עבור לתוכן

איפה טעיתי ? (חיתוך לא מוצלח)

Featured Replies

פורסם

היום אחה"צ עשיתי ניסיון חיתוך עם הדרמל.

לקחתי דלת של מארז לא בשימוש (עשוי ממתכת עבה), וחתכתי חתיכה קטנה באמצעות הראש 409.

הראש התכלה מהר מדי, ואני לא מבין למה. אני יודע שזה אמור להתכלות, אבל כ"כ מהר?!

yom_007.jpg

אגב חוץ מהפאק הקטן הזה (שאני מקווה שתוכלו להסביר לי איך למנוע אותו בפעם הבאה) אני דווקא די מרוצה מהראשים האלה (#409). השבר הקטן בתחתית הראש קרה רק בשנייה האחרונה לפני שסיימתי לחתוך, בגלל שניסית לדחוף את הראש בכוח דרך המתכת.

פורסם

טעות מאוד נפוצה היא להתחיל חתך ואז להכניס את הראש (של הדרמל) ולנסות להמשיך אותו. זה שחק לי דסקית מחוזקת תוך 20-30 ס"מ.

הדרך הנכונה היא לעבור על הקו מלמעלה בעדינות ככה שכל פעם יורד קצת חומר. אחרי שתעבור עליו כמה פעמים הוא יחתך. אל תפעיל כח, תן למהירות לעבוד בשבילך.

חוץ מזה, החתיכת מארז הזאת נראית נורא דומא למארז 486 ישן שיש לי פה, ואם זה אותו דבר הוא עשוי מברזל והוא גם יותר עבה מהפח של מארזים חדשים.

פורסם
  • מחבר

הפח בערך בעובי של השקל. די עבה. בכל אופן - נראה לי אתה צודק. כשלא ניסיתי לחדור עם הדרמל זה דווקא לא נשחק כזה מהר.

כמה פעמים פחות או יותר חוזרים על אותו קטע?

פורסם

זה כבר ממש תלוי במה שאתה חותך. יכול להיות 3 ויכול להיות 15

פורסם

אל תשכח לשים על מהירות גבוהה ולהמתין מעט להתקררות הדיסקית (ולחזרה למהירות מקסימית) בין ביצוע כל מעבר.

פורסם

אתה יכול גם לקרר את הדיסקית כל כמה שניות ע"י טבילה בכוס מים.

פורסם

רעיון גאוני ממש. כוס מים. לא הייתי בודק את זה.

1)לטבול משהו חם מאוד במים יכול לגרום לו להסדק.

2)דרמל זה מכשיר חשמלי. במקרה הטוב הכלי יהרס, במקרה הפחות טוב את תתחשמל.

פורסם

לא בהכרח

יש דברים שמותאמים לזה: למשל מקדחים לקרמיקה. כשקודחים בקרמיקה (או חומרים קשים מאוד אחרים) דווקא צריך לטבול את המקדח כל כמה שניות במים, כי דווקא עבודה ממושכת גורמת לו לההתפוצץ.

במקרה של דרמל אני לא בטוח, אבל לגבי מקדחה למשל אין סכנת התחשמלות עם המקדח נוגע במים-מה בדיוק הוא יקצר?

פורסם

לא הייתי מציע לאף אחד לטבול דרמל במים ולקחת את הסיכון שיהיה קצר (במיוחד במכשיר כל כך יקר...) :P

אולי בוולף אפשר, הרי גם ככה הוא ישרף מתישהו... ;D סתם...

פורסם

בוחן פתע: מה קרה לדרמל של אליאנין?

1)חטפו אותו חיזרים

2)דרסה אותו מכונית

3)הוא החליד

פורסם
  • מחבר

חטפו אותו חייזרים ?

פורסם

3)הוא החליד

אבל מה קשור? הוא החליד בלי שהכניסו אותו למים, והוא החליד במקום שאין בו שום נגיעה במים גם אם היו מכניסים את הראש לכוס או משהו כדי לקרר אותו.

ואני אומר עוד פעם-אני לא יודע לגבי דרמל, אבל אם מכניסים רק את הראש (בהנחה שהוא מותאם לזה ולא איזה מקדח "ג'נרי" ( ;)) לא נראה לי שתהיה בעיה.

פורסם

קודם כל, הוא החליד כי נשפך עליו משהו.

חוץ מזה, הדסקיות די עדינות, אפילו המחוזקות. כך זכוכית, חומר עדין באותה מידה, תחמם אותה, אחרי שהיא חמה תשים אותה במים, היא תסדק או תתפוצץ.

פורסם

קודם כל זכוכית ומתכת זה שני חומרים שונים לגמרי. כדי לחמם זכוכית עד כדי שבמגע עם מים היא תתפוצץ אתה צריך חום די גדול.....

ובקשר לחלק שהחליד-אני לא יודע את הסיפור המלא, אבל אני מניח שלא יבשו אותו אח"כ, הלחות נשארה בפנים וכו'.

פורסם

אני מדבר על הדסקית שעלולה להישבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים