עבור לתוכן

אני לא מצליח לעבוד עם ראש טונגסטון

Featured Replies

פורסם

קנתי אתמול ראש של חריטה(9910) מ Tungsten, שאמור לחתוך ברזל בלי בעיות, אבל הראש שקניתי בקושי מצליח לסרוט את הדלת של המארז שלי.

אני רוצה לעשות חלון עם ציור קצת מסובך, ובשביל חלק מהציור צריך לבצע חיתוך קצת מסובך, ובשביל זה אני צריך ראש חריטה מהסוג הזה.

ראיתי מדריך שביצעו בו חריטה/חיתוך אבל עם ראש מספר 9909 אבל לדיקו לא מיבאת אותו לארץ.

אולי הבעיה שאני פשוט לא יודע איך להשתמש איתו, אז אולי מישהו שיש לו ניסיון עבודה עם הראש הזה, יתן לי טיפים איך לעבוד איתו.

או אולי שאני מנסה לחרוט על דלת של מארז קומפקייס שהוא ממש עבה יחסית למארזים אחרים.

פורסם

קודם כל, הראש נועד לכרסום ולא לחיתוך, כלומר להורדת החומר בצורה איטית.

כמו שנכתב בטבלת הראשים, הראש הזה חזק מאוד, ואתה צריך להפעיל קצת כוח איתו בכרסום ואתה צריך גם סבלנות.

כמו כן תקבע את המשטח שאותו אתה חותך למשהו שלא יזוז, כי הראש בקלות יכול לסטות..

חוץ מזה אין לי עוד הרבה טיפים, את הראש הזה היה לי יומיים והחזרתי אותו אחר כך, למרות שעכשיו אני רוצה לקנות אותו שוב.

פורסם
  • מחבר

יש לך ניסיון עם הרואשים מסוג High Speed Steel?

כי חשבתי להשתמש הראש 118 או 125 בשביל לחרוץ את הדלת

הנה תמונה של המכרסמים שאני מדבר עליהם.

hsc.gif

פורסם

כן, יש לי ניסיון עם 114 ו-199. לחיתוך מתכת-שכח מזה, הם אולי מפלדה אך חלשים. לחריטה על מתכת, אפשרי, אבל הייתי משתמש במקומך בראש הטנגנסטן בעדינות וחורט איתו.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני יעשה מחר כמה ניסויים עם הראש טונגסטון על דלת של מארז שזרוק לי במרפסת.

פורסם

קודם כל 9910 הוא ראש שהרבה יותר קשה לעבוד איתו מפני שאין לו עובי אחיד משמע שעל כל תזוזה הכי קטנה של ידך (והן קיימות גם ביד הכי יציבה) הראש מנסה לשנות את עובי החור הנחתך מה שמתורגם ל"קפיצות" שאתה חווה. המלצתי הראשונה היא שלחיתוכים תשתמש בראש בעל עובי אחיד - עדיף 9904 אם כי גם 9903 יתאים (הוא קצת עבה יותר).

המלצתי השניה - כשאתה עובד עם ראש זה, וודא כי אתה משתמש במהירות המומלצת לחומר שעליו אתה עובד (למתכות בד"כ מדובר על מהירות אחת או 2 מתחת למקסימום האפשרי... - אם כי יש הבדל משמעותי בין אלומיניום - מקסימלית, לברזל - לפחות שלב אחד מתחת למקסימלית).

המלצתי השלישית - אל תפעיל שום כוח על החומר אותו אתה מעוניין לחתוך - הכוח צריך להיות מנותב רק להחזקת הדרמל ישר ולנגיעה קלה של הראש בחומר הנחתך - זהו ראש כרסום כפי שנאמר - הוא אמנם עושה עבודה איטית יותר, אך גם מדוייקת יותר, "קפיצות" - הן רמז מראש החיתוך ש- או שהוא לא מסוגל ל"אכול" את כמות החומר שאתה רוצה שהוא "יאכל", או שאתה לא מחזיק את הדרמל יציב...

***עריכה : כמעט שכחתי, אתה יכול לפנות ללדיקו ולבקש מהם שיוסיפו למשלוח הבא שלהם 9909, אם יש ביקוש יהיה גם היצע...

פורסם
  • מחבר

כרגע סימתי לחתוך ולכרסם את כל הפרצוף של הדמות.

2382354.JPG

לקח לי אומנם הרבה זמן, והרבה שבבים של מתכת שנדבקו לי על כל הגוף, אבל זה היה שווה את זה, יצא מדהים.

אבל עדין יש לי בעיה, כל כמה שניות הראש כרסום יוצא, ואני צריך כל הזמן לחזק את המתאם, והמנוע של הדרמל מתחיל להשמיעה רעשים מוזרים.

איך אני יכול לגרום למתאם שלא יפתח יותר?

יש מצב שהוא נשחק?

שיהיה לי מצלמה אני יביא תמונות מהפרוייקט שלי...

פורסם

לא רואים

פורסם

אבל עדין יש לי בעיה, כל כמה שניות הראש כרסום יוצא, ואני צריך כל הזמן לחזק את המתאם, והמנוע של הדרמל מתחיל להשמיעה רעשים מוזרים.

איך אני יכול לגרום למתאם שלא יפתח יותר?

יש מצב שהוא נשחק?

אתה כנראה צריך לקנות מתאם 481, של 2.4 מ"מ, כנראה הראש שקנית מתאים למתאם הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים