עבור לתוכן

הקמת רשת חוטית מבוססת DHCP.

Featured Replies

פורסם

טוב, למען האמת זה לא באמת הקמת רשת, פשוט צריך להתקין מחדש את הסרבר NT במקום עבודתי ומשום מה הוחלט שאני האיש למשימה משום שהתעסקתי עם רשתות לפני כמה שנים.

עם הזמן החלדתי קצת, לכן ברשותכם אשאל מספר שאלות.

כרגע קיים סרבר עם Windows 2000 Server מותקן עליו. הוא מריץ Domain וגם DHCP בעל רשימת Leases לא ענקית אך מכובדת, בערך 20-30 כתובות, ורשימת יוזרים זהה במספרה. העניין הוא שצריך להביא מחשב חדש ולהתקין עליו מחדש Windows 2000 Server תוך כדי מחיקה טוטאלית של המחשב הקודם (השמשתו למקום אחר).

לעניין:

1. האם באמת למספר המשתמשים הנ"ל מומלץ להתקין Windows 2000 server? מבחינת קלות שימוש ו Uptime דיי אבסולוטי?

2. אני חושב שאני לא מבין משהו באפשרויות ה Login של Windows XP.

כאשר יש את מסך ה Login הראשון לאחר טעינת ווינדוס, יש אפשרות "הכנס ל" כלומר להיכנס ל Domain או למחשב הנוכחי.

מה זה בדיוק אומר להיכנס לדומיין? האם אפשרויות משתמש כלשהן מאוחסנות על הסרבר? או שמא זה רק אומר שהמחשב יראה ברשת ע"י המשתמשים האחרים בדומיין ויקבל גישה אליהם והם אליו? אני מבין שהמחשב יקבל IP מה DHCP ללא כל קשר לכניסה לדומיין, נכון? ואם אני אכנס ל"מחשב הנוכחי" (לא לדומיין) בשימוש באותו יוזר שיש לי לדומיין, האם אחשב כמשתמש שונה על המחשב הנוכחי? כלומר - המשתמשים מאבדים את ה Desktop שלהם ולא מבינים למה...

3. והכי חשובה - האם יש דרך לעשות Export (בין עם דרך התוכנה או דרך העתקת קבצים) להגדרות DHCP / USERS ואז לשים אותם בקלות על הסרבר החדש לאחר התקנתו? כ"כ לא בא לי להכניס 30 nic addresses ידנית.

פרט אחרון הוא שאין לי צורך בניתוב הרשת לאינטרנט או לכל רשת אחרת, היא פנימית בלבד.

תודה חבר'ה, אשמח לקבל כל הצעה / הארה על מנת שאוכל לבצע את המשימה בדרך הפשוטה והמהירה ביותר, תוך כדי השמשה של סרבר חזק וחדש (שכחתי לציין שהישן מוחלף עקב התיישנותו מבחינת חומרה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים