עבור לתוכן

המחשב קורס בצורה מוזרה...

Featured Replies

פורסם

לאחרונה התחילה תופעה מוזרה אצלי במחשב,

אחרי כמה שעות של עבודה, מופיע לי מסך כחול והמחשב עושה Restart פתאומי. חשדתי שזה ה-HD ואפילו החלפתי אותו לאחד אחר.

משום מה, התופעה ממשיכה לקרות.

אני חושד שזה ה-PSU, מה אתם אומרים?

פורסם

מה זה PSU??? (אולי התכוונת ל- CPU?)

זה לא חייב להיות ההרדדיסק, זה יכול להיות כל דבר כמעט: ספק, לוח... אתמול המחשב של בת דודה שלי גם התחיל לעשות ריסטרטים בלתי מוסברים, והתברר שזה בגלל שהמפצל שאליו החובר המחשב נשרף...

בד"כ זה הלוח שעושה בעיות, אם כל התוכנות (WIN...) מותקנות טוב ולא הן הסיבה...

תנסה לבדוק אם כל הכרטיסים (PCI...) יושבים טוב, גם כרטיס רופף יכול לגרום בעיות...

פורסם

PSU = ספק

פורסם
  • מחבר

למה אני חשדתי שזה ה-HD וה-PSU (ספק)?

משום שבזמן הקריסה יש צליל של ההארדדיסק כאילו הוא ניסגר ומופעל מחדש. בגלל זה החלפתי קודם HD...

פורסם

OK, סליחה על הבורות שלי בקיצורים... אני פשוט לא טוב בזה :-[

בקשר לצליל של ההרדדיסק: כשיש את הצליל הזה, זה אומר שההרד דיסק מתכבה (את זה אני מניח שאתה מבין לבד...) וזה באמת אומר שיש בעייה עם אספקת החשמל, ואם אתה אומרשהחלפת HD וזה לא עזר, אז יכול להיות שזה בעייה בספק...

פורסם

כן אחי!!!!! גם לי הייתה בדיוק אותה הבעייה כשהחלפתי כמה רכיבים במחשב שדרשו יותר הספק חשמל מהקודמים ולא החלפתי ספק!

ואז המחשב היה עושה לי את המסכים הכחולים והודעות השגיאה בהם היו כל הזמן שונות רק שלמעלה היה כתוב רוב הפעמים

PAGE FAULT IN NON PAGED AREA ולפעמים היה כתוב IRQ NOT LESS OR EQUAL

וכן ההארדיסק היה ניכבה (גם שלי עושה רעש של מטוס סילון אחרי שהוא חונה ומכבה מנוע.... ;D )

אקיצר התקשרתי לזיגזג שמהם קניתי את החומרה החדשה ופאבל שמה אמר לי די מייד שזה כנראה הספק.

החלפתי- ומאז לא ראיתי יותר לעולם את המסך המזדיין הזה!!!!

לך עכשיו לזיגזג ותגיד להם שהספק חלש מדי ואתה צריך ספק חדש!

בהצלחה ! (שלח לי בפרטי אם זה עזר)

פורסם
  • מחבר

אני פוסל כשל חומרתי פיזי (תזוזה של משהו או ג'אמפר) משום שהקריסה קורה רק כשאני מנסה לשחק במשהו..

לפי דעתי צריכת החשמל בין עבודה בדסקטופ לבין משחקים היא אינה שונה..לכן אני לא מאמין יותר זה הספק.

אני מנסה עכשיו דרייברים ישנים יותר לכ. מסך...לבדוק.

תקנו אותי אם אני טועה כמובן..

ד"א, לא מאמין שזו בעיה של צריכה חשמל בגלל 2 סיבות:

1. המחשב פעל עם הספק הזה ללא שום בעה כבר שנה וחצי..ואני לא מאמין שצריכת החשמל עולה סתם (לא הוספתי שום רכיב).

2. יש לי ספק HEC 300W והמפרט שלי:

AXP1700@2000MHz 166*12

512MB DDR 400 C2

EPOX EP-8K9A2

Leadtek TI4200 w/AGPx8

CDRW+DVD

WD40GB 7200 8mb

2x80MM Fans + 1x92MM fan + Vantec Aeroflow

אני לא מאמין שהרכיבים האלה דורשים יותר מ-300W.

פורסם

או נו אתה לא מאמין לי!?!? התסמינים אצלך הם בדיוק אותו דבר כמו שהיו אצלי!

אגב יש המון אבל המון (!) הבדלים בצריכת החשמל במחשב בין עבודה בדסקטופ לבין משחק מחשב.

אתה רוצה לבדוק את זה בבקשה! חבר למולקס פנוי בספק עוד משהו שצוך חשמל (מאוור גדול או משהו אחר ותראה איך החסכים האלה קופצים שוב בתדירות יותר גבוהה.

אגב ספק יכול ביום בהיר לשבוק חיים ברגק או יותר גרוע להתפוצץ (אם זה ספק ג'נרי - מה שנכון במקרה שלך)

אתה יכול ללכת למעבדה ולבדוק את המחשב שמה (הם מחברים את הרכיבים לספק חזק הרבה יותר) וככה תוכל לדעת באמת אם זה הספק דפוק.

אגב למה אתה חושב שההארדיסק שלך נכבה וגם כשהחלפת אותו אז הוא נכבה שוב כמו מקודם!?! הארדיסק לוקח הרבה חשמל כי זה רכיב עם חלקים נעים.

תנסה אולי להפעיל את שני הסידירומים (אם יש לך שניים) ותראה מה קורה.

שוב בהצלחה.

פורסם

ההבדל בצריכת ההספק בין הדסקטופ לבין הפעלת משחק יכול להיות פי 2 בקלות.

פורסם
אגב ספק יכול ביום בהיר לשבוק חיים ברגק או יותר גרוע להתפוצץ (אם זה ספק ג'נרי - מה שנכון במקרה שלך

YOT:

יש לי ספק HEC 300W והמפרט שלי

אין לו ספק ג'נרי

פורסם

אוקיי לא שמתי לב.

בכל זאת אני מאמין שזה כמו שהיה לי כי התסמינים בדיוק (!) כמו שהיו לי אז שיקח את זה בחשבון.

זה חייב להיות חומרתי

פורסם
  • מחבר

או קיי, 2 שאלות:

1. עכשיו קפץ לי שוב המסך הזה, אבל הפעם כשהפעלתי מחדש את המחשב הופיעו לי טקסטורות שבורות בכל מקום. במסך ביוס, בטעינה ולבסוף במסך Welcome שלא עבר קדימה לווינדוס. ברור שזו בעיה בכ. מסך, השאלה היא האם היא קשורה לספק או שאני נדפקתי עכשיו עם 2 בעיות שונות...

2. במקרה שזה באמת הספק, מה אני אמור לעשות? ואיך הבעיה לא הופיע קודם? הרי המחשב רץ באותה קונפיגורציה כבר שנה וחצי..

פורסם

יש משהו חוץ מהמעבד בOC?

תנסה להוריד את הOC של המעבד והכל ולבדוק...

זה נשמע בעיית ספק - תנסה להחליף שקע חשמל למחשב...

זה HEC פשוט? אם כן - הוא על גבול הגנרי... יותר טוב מגנרי אבל לא הכי חזק - אבל עדיין צריך להחזיק את המערכת שלך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים