עבור לתוכן

משהו שמפריע לי בנוגע ל-OC

Featured Replies

פורסם

כולם פה בפורום אומרים שעדיף לקנות AMD 2500 ולעשות OC ל-3200, אבל משהו ב-OC הזה נשמע לא טוב. ראשית, קשה לי להאמין ש-2500 @ 3200 עובד כמו 3200 אמיתי. לדעתי זה בולשיט. יש לי מספר סיבות לחוסר האמון:

א. קראתי שב-3200 האמיתי יש ליבת ברטון הרבה יותר משוכללת .

ב. אם אפשר לעשות OC כל כך בקלות, למה AMD ממשיכה לייצר שבבים חזקים מ-2500? הרי הם סתם זורקים כסף. שיצרפו הוראות ל-OC לכל מעבדי 2500 ויפסיקו לייצר מעבדים אחרים.

למישהו יש הוכחה שהמעבד 2500 @ 3200 עובד כמו 3200 מקורי? (זה שהוא כותב 3200 בחלונות לא אומר לי כלום)

פורסם

א. הליבה אותה ליבה (בארטון). לפעמים ההבדלים בייצור (הבדליים מינוריים ביותר) הם אלה שמשפיעים על יכולתה של הליבה לעבוד במהירויות מסויימות. לדוגמא, שתי ליבות שיוצרו באותו פס ייצור בדיוק ויש להן את אותו הסטפינג, אחת יכולה להיות יציבה במהירות של ה3200+ במתח היצרן שזה משהו כמו 1.525V ואחת יכולה לעבוד יציב רק במהירות של 2500+.

ב. נו באמת... תחשוב רגע אם זה הגיוני מה שאמרת

את ההוכחות שה2500@3200+ עובד כמו 3200+ שיצא מהמפעל מוצאים בהרבה בדיקות (סינטטיות או לא)

פורסם

א. טעות, המעבדים נבנו באותה דרך - ההבדל בין 3200 הוא 2500 - הוא שה 3200 הוא מעבד שעבר בדיקות והצליח לעבוד במהירות יותר גבוהה, בפחות מתח.

ב. זה לא כ"כ פשוט, ואף אחד לא מבטיח לך שתגיע למהירות של 3200 שהיא - 2200MHZ (כאשר הסטוק הוא 1833). אך הרבה מאד 2500+ הצליחו להגיע למהירויות של 3200 אם תוספת מתח "סימלית" בלבד.

כמו שציינתי מעבד 2500+ עובד במהירות 1833~ ומעבד 3200+ במהירות של 2200. הבאס של ה 2500 הוא 166 ושל ה 3200 הוא 200. המכפלות של שתיהן זהות.

ומכיוון ששתי הליבות דומות (מלבד עבודה במהירות יותר גבוהה במתחים טיפה יותר נמוכים) אם אתה מעלה את הבאס של ה 2500+ ל 200 הרי הוא 3200+.

באופן תאורטי הביצועים לא בהכרח יהיו זהים ב 100% מכיוון שהמעבד שעבר אוברקלוק עובד במתח יותר גבוהה וזה יכול להוביל לסטיות קטנות. באופן מעשי הביצועים זהים.

פורסם

אני העלתי ל3200 ללא שום תוספת של מתח...

אז זה לא תמיד ככה וגם נפל עליי אחד שהוא לא נעול...

בפוקס 8)

פורסם
  • מחבר

הבנתי. תודה על ההסבר המנומס והמפורט.

הבעיה האמיתית שיש לי פחד משתק מ-OC. אני פשוט מפחד לעשות את זה. מה יקרה אם הלוח אם ישרף או השבב? אני אתקע בלי אחריות ובלי מחשב. יש אפשרות לעשות OC פחות קיצוני? משהו בסגנון 2500 @ 2800 או 2900.

א. מה הסיכוי שיגרם נזק ללוח אם או למעבד?

ב. אם משהו ישרף, בפנדה יכולים להוכיח שהמעבד נשרף כתוצאה מ-OC?

ג. אפשר לעשות OC עם 256 זיכרון 3200/400 או עדיף הוסיף עוד 256?

ד. מהי הטמפ' הנורמלי למעבד שעבר OC?

ה. מישהו יכול לתת לי קישור למדריך ממש ארוך ומפורט בנושא OC למעבדי AMD?

פורסם

א. כל עוד אתה לא מעלה מתח אל הכיוון המסוכן (1.8V) הסיכוי הוא די נמוך. אם לא העלת מתח בכלל אז הסיכוי הוא די אפסי שהמעבד ישרף כתוצאה מהOC

ב. תלוי כמה המעבד ניזוק. אם הוא נשרף לגמרי אז אני לא חושב שאפשר להוכיח שהוא עבר OC.

ג. הOC עצמו לא קשור לכמות הזיכרון (חוץ מבמקרים די קיצוניים שיש לך יותר מ1GB) אלא למהירות שלו. זיכרון מהיר יתן תוצאות טובות בOC. זיכרון איטי לא

ד. פחות מ50 מעלות כאשר רצוי 40 ומטה

ה. יש אחד כזה באתר

פורסם
  • מחבר

לעזאזל כמה שאלות יש לי...

נתחיל. ראיתי ש-AMD גם מייצרת מעבדי MP ו-Mobile. מה ההבדל בין המעבדים? 

ב. אפשר לקבל מדריך יותר עדכני?

ג. המעבד שלי כרגע עובד על 42 - 43 מעולות עם קירור מפלצתי של Zalman זה טוב? אני מוכרח לציין שיש לי מארז ממש קטן וצפוף ובקושי הצלחתי לדחוס לתוכו את הרכיבים החדשים. אולי זה משפיע על החום.

ד. שווה לי לעשות OC ל-2800? יהיה הבדל בביצועים או רק הבדל על הנייר?

פורסם

האינטרנט הוא מקום גדול, מלא מידע ומלא נסיון של אנשים.

כשאנשים פה אומרים לך שבעבודה רצופה עם מעבד 2500+ במהירות 3200+ עם העלאה קטנה של מתח היא בטוחה לגמרי, הם אומרים את זה כי הם לא נתקלו במישהו ששרף את המעבד שלו.

אני יכול להפנות אותך לwww.ocforums.com שם יש ת'רד דווקא על מעבדי אינטל ששם אנשים מספרים על מעבדים שנשרפו להם ומה שגם להם. יש שם תיעודים של עשרות, אם לא מאות מעבדים שנשרפו. אחרי שקראתי אותו מאוד התעודדתי כי מה שמסיקים מהת'רד זה של*אף* אחד שם לא נשרף שום דבר אלא אם כן הוא שם *המון* מתח למעבד. חלק גדול ממי שנשרף לו המעבד עשה את זה בכוונה כי הוא לא היה צריך אותו. חלק אחר לקח בחשבון שהמעבד יחזיק רק כמה חודשים בעבודה כזאת.

עוד מסקנה מהת'רד ההוא זה שמעבדי אינטל נפגעים הרבה יותר מתוספת מתח. AMD לוקח מתח כמו גדול וזה לא משפיע עליו לטווח הרחוק. עוד משהו שלמדתי זה שאין כזה דבר מעבד שנשרף. כל אחד אומר שההדרדרות היא איטית יחסית, לאורך כמה שבועות ומה שקורה זה שהמעבד פשוט כבר לא יציב במתח שהוא היה יציב בו פעם. התופעה המצויינת שם היא NSDS - Nortwood Sudden Death Syndrom והיא תקיפה רק למעבדי אינטל, בעלי את'לונים צריכים לדאוג הרבה פחות.

אז, כשמישהו כאן אומר לך שהסיכוי למשהו הוא אפסי, הוא אומר שזה לא קרה לאף אחד אחר (כל עוד הבן אדם הזה יודע על מה הוא מדבר). מספר האנשים שמריצים 2500 במהירות של 3200+ הוא גדול מאוד, היינו יודעים אם זה בעייתי לאורך זמן.

מה שכן, זה לא כל כך פשוט ולא תמיד עובד. לפעמים יש מקרים שצריך לתת הקפצה למתח כדי לשמור על יציבות (יציבות = מחשב שלא קורס, לא משפיע על מחשב שמחזיק מעמד שנים. נבדק ע"י התוכנה Prime95). במקרה הזה אתה צריך לשקול אם אתה רוצה לעבוד במהירות יותר נמוכה או שאתה רוצה להעלות את המתח לרמה הנדרשת.

אני לא אומר שאין סיבה לפחד, וההוכחה זה שלא עושים אוברקלוק לסרברים ותחנות עבודה. וזה דרך אגב למה המדריך להפיכת רדאונים לFireGL לא שווה את הדף האלקטרוני שהוא כתוב עליו, אבל זה לא קשור לנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים