עבור לתוכן

בעיית תאימות לוח אם-ספק - מישהו שמע על כזה דבר?

Featured Replies

פורסם

שלםו רב,

אספר את הסיפור במלואו: ביום שבת גילית שהספק (Eagle 300W - ספקבר) של אחד המחשבים שלנו גוסס. המאוורר שלו הפסיק לפעול ורכיבים בתוכו ניזוקו. החלפתי את המאוורר כדי שיחזיק מעמד עוד כמה ימים, והזמנתי מזיגזג ספק HEC 300AR-T. חיברתי אותו למחשב, הדלקתי, והמחשב לא עובד. המאווררים פועלים, ההארד דיסק עושה כמה קולות, אבל המסך לא נדלק ואין תגובה. ניתקתי את ההארד דיסקים, הסידירום וכל השאר, והוא עדיין לא נדלק. בשלב זה החזרתי את הספק הישן, והוא עובד. היום התקשרתי לזיגזג והסברתי את הבעיה. הם לא ידעו לעזור לי, ואמרו שאשלח להם את הספק. לפני שאני שולח החלטתי לעשות עוד ניסיון: ניתקתי את ההארד דיסקים וכו' מהלוח, הוצאת גם גם שני כרטיסי רשת, ולא עובד. הוצאתי סטיק אחד של זיכרון (יש שניים), ולא עובד. החזרתי אותו והוצאתי את הסטיק השני - עדיין לא עובד. לאחר מכן פירקתי את הספק מהמחשב השני (Macron 300W - נראה דיי איכותי), חיברתי אותו, וגם לא עובד. ניסיתי את הכל, ורק כאשר הוצאת יאת הסטיק השני של הזיכרון זה עבד (עם הסטיק הראשון כמובן). הספק הזה החזיק פנטיום 4 1.3, ו-Axp 1600+ עם GeForce 4Ti 4600 וגם את ה-Tbird 1.33 שלי, כך שהוא בוודאות מספיק חזק. אני לא יודע מה הולך פה!

המפרט של המחשב:

Celeron 1.7 GHz

Asus P4S533

2*Generic 256 MB PC2700 DDR

LeadTek GeForce 2 MX400

אני לא רואה טעם לכתוב את השאר, כי גם כשרק רכיבים אלו מחוברים המחשב לא עובד.

למישהו יש פתרון? מישהו נתקל בדבר כזה?

בתודה מראש, עדי.

עריכה: שכחתי לכתוב פרט חשוב: חיברתי את ה-HEC למחשב השני (ה-Tbird 1.33), ושם הוא עובד.

פורסם

מוזר מאוד, יכול מאוד להיות שזה בעיה של הספק עם הלוח הספציפי אחרי הכל כשהעברת את הספק למחשב אחר הוא פעל, יכול להיות שבאמת הוא לא מתאים עם הלוח הספיציפי, למרות זה נשמע ממש לא הגיוני אני לא רואה סיבה אחרת למה לא, מבחינת חוזק לא נשמע כמו מחשב חזק מדי שהHEC300 לא יכול להסתדר איתו, מה ששוב מחזיר אותנו ללוח ובעייתו עם הספק, בכל אופן תנסה אולי להביא ספק של HEC300 אחר ייתכן שהבעייה היא בספק שקיבלת למרות שהסבירות שזה באמת כך היא נמוכה, בכל אופן תנסה אין לך מה להפסיד.

בכל אופן אפוציה נוספת היא לחבר את הסטיק השני (זה שלאחר הוצאתו המחשב עלה) במשחב אחר ולראות אולי הסטיק הוא גורם הבעייה.

תנסה ותעדכן אותנו מה התוצאות, בהצלחה.

פורסם

כפי הנראה הבעיה היא בכלל לא עם הספק אלא עם הלוח שלך. מכיוון שהספק רק תומך בלוח אם ולוח האם בעצם מהווה את הבקרה על ההדלקה והכיבוי של המחשב, כל ספק שתחבר סביר להניח שלא יעבוד.

אמנם זה באמת מוזר שהספק הישן עדיין עובד עם הלוח אך לפי התיאור שלך הסימפטומים מעידים בצורה הגיונית שמדובר בבעיית לוח במיוחד לאור העובדה שיש קשר בין המצאות זכרונות מחוברים ללוח ולעובדה שהמחשב עולה או לא עולה.

כאשר חיברת את הספקים החדשים יותר ללוח וראית שאכן יש זרימת חשמל להתקנים של המחשב אך עדיין המחשב לא עולה רק מחזקת את הטענה שהבעיה בלוח.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות :)

אין לי מחשב אחר לבדוק בו את הסטיק השני. הספק נשלח לזיגזג. אם התקלה היא בכל זאת בו, אבקש מהם לשלוח ספק חדש. אם הספק תקין, ההזמנה תבוטל. בכל מקרה, את הלוח אני לא מתכוון להחליף.

פורסם

אחלה, בכל אופן תעדכן אותנו מה קורה... ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים