עבור לתוכן

עודכן שנית - הכישלון הגדול של אינטל , (או "ההוכחה לעליונות של AMD")

Featured Replies

פורסם

לאחרונה ספגה אינטל כמה מכות קשות מאוד

http://www.pcarena.org/index.php?subject=main&sg=main#1159

http://www.pcarena.org/index.php?subject=main&sg=main#1158

וגם העובדה הקטנה (והמצחיקה דרך הגב) שהסוקט T החדש שלה יוכל לעבוד רק 20 פעם (להכניס מחדש את המעבד)

וגם הסיכוי הגבוהה להתכה של המערכת חיבור החדשה שלה (סוקט T לא משתמש בפינים)

וגם השמועות על כך שהFSB של המעבדים החדשים שלה יהיה נעול.

גורם לי להגיע למסקנה אחת בלבד, אינטל החלה לפשל, מה שיגרום לקהל די גדול של משתמשים (בעיקר OCים) לעבוד לAMD.

וכך אנו מגיעים למסקנה הסופית שלי , העליונות של AMD.

AMD עדיין משתמשת בפינים

AMD לא זונחת את הסוקט A שלה

AMD לא נעלה בנתיים את הFSB

AMD זולה

AMD היא זו שהחלה את דרכה של טכנולוגיית ה64ביט למשתמש הבייתי

עדכון:

http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1088525174,43646,

התשובה לסוקט T החדש של אינטל + בונוס תמיכה ב SLI של NVIDIA

וכך אנשים יקרים AMD מציבה את עצמה שוב עם היד על העליונה

עדכון 2:

http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1088574720,20168,

ה64 ביט של אינטל לא באמת 64 ביט

כמה מכות אינטל עוד יספגו

פורסם
  • מחבר

אתם יודעים

הייתי מעוניין בקצת תגובות

כבר 24 איש קראו אבל אין תגובה אחת

פורסם

מסכים לגמריי אבל אתה לא יכול לשפוט אותם עד שלא יצא הטכנולוגיות לש DDR2 וכל זה

לדעתי אינטל סתם מנסה להיות AMD 2 ע"י ריצה עם טכנולוגיות עתידיות (DDR2 PCI EX )

אבל ההבדל הוא שאצל AMD רואים ביצועים (64BIT) ואצל אינטל לא

פורסם

כן.. רואים שאינטל מתחילים להחליד. בסוף להם יהיו מכירים נמוכים מ AMD והם יהפכו ל Underdog

פורסם
  • מחבר

למה DDR2 לא יצא?

הוא יצא אבל לא לציבור הרחב , הרבה אתר מחשבים גדולים קיבלו לוחות חדשים מאינטל+מעבדים חדשים

(ראה תאוריית קונספירציה של אינטל בInquirer שלפיה אינטל שלחה מעבדים "מיוחדים" לסקירות ולא את המעבדים האמיתיים בעלי הבעיות)

פורסם

אינטל בהחלט מפקששת רבות לאחרונה, זה מתחיל בדחיות הבלתי פוסקות של ההשקות (פרסקוט, דותן וסוקט T - וכל זה רק בשנה החולפת) וזה נגמר בביצועים של הרכיבים שלהם.

מצד שני, אני התרשמתי מאוד מההיקף של החידושים עם ערכות השבבים החדשות. כרטיס סאונד באיכות גבוהה מאוד בשביל ייצור המוני, תקשורת אלחוטית, יכולות RAID משופרות והיד עוד נטויה.

אני חושב שצריך לתת לערכות השבבים הללו להתבגר, לתת לטכנולוגיית DDR2 להשתכלל וכמובן לחכות ולראות מה אינטל יצליחו לעשות עם ליבת ה-Prescott בסטפינג הבא, שהוא כאמור ה-E0 שיגיע אלינו לקראת תחילת רבעון רביעי בערך.

באחת הכתבות שקראתי כתבו שם שאינטל ידועה כחברה שבהתחלה הרכיבים שהיא מוציאה לא נראים כמעניינים במיוחד ולאחר תקופה מסויימת כשהטכנולוגיה מתבגרת הרכיבים שלה מציגים ביצועים יותר טובים.

אני לא חושב שאפשר להכריז על אינטל כעל חברת קבר, אחרת די קשה להסביר כיצד היא ממשיכה להציג את עליונותה בשוק ולמכור בקצב מסחרר. ובבקשה אל תגידו לי שזה בגלל שאנשים הם טפשים כי אני ראיתי כמות נכבדה ביותר של אוברקלוקרים ואנשים שמבינים עניין אשר משתמשים במערכות מבוססות על מעבדים של אינטל.

פורסם
  • מחבר

אולי אתה צודק ואולי אתה לא צודק

יש ביקורת מסויימת של הסוקט T (נא לזכור את תאוריית הקונספירציה על מעבדים מיוחדים)

עם DDR או DDR2 (לא זוכר בדיוק)

נגד AMD 3700

וידו של 3700 יצאה על העליונה

וגם יש לזכור שלא יצאו עוד ציפסטים חדשים לAMD שיתמכו בDDR2

כשיצאו אז נראה מי באמת יותר טוב

בנתיים זאת AMD

פורסם

גם אני קראתי את הביקורות ובהחלט שמתי לב כי בחלק מהמבחנים A64 בתושבת 754 ואף 939 עוברים את P4 בתושבת 775 (מעבדים מאתה רמה כמובן), אבל זה לא קונסיסטנטי ולפעמים ה-P4 יוצא כשידו על העליונה.

סתם לידיעה כללית, אם אתה חושב שערכות שבבים ל-A64 אשר תומכות בזיכרונות DDR2 ייצאו השנה יש לך טעות. לפני תחילת 2005 במקרה הטוב לא תראה ערכות שבבים כאלה בשוק.

פורסם
  • מחבר

מי יודע אולי איזה חברה תשלוף ארנב מתוך הכובע.

אתה הרי לא חושב שהחברות יתנו לאינטל לשמור על היתרון של טכנולוגיה חדשה לאורך זמן נכון.

גם לא צריך להגיד שטכנולוגיית הסוקט T החדשה של אינטל כנראה תתעקב בגלל הבעיות האחרונות.

אני לא חושב שזה יקח עד 2005 לדעתי זה יקרה עוד חודשיים(הכרזה)

פורסם

מה שאינטל עושה זה פשוט להכין את עצמה לעתיד כול הזמן

הם רק עכשיו מתחילים לייצר עם 90nm והוציאו ככה את הפרסקוט

המעבד הזה לא אמור בגדול לעבוד בתדרים נמוכים כמו הנורט'ווד אלא מ~3.4 ומעלה (מישהו אמר 5.0GHZ?) כולמר מסוף דרכו של הדור הקודם שלהם

הם עכשיו לומדים את כול העניין של המעבד החדש וברגע שהדור הקודם "ימות" הם יחזיקו ביד מעבד חדש ותקין באופן סופית

תחשבו על זה כמו על תוכנות שבהתחלה מוציאים אלפא, ביתה, RC1 (לפעמיים 2) ורק אז את ה1.0

כרגע אנחנו כבר בRC1

הסטפינג הבא כנראה RC2 ואולי אפילו 1.0

הצ'יפסטים של אינטל מעולים למעבדים שלה - they should know what their CPU need

הם גם מכניסים הרבה מאוד טכנולוגייות לתוכנן

זה מזניק את השוק קדימה שכן כולם ירצו דברים כאלו במחשב שלהם (לפחות אלו שמבינים)

הבעיה שלה היא באמת שכול הדברים שהיא מוציאה היא נותנת להם תג מחיר גבוה מדי, ופה נכנסת AMD ועם הנונשלנטיות שלה לוקח ובגדול את הבמה (לפחות את הבמה של אנשים שמבינים)

אני הייתי רוצה לראות מאוד את הצ'יפסט של NVIDIA ל939 שכולל את DDR2, PCI-E, 4 SATA2.0

זה בהחלט יהיה טוב

פורסם
  • מחבר

נוספו שני עדכונים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים