עבור לתוכן

המחשב נכבה בלי סיבה

Featured Replies

פורסם

המחשב כל כמה זמן נכבה לי בלי כל סיבה (לפי מה שאני רואה..) , נגיד אני סתם רואה סרט , ורק הקוויק טיים או מדיה פלייר והמירק פתוחים, המחשב פתאום נכבה אחריי כמה דקות, או נגיד כשאני משחק cs זה גם קורה אחריי כמה דקות , או כשהפצצה מתפוצצת וכו'.

במנוחה יש לי 44-45 מעלות, וכשבדקתי בפעולה , לא ראיתי שזה עבר את ה 57 מעלות.

ניסיתי לשים מתחת ל HDD מאוורר או שניים , כי שמתי לב שהוא חם, אבל זה לא עזר.

הזכרון גם לא חם בכלל.

זה לא מציג לי שום הודעה, ופשוט מכבה את עצמו, אני צריך להוציא את הכבל מהספק לכמה שניות כדיי להפעיל את המחשב , כמו אחריי שמשחקים בביוס ושמים הגדרות לא נכונות.

חשבתי אולי זה בעיה בלוח אם, אבל אין לי מושג איך לבדוק בעיות שם, שום דבר לא נראה שרוף והמאוורר הזה שם על הצ'יפ פועל..

יש למישהו רעיון ממה זה/איך אפשר לזהות מה מקור הבעיה/איך לפתור את זה?

עריכה :

שכחתי גם לציין שהמחשב נכבה לי מספר פעמים גם כאשר הוא במנוחה, ורק המירק פתוח.

עריכה 2: למי שביקש כותרת עניינית יותר.. חחח

פורסם

אולי יש לך בעיה עם הבטריה של הביוס....... אם המחשב ישן מאוד אולי יש קפיצות מתח

פורסם
  • מחבר

הוא לא ישן בכלל, קניתי אותו לפניי בערך 5-6 חודשים.

המפרט שלו:

amd 2600+ עם מאוורר וגוף קירור עלובים למדיי של ספאייר

לוח אם abit NF7

סטיק זכרון אחד לא זוכר של מי 256 מ"ב

כונן של מקסטור 40 ג'יגה

וסתם איזה 5200FX של MSI

מבין כל החלקים פה רק הכונן ישן יחסית, וגם לו אי אפשר לקרוא ישן כל כך , כי קניתי אותו לפניי פחות משנה.

פורסם

ספק כח חלש ?

חימום של המעבד (אולי ההיטסינק לא יושב טוב, אל תסתמך על מדידה של החיישנים בלוח).

*ערכיה*

מה עם איזו כותרת עניינית ?

פורסם

לפי מה שאתה מספר זה נשמע כמו בעיית ספק כוח.

להערכתי הבעיה תחריף ולפעמים לא תוכל להדליק את המחשב עד היום שבו המחשב שלך לא ידלק בכלל.

ספק כוח זה לא דבר יקר ואם הוא נשרף הוא עלול לגרום נזק גם לחלקים יקרים יותר במחשב.

אני ממליצה להחליף אותו ליתר בטחון ולבדוק אם הבעיה חוזרת.

פורסם

רוב הסיכויים שזה הספק

הוא כנראה כבר מגיע לקצו

אבל בדוק בביוס אם יש בעיות ב-POWER MANEGMENT

פורסם

יכול להיות בעיה של הלוח גם,שלח למעבדה..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות , אבל לא נראה לי הגיוני שזה הספק, היה לי לפני המחשב הזה, מחשב שפעל יום יום במשך 5 שנים בלי הפסקה ובלי ריסטים כמעט, ועם ספק הרבה יותר עלוב, והוא לא עשה לי בעיות כמעט.

יש לי את המחשב הזה פחות מחצי שנה, שלעומת המחשב הקודם, נקנה חלק חלק בנפרד, ולא כקומפלט כמו שמכר הטכנאי אז.

הקטע בשליחה למעבדה זה, שהרכבתי את המחשב הזה עם חברים, ולא נתתי לחנות שקניתי ממנה (ksp) להרכיב לי, כי להרכיב זה שטויות, ואני לא צריך לשלם 190 שקל בשביל הרכבה של פחות מחצי שעה ולחכות לזה שבוע שלם כמעט. בגלל זה עכשיו אין אחריות על החלקים לפי מה שאני זוכר. או שיכול להיות שה"אין אחריות" היא רק על המעבד, כי הם נתנו לי נייר לחתום עליו שאני יודע שאם אני לא מרכיב תמעבד כמו שצריך וקורה לו משו אז זה על אחריותי, והאחריות שלהם ושל AMD לא חלה עליו. אני לא זוכר, בכל מקרה אני יודע שאם אני אשלח להם תמחשב לבדיקה, הם לא בדיוק ישקיעו, יבקשו על זה טונות של כסף ויגידו לי שהכל בסדר, או שהם יכולים לתקן את זה , אבל במחיר של כמה אלפיי שקלים..

אבל נראה, אני אנסה לפרק את הקופסא של הספק, אולי שרוף שם משו, או משהו מפריע לאיוורור שם אולי זאת הבעיה.

חח ולהוא שאמר "מה עם כותרת עניינית".. אני לא טוב בכל השטויות האלו עם כותרות וזה.

פורסם

זה לא ספק ולא נעליים!! יש לי בדיוק בדיוק את אותה בעיה ולי יש ספק ב500 שקל של טרמלטק!!! זה לא שהמחשב נכבה כאילו שהוצאת את הכבל שלו מהחשמל, נכון לפעמים כשאתה מדליק את המסך נגיד כשאתה קם אז הוא כאילו במצב של תרדמת ואי אפשר להעיר אותו והמחשב ניתקע?? נו ככה גם אצלי קורה...

וממה ששמעתי מחבר שלי הKSP האלה הם סתם זולים ולא יותר מזה... הוא גם קנה מהם מחשב והתלהב יותר מידי עד שהתחילו הבעיות ומאז הוא שונא אותם כי הם בקושי טיפלו לו במחשב וכל הזמן ניסו להחליף לו חלקים שלא קשורים בכלל לבעיה שהייתה לו ולהגיד:"נו החלפנו לך חלקים מה אתה רוצה?!"

וגם אני לא יודע אם כדאי שתשלח את המחשב שלך למעבדה כי מה שהם יעשו זה הם יחזיקו את המחשב שלך שם שבועיים ויגידו לך שהכל בסדר כמו שלי היה עם אותו אחד שקניתי ממנו...

*אוף טופיק*

בהמות' באים לארץ עוד חודשיים  ;D

פורסם

ביטלת את ה-auto restart ב-start up and recovery ככה שהוא יציג לך מסך כחול במקרה של שגיאה?

פורסם

הייתי בודק אולי מוגדר בביוס שהמחשב כבה כשהוא מגיע לטמפרטורה מסוימת (בד"כ זה מופיע תחת HW Montior או Health או משהו בסגנון).

מעבר לזה, תבדוק ב-Event Log, אולי זו בכלל קריסה (למרות שהן בד"כ מתבטאות באתחול ולא בכיבוי)...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים