עבור לתוכן

מס שאלות לגבי פרמוט

Featured Replies

פורסם

מה השמע פורום חומרה מביאים לי מחשב חדש עוד יומיים אז יש לי שאלה קטנה

1)אני יודע כבר איך לפרמט אבל מה אני עושה במחשב החדש הרי כלום לא מותקן אליו

אמרו לי שאני צריך לפרמט כרגיל כמו במחשב שהווינדוס כבר קיים?

2)-איך אני מפצל כוננים אמרו לי שצריך ללחוץ с ואז תווצר תיקיה חדשה אין שום דבר אחר שאני צריך לעשות אחרי פעולה זאת??

פורסם

עושה בוט (BOOT) מהסידי של וינדוס (אני מניח שזה XP) ועוקב אחרי ההוראות.

פורסם

השאלה היא כמובן איזו מערכת הפעלה אתה מעוניין להתקין. לפי מה שאתה אומר אתה מתכוון ל Windows XP. אבל בכל זאת:

להתקנת מערכת הפעלה מסוג Win 9x:

1. יש להעלות את המחשב מדיסקט Boot

2. יש לעבור לכונן הדיסק הקשיח בפקודה :c ולאחריה ENTER (זאת בהנחה שהדיסק כבר מפורמט כהלכה)

3. לאחר מכן יש ליצור ספריה בשם win98 (או כל שם אחר שמתאים לך)

4. להכנס לספריה ע"י הפקודה:

cd win98

ולאחריה ENTER

5. להכניס את הסידי של התקנת מערכת ההפעלה לכונן הסידי רום.

6. לעבור לכונן הסידי :D ואז ENTER (בהנחה שכונן הסידי רום שלך אות הכונן שלו היא D)

7. להכנס לספריה בה נמצאים קבצי ההתקנה של מערכת ההפעלה. לרוב זה LOC או ENA בפקודה

cd ena

ואז ENTER

8. להעתיק את קבצי ההתקנה למחיצה שהכנת בדיסק הקשיח בפקודה

xcopy *.* c: /E

ואחריה ENTER

9. לעבור שוב לדיסק הקשיח בפקודה

c:

ואחריה ENTER

10. בשלב זה אתה צריך לראות מסמן כזה בערך:

c:\win98

11. עכשיו נשאר רק להפעיל את הפקודה

setup

ואחריה ENTER

בדרך זו תמנע לך כאבי ראש בהמשך כשמערכת ההפעלה שלך לא תבקש ממך את דיסק ההתקנה על כל שינוי שאתה מבצע במערכת ההפעלה.

התקנה של מערכת ההפעלה Win XP היא הרבה יותר פשוטה:

1. הכנס את דיסק ההתקנה של מערכת ההפעלה לכונן הסידי.

2. הגדר את ה BIOS שלך שיעלה מערכת הפעלה קודם מכונן הסידי.

3. פעל לפי ההוראות להמשך. בדרך כלל ההוראות מופיעות בשורה התחתונה במסך בשורה בהירה.

4. אם פעלת נכון, באחד השלבים תצטרך לבחור את המחיצה על הדיסק אליה תרצה להתקין את מערכת ההפעלה.

אם פרמטת את הדיסק כמו שאתה טוען, האפשרות C שאמרו לך ללחוץ עליה תופיע רק אם נשאר עוד מקום בדיסק לפתיחת מחיצות חדשות. בכל מקרה, מומלץ לבחור את המחיצה העליונה ביותר זאת שמוגדרת שם באות :C.

5. עכשיו תצטרך לבחור האם לפרמט את המחיצה שוב או להשאיר אותה כמו שהיא. בעקרון זה עדיף להשאיר אותה כמו שהיא אלא אם כן אני מבין קצת יותר בגדלי מחיצות וסוגי מערכות הקבצים המתאימות להם.

6. אם פעלת נכון המערכת אמורה להגיע לשלב שהיא תודיע לך שהיא עומדת לאתחל את המחשב.

7. המשך עם האתחול ולפני שהמחשב עולה שוב תבטל את ההגדה ב BIOS להעלות את מערכת ההפעלה מסידי רום (זה רק יחסוך לך המתנה ולא תתחיל את ההתקנה מהתחלה שוב בטעות).

8. כאשר המחשב יעלה הוא אמור כבר להמשיך בהתקנה בצורה גרפית יותר ואינטואיטיבית ככה שמכאן בטוח שכבר תסתדר.

פורסם

אני ממליץ לבצע התקנה של כל גירסת windows מהדיסק הקשיח (זה עובד הרבה יותר מהר).

להתקנת XP (על דיסק קשיח נקי):

1. איתחול המחשב מדיסקט איתחול של 98 (צריך תמיכה ב FAT32 וב CD-ROM).

2. אם הדיסק הקשיח לא מפורמט/מחולק למחיצות, יש לעשות זאת ע"י תוכנות FDISK ו FORMAT או ע"י איתחול מדיסק ההתקנה של XP ולעבור מסכים עד השלב שבו ניתן לחלק את הדיסק הקשיח למחיצות ולפרמט אותו.

3. יצירת ספריה בדיסק הקשיח, אליה יועתקו קבצי ההתקנה, רצוי במחיצה שבה לא תותקן מערכת ההפעלה (משהו כמו XP_Inst בכונן D, אם C הוא היעד להתקנה).

4. קבצי ההתקנה הדרושים נמצאים על הדיסק בספריה בשם I386. יש להעתיק את הסיפריה לסיפריה שיצרת. מומלץ ביותר להפעיל את תוכנת smartdrv כדי לזרז את תהליך העתקת הקבצים (וגם לפני ההתקנה עצמה).

5. לאחר העתקה, להיכנס לסיפריה בדיסק הקשיח ולהפעיל את הקובץ WINNT.

6. כל שלבי ההתקנה מכאן והלאה זהים, רק שהכל יעבוד יותר מהר, כי הקבצים נמצאים בדיסק הקשיח ולא על CD.

כל הנ"ל תקף גם לגבי התקנת Windows 2000.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים