עבור לתוכן

עזרה דחוף!! פליז בהקמת רשת לעסק .....דחוף דחוף...

Featured Replies

פורסם

הי לפני הכול אתר ממש טוב...

אני צריך עזרה ומהר אז בבקשה מי שבאמת מבין או כבר עשה את זה.

אז ככה.

כרגע יש לי בעסק מחשב אחד שמחובר לאינטרנט דרך ADSL. פנטיום4 2.8 גיגה 1 גיגה זיכרון DDR.

אכשיו אני צריך לחבר עוד 3 מחשבים נוספים כאשר:

1.כולם צריכים להיות מחוברים לרשת(אינטרנט).

2.כולם צריכים לשתף את הכול אם הכול (בין כול 4 במחשבים)

3.לכולם מערכת הפעלה WIN2000.

נ.ב: אני לא רוצה רשת אלחוטית בשום צורה שהי.

אז השאלות שלי הם כך:

1.מה בדיוק אני צריך SWITCH\HUB\ראווטר? (או 2 חלקים ביחד). ומה זה בדיוק התפקיד של כול אחד??

2.מה הכי עדיף מבחינת ביצועים ואמינות.

3.האם צריך תוכנה כול שהיא.

4.איזה חלקים אני צריך בסוף (בוכל מחשב).

אני יודה לכם אם תתנו לי תשובות ישירות ומקצועיות ולא לשלוח לחפש במקומות שונים.

תודה רבה .

נ.ב: מצטער אם הנוסח נראה קצת חצוף אך אני פשוט בלחץ של זמן .

שוב תודה. :-\

פורסם

ראוטר + כרטיס רשת בכל מחשב

ראוטר מחבר בין המחשבים ויוצר ביניהם תקשורת, וגם מחייג דרך המודם לאינטרנט ומחבר את הרשת הפנימית לאינטרנט, כאשר אתה למעשה גם מקבל פיירוול לכל הרשת

סוויטצ'\האב עושים רק את הפעולה של חיבור בין המחשבים, ראוטר מוסיף את החיוג לאינטרנט ושיתוף האינטרנט בין המחשבים (כל ראוטר שתמצא היום כולל למעשה סוויטצ'\האב מובנה)

ותוכנה מיוחדת לא צריך

ותקרא את החוקים של הפורום, אתה צריך לשנות כותרת

פורסם
  • מחבר

תודה .

ואיזה כבלים צריך (מוצלב?) ומה זה כבל מסוכך\לא מסוכך?

פורסם

כבלים ישרים כל הדרך

ואני לא בטוח לגבי מתי צריך סיכוך, חכה שעוד אנשים יגיבו

פורסם

כמעט בכל מקום שתקנה היום כבלים , תקבל כבלים מסוככים .

זה אומר שיש עליהם בידוד קצת יותר טוב והם פחות רגישים להפרעות חיצוניות כמו חום , קור , רטיבות ועוד כל מיני דברים שיכולים להוות מכשול בהעברת המידע .

מומלץ לקנות כבלים יצוקים ולא כבלים שהכינו אותם ידנית , להכנות ידניות יש נטייה לפעמים להתנהג מוזר .

פורסם

חומרה -

אם מדובר ברשת עסקית הייתי ממליץ להשקיע מספר שקלים נוספים ולרכוש ראוטר ולא Hub או Switch. (למרות המחיר שמתחיל מ פי 2)

ההבדל המהותי בין ראוטר ל hub ו Switch הוא שניתן לשתף את הרשת דרך הראוטר עצמו מבלי להסתבך בהגדרות נוספות (להגדיר את אחד מהמחשבים כשרת עבור שיתוף באינטרנט) וכמובן אין צורך להשאיר את מחשב השרת דלוק על מנת להשתמש באינטרנט בשאר המחשבים.

אין צורך בראוטר מתוחכם במיוחד, ואפשר בקלות להסתפק בזול ביותר -בערך 300 שקל.

בנוגע לכבלים - אין צורך בכבלים מוצלבים, אלא בכבלים ישרים בלבד. כמובן שחלק נכבד מהראוטרים היום יודע להסתדר הן עם כבלים מוצלבים והן עם כבלים ישרים כך שלא מדובר בבעיה גדולה במיוחד.

כל מחשב מעבר לכך דורש כרטיס רשת , היום ברוב המחשבים כבר יש כרטיסי רשת מובנים, אם לא מדובר בהשקעה זניחה יחסית של בערך 50 שקלים לכרטיס.

תוכנה והגדרות -

הראוטר חוסך לך את הצורך ברכישת תוכנה לשיתוף אינטרנט שלמיטב זכרוני לא באה כחלק אינטגרלי מWIN2K.

עם זאת הייתי ממליץ לרכוש תוכנת Firewall (או ראוטר עם FireWall חומרה מובנה) על מנת להגן על הנתונים מחטטנים בלתי רצויים (חשוב מאוד - שלא תאמר שלא הזהרתי!!).

הגדרות - לרוב די פשוט, פשוט שמים את כל ההגדרות על אוטומטי, או לעקוב אחרי הוראות ההפעלה שמגיעים עם הראוטר.

פורסם

שלום לכולם!

אני גם ממליץ כמו שאחרים אמרו לקנות ראוטר הכי זול ולכול משחב כרטיס רשת ולעשות רשת משלך שכול מחשב תלוי בעצמו וכמו כן עם כבל ישר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים