עבור לתוכן

אני החלטתי לבנות מארז שלם לבד ואני רוצה לשאול שאלה לגביי גודל המארז

Featured Replies

פורסם

לאחרונה, ראיתי שהרבה אנשים מהפורום הזה ומפורמים אחרים, רוצים לבנות (ובנו גם) מארז שלם מפרספקס.

אני מצאתי פרוויקט מודינג של מישהו בפורום אחר, שבו הוא בנה מארז שלם מפרספקס וגם הסביר איך הוא עשה את זה.

לפי מה שאני קראתי, ראיתי שזה לא עד כדי כך קשה והחלטתי לבנות מארז שלם מפרספקס בעצמי.

ישבתי על זה מהבוקר ותכננתי את הכל: גדלים, צורה וכו'.

אני כבר די בטוח לגביי הכל, חוץ מהגודל של המארז.

זה הגודל שהחלטתי עליו:

גובה: 50 ב"מ

אורך: 50 ס"מ

רוחב (המרחק בין דלת לדלת הכוונה): 23 ס"מ

אני מודע לזה שהמארז יהיה גדול יותר ממארז MIDI (רחב וארוך יותר), וכך אני רוצה אותו. אבל אני רציתי לדעת אם הגדלים האלה יצרו לי בעיה מסויימת? או שאני לא צריך לדאוג?

פורסם

כל עוד תתכנן נכון את מיקום הלוח אם, ספק, כוננים, וכו..

לא צריכה להיות כל בעיה

פורסם

הצעה שלי...

קח עט נייר תשרטט את ההכל עד הפרטים הקטנים

ובהצלחה ! ;)

בקשר לגודל גם אצלי במארז זה אותו גודל בערך לא נראה לי שתיהיה לך בעיה

תנסה גם לקחת את הגודל של הSUNBEAM השקוף

פורסם

גדלים מצויינים

הגובהה יהיה בערך כמו גובהה של מארז TOWER

והרוחב.. ענק! קח בחשבון שתצתרך למצוא דרך מסויימת להתאים עת הracks של הכוננים

פורסם
  • מחבר

מה זה racks ?????

לפי דעתי, בפרוויקט הזה האתגר היחידי יהיה הכנת החלק האחורי, וכל השאר יהיה די קל.

ראיתי תגובות של כמה משתמשים פה שהם מציעים לחתוך חלק אחורי ממארז ישן ואז למקם אותו במארז החדש. אני לא אלך על השיטה הזאת, כי היא תהרוס את כל המראה של המארז.

אני אכין לבד את כל החלק האחורי, זה יהיה קצת קשה אבל ייצא יותר יפה בסוף.

עכשיו, לגביי המדידות של מיקות חריצי לוח האם ויציאות ה-AGP,PCI אני פשוט לוקח מארז ישן, שם את החלק האחורי שלו על קרטון, ומסמן את המיקום של המלבן הגדול לחריצי לוח האם והמלבנים הגדולים לכרטיסים על הבריסטול? זה יצא לי מדוייק?

ודבר אחרון: נראה לכם שלמארז בגודל כזה תתאים כמות המאווררים הזאת:

3*80MM (ג'נריים)

2*120MM (ג'נריים)

אני יודע שזה קצ קשור לפורום אוברקלוקינג וקירור, אבל לא ממש בא לי לפתוח הודעה חדשה על זה שם. בכל זאת אם זה מפר את החוקים אז תגידו לי ואני ישר עורך

פורסם

האורך והגובה נשמעים מעולה.. :D

שיהיה בהצלחה בהמשך ;)

פורסם

זה לא כ"כ פשוט לבנות את זה. אתה תצטרך תמיכה, כי 6 מלבני פרספקס לא יחזיקו את עצמם ואת כל הדברים בתוכם עם שלושה ברגים בכל צד...

פורסם

תלוי באיזה עובי

יכול להיות מאד שזה כן יחזיק את עצמו אם הוא לא ישתגע שם מבחינת כוננים וכרטיסים

עצה קטנה: תמדוד הכל טוב טוב ;) ::) ;D

פורסם

והרוחב.. ענק! קח בחשבון שתצתרך למצוא דרך מסויימת להתאים עת הracks של הכוננים

כשהוא אומר RACKS הוא מתכוון למפרצים...

פורסם
  • מחבר

זה לא כ"כ פשוט לבנות את זה. אתה תצטרך תמיכה, כי 6 מלבני פרספקס לא יחזיקו את עצמם ואת כל הדברים בתוכם עם שלושה ברגים בכל צד...

מי אמר שאני הולך לשים רק שלושה ברגים בכל צד?

ואני מודע לקשיים בבניית מארז, לא צריך שתגיד לי אותם, תודה.

ואני כבר תיכננתי שיטת בנייה למארז קצת שונה מהשיטה שאחרים השתמשו בה. זאת אומרת צורת המארז תהיה דומה, רק ההרכבה של הדלתות, הגג וכו' תהיה שונה בהרבה. אני לא יודע איך לתאר את שיטת הבנייה שאני הולך להשתמש בה, אז תיאלצו לחכות לתמונות.

ד"א: אני לא מצפה שיקח לי שבוע לסיים את הפרוייקט הזה, אני אפרוס אותו על גביי שלושה-ארבעה חודשים.

אני אעשה PROJECT LOG (לא יודע איך אומרים את זה בעברית), כך שכל שבוע אני אביא עדכיון על התקדמות הבנייה בהודעה שאני אפתח.

ד"א: שכחתי לשאול: עובי הגג והבסיס וכו' יהיה מספיק 4 מ"מ? בעצם כל הפרספקס במארז יהיה 4 מ"מ, זה מספיק?

אם זה לא מספיק אז אני פשוט אקנה מזגג, אבל תגידו לי בבקשה מה צריכים להיות עובי הדלתות, גג, בסיס, מאחורה ומקדימה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים