחליף כבל IDE, דבר שיכול לגרום למחשב לא לעלות בכלל (אולי הוא מקצר).

במקרה שלך הייתי ממליץ לנסות קודם כל עידכון BIOS (בהנחה שאתה מצליח להשאיר את המחשב יציב מספיק זמן), למרות שאם הבעיה היא אכן ב BIOS, סביר יותר להניח שהיא חומרתית ולא תוכנתית (הרכיב הפיזי ולא התוכנה שבו).

בנוסף, בדיקת זיכרון היא תמיד מומלצת.

כדי לבדוק אם מקור הבעיה היא בכרטיס מסך/תושבת AGP, הייתי ממליץ להוציא את כרטיס המסך בכלל מהמחשב ואז להפעיל אותו כמה פעמים. אם הבעיה חוזרת (אתה תראה שהמחשב לא עולה לפי הנורית של ה דיסק הקשיח ולפי הקולות שהוא עושה או לא עושה). אם הבעיה חוזרת - לא כרטיס מסך/תושבת.

בסופו של דבר, אם יש אחריות - קח אותו למעבדה - שהם ישברו את הראש.

-מה שמדאיג אותי זה שאין צפצופים בכלל!

-עשיתי פלאש לביוס עם הביוס הכי עדכני - לא שינה כלום

-איך הכבלים של ה IDE יכולים להשפיע? עיגלתי את הכבלים שלי עפ"י המדריך באתר, אבל עד כה לא היו לי בעיות

-אני אנסה עכשיו את ההצעה שלך

למרות שהמחשב היה בסדר גמור עד עכשיו - זה קרה שוב!

פורסם
  • מחבר

עכשיו כשה- AGP על X4, המחשב נראה יציב.

עד ש....התחלתי לעשות קצת עריכת וידאו (divx to mpeg convertion) ושוב זה קורה.

לפחות הפעם המחשב עושה ריסט בלי בעיה..

למישהו יש רעיון? אני אובד עצות

פורסם

אם לא ניסית להחליף לוח אם, זה הדבר היחיד שמסתמן שהגיוני כאן אם החלפת כמעט כל רכיב אחר במשב.

נסה להשיג לוח אם חלופי לראות אם זה משנה משהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים