עבור לתוכן

ראוטר או סוויטצ' - בהתאמה למודם ALCATEL PRO

Featured Replies

פורסם

על מנת לחבר מודם ALCATEL שעבר שדרוג ל PRO ברשת אלחוטית , מה יהיה עדיף , ראוטר אלחוטי או סוויטצ' אלחוטי ?

אשמח לתשובות אם אפשר לפרט גם יצרן ממולץ ודגם .

תודה .

פורסם

אם המודם משודרג הוא כבר ראוטר ככה שאין שום הגיון (או צורך) לחבר אותו לעוד ראוטר.

אתה יכול להחזיר את המודם למצב המקורי שלו ולחבר אותו לראוטר, זה אומנם יעלה לך יותר אבל אם תקנה ראוטר טוב יתפקד יותר טוב מהראוטר הפנימי של האלקטל.

לדוגמא האלקטל לא תומך בפרוטוקול UPnP שנתמך ע"י רוב הראוטרים היום, הפרוטוקול הזה נחוץ כדי לעבוד עם וידאו ואודיו במסנגר.

פורסם
  • מחבר

אני מבין את העניין שאין הגיון לשרשר שני ראוטרים ...

אבל מצד שני אני לא רוצה לוותר על התפקוד של המודם כחייגן עצמאי , האם סוויטצ' אלחוטי יתן מענה הולם ?

דרך אגב , עד היום לא הייתה לי בעיה עם אודיו ווידאו במסנג'ר ...

או בקיצור - מה אני צריך כדי להרים רשת אלחוטית מבלי לשנות את המודם למצבו המקורי ..?

פורסם

אם המודם שלך משודרג ואתה עובד במצב של חיבור אוטומטי וידאו במסנגר לא יפעל

כל ראוטר היום מחזיק את החיבור קבוע, וכל המחשבים מקבלים את האינטרנט מהרשת ואין צורך לבצע שום חיבור.

לאלקטל המשודרג אין שום דבר שראוטר רגיל לא יכול להציע לך.

מבחינת עלות יותר זול לקנות סוויץ (חוטי) ב-150 שקל מארש לקנות ראוטר (חוטי) בו משולב גם סוויץ ב-250-300 שקל (שמשולב בו סוויץ 4 פורטים)

האם סוויטצ' אלחוטי יתן מענה הולם ?

אין כזה דבר, או לפחות לא קוראים לזה ככה. בשביל אלחוט אתה צריך Access Point. אתה יכול לקנות Access Point משולב עם סוויץ ו/או משולב עם router או סתם Access Point שלא משולב עם כלום.

לדוגמא אם כל המחשבים בבית יתחברו באלחוט אתה יכול לקנות רק Access Point לא משולב עם כלום, לחבר אליו את המודם המשודרג וזהו.

ברגע שאחד (או יותר) המחשבים מתחברים בחוט אתה צריך גם סוויץ (או סוויץ משולב עם AP)

סיפור מסובך.

פורסם
  • מחבר
לדוגמא אם כל המחשבים בבית יתחברו באלחוט אתה יכול לקנות רק Access Point לא משולב עם כלום, לחבר אליו את המודם המשודרג וזהו.

ברגע שאחד (או יותר) המחשבים מתחברים בחוט אתה צריך גם סוויץ (או סוויץ משולב עם AP)

סיפור מסובך.

תודה על התשובה המפורטת ... 8)

אצלי יתכנו חיבורים חוטים ואל-חוטיים על אותו נקודת גישה , לכן אני כנראה אצטרך לקחת עפ"י הצעתך סוויטצ' משולב AP , עכשיו , יש לך חברה או דגם שאתה היית קונה לעצמך ?

האם בארה"ב ישנם דגמים או חברות איכותיים יותר שלא ניתן להשיג בארץ ?

שאלה אחרת ... למה אתה אומר שזה דבר מסובך ? יש קשיים שבהם אני עלול להתקל ותוכל לכוון אותי כבר מעכשיו ?

פורסם

מסובך בגלל שיש כל כך הרבה אופציות

אין כמעט הבדלים בטכנולוגיות בין הארץ לחול, ההבדל הוא רק במחיר.

ל-AP (משולב עם מה שבא לך) אני ממליץ על D-Link או Linksys

היום כדאי לקנות AP וכרטיסי רשת אלחוטיים שעובדים בתקן 802.11G. יש כאלה שעובדים ב-54mbps ויש כאלה ב-108mbps, ה-108 מאד יקר ודי נדיר בארץ.

לדעתי אם אתה כבר קונה כזה מכשיר כדאי להוסיף עוד קצת ולקנות גם ראוטר משולב, הראוטר הזה בדרך כלל יותר נוח (לקנפוג) מהאלקטל ותומך ב-UPnP

אין הרבה דגמים ב-G ומה שיקבע מה כדאי יהיה פחות או יותר המחיר.

פורסם
  • מחבר

אני בכוונה לא רוצה לשנות את תצורת המודם הנוכחית , היא מאוד מתאימה לי ועובדת יופי .

לכן רק הייתי רוצה משהו שישמש אותי כהאב ...

למה אתה כ"כ ממליץ לי על מכשיר מבוסס ראוטר ...?

מה אומר ה G בסוף התקן ?

למחשב נייח מומלץ להשתמש בכרטיס PCI , או שאני טועה ?

לנייד - PCMCIA ?

האם יש משהו שאני אומר לדעת לגבי הכרטיסים ? תקן או משהו דומה ?

פורסם

יש בעיקרון 3 תקנים

הישן 802.11G 802.11B 802.11A

A הוא היפורמט הכי ישן, עובד ב-11mbps

אחריו בא ה-B שעובד ב-22mbps (ולא תומך ב-A)

אחריו בא ה-G שתומך אחורה רק ב-B ועובד ב-54mbps או 108mbps (או 22mbps אם הוא עובד מול B)

יש מכשירים המסוגלים לעבוד גם ב-A גם ב-B וגם ב-G אבל די מיותר התמיכה ב-A.(המגדילה את המחיר)

אל תתפוס אותי בדיוק במהירות, יש מצב שאני טיפה טועה.

התקנים האלה תקפים גם לAP וגם לכרטיסי רשת, כלומר אם אתה קונה AP שעובד ב-G תרצה לקנות כרטיסי רשת ב-G. למחשב נייח אם אפשר עדיף חוט אם לא כרטיס PCI ולנייד כרטיס PCMCIA (אם אין אחד מובנה).

כרטיסי רשת ל-G יש במהירות 54mbps או 108mbps (גם PCI וגם PCMCIA)

אני ממליץ לך לקנות משולב עם ראוטר מפני שהראוטר של האלקטל לא נוח, וקנפוג פורטים בו די מעצבן. בנוסף הוא לא תומך UPnP שזה פרוטוקול שהרבה תוכנות של מיקרוסופט תשמתשות בו לתקשורת בין מחשבים (כגון מסנגר). מאד פשוט לקנפגד ראוטר ל-ADSL, עם כבלים מעט מסובך יותר.

לגבי Dlink יש להם או AP לא משולב עם כלום או router + swich + AP ואין switch + ap גם ב-54mbps וגם ב-108mbps. אתה תמיד יכול לקנות רק AP ובנפרד סוויץ 8 פורטים ב-150-200 שקל.

את הדגמים של linksys אני לא בדיוק מכיר

לינק לדגמים של D-link - http://www.dlink.com/products/airxtremeg.asp

עריכה - מבחינת תמיכה לעתיד עדיף לקנות כל חלק בנפרד (מה שיהיה יקר יותר היום) כך תוכל להחליף חלק אחד בלי להחליף הכל.

אתה יכול לערוך את הכותרת למשהו שישקף יותר את השאלה שלך כך שגם אחרים יוכלו לעזר בזה?

פורסם

היי

לי בבית יש את אותה תצורה (רשת אלחוטית B, ורשת חוטית רגילה)

בהתחלה ביטלתי את האלקטל מלהיות ראוטר והפכתי אותו למצב בו הוא תומך ב PPPOE, אבל במצבים כאלו הראוטר כל הזמן היה עושה בעיות

כל הזמן נתקע (זה ראוטר Edimax 6104Wb), ולכן חזרתי לתצורה המקורית

המודם אלקטל - משמש כראוטר

הראוטר האלחוטי - משמש כנקודת גישה (ולא כראוטר).

סויץ 8 פורטים (ה 4 פורטים שמגיעים עם הראוטר לא מספיק לי בבית)

דרך אגב....כידוע...כאשר אתה מחבר את הראוטר כראוטר יש להחזיר את האלקטל למצבו הקודם ולחבר אותו לכניסת ה WAN, אבל אם האלקטל הוא הראוטר יש לחבר אותו לאחת הכניסות של הרשת 1-4)

נ.ב. מעולם לא היתה לי בעיה עם מסנגר בשיחות וידאו ושיחות אודיו

פורסם

quickly, אתה חושב שאנחנו מטומטמים?

אנחנו יכולים לראות טוב מאוד שמחקת ופירסמת את אותה ההודעה פעמים רבות רק בשביל להקפיץ את הת'רד שלך.

בד"כ אני נותן אזהרה ולא נועל ישר על הקפצה, אבל זאת כבר חוצפה.

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים