עבור לתוכן

בניית מארז מעץ

Featured Replies

פורסם

ראיתי אניזה פרוייקט פה שמישהו בנה מארז מעץ או מעיין "כיסוי" למארז ופשוט נדלקתי מזה.. התחלתי לשקול מאוד מאוד ברצינות לעשות אחד.

התכנון הוא לעשות את כל המארז מעץ חוץ מהכלוב של הHD והכלוב של הדיסקים..

ראיתי בפרוייקט של עץ שפורסם פה שריפדו את הדפנות בספוג.. למ זה נחוץ?

ומה ההשלכות של רכיבים אלקטרוניים בעץ?

תכננתי לעשות את הדפנות בעובי של לפחות ס"מ או 2 ואת החלק האחורי דק בשביל שיהיה קל לעשות חיבורי לוח וPCI..

אני ילך כנראה לACE ויקנה עץ, כמה עולה בערך? וכמה אני בערך צריך אתם חושבים?

אני יעשה את זה ביחד עם חבר שלי ויש לו מקלט עם המון המון כלים - מסור \ משייף \ מקדחות למיניהם \ דיסקים המון המון המון כלים כך שלא יהיה בעיה וגם אבא שלו יעזור לנו..

באיזה צורה אני צריך להתחיל לבנות? איך בדיוק לחבר את הלוח אם? יש לי פלטה של מארז MIDI ישן אני חושב שאפשר לחבר את הפלטה לדלת עץ ואת הלוח לפלטה לא?

אנשים אם יש לכם תמונות של פרוייקטים מחו"ל או הצעות או נסיון בבקשה תעזרו לי אין לי נסיון בכלל בבנייה של משו :x

פורסם

אחי, ראיתי פעם הודעה של מישהו, שכמוך הוא רצ לבנות מארז מעץ.

בפורום ההוא, הם אמרו לו שעץ סופג לחות, ולנו בארץ הלחות גבוהה.

זה לא יכול לפגום במחשב? בחומרה שבו? או שיש משהו שאתה יכול למרוח על העץ כדי שהוא לא יספוג לחות?

פורסם

אמרו שהעץ לא מעביר חוא אלה לוכד אותו בתוכו

אתה צריך אוורור חזק למארז

פורסם

עקרונית זה לא דבר ממש מסובך, כל עוד יש לך את הכלים והחומרים. תנסה להשתמש בעץ מצופה (כמו בשולחנות בבצפר), כי שלא יספוג לחות.

פורסם
  • מחבר

אם אני ישים עליו לקה או יקנ כבר מצופה לא תהיה קיימת בעיית הלחות?

ואני מעדיף שמבחוץ יהיה לזה מראה טבעי - בלי לקה או ציפוי אז אם אני יצפה רק את החלק הפנימי לא יהיה בעיה נכון?זה מה שחשוב?

פורסם

המלצה שלי - תחשוב על משהו אחר. עץ אוגר בתוכו את החום, אפילו סירקולצית אוויר מצויינית לא תניב ביצועים טובים כמו במארז מפח, פרספקט או כל חומר אחר שתחשוב אליו (במידה והוא אינו אוגר חום).

פורסם
  • מחבר

זה עד כדי כך קריטי?

כי המראה של העץ הוא מדהים וגם זה מאוד קל לעשיה עם עץ..

אין לי בעיה לעשות קירור וסירקולציה ממש "כמו שכתוב בספר" כי אחרי הכל אני בונה פה הכל ומה עוד שאין לי בעייה של רעש כי זה מחשב שיהיה בחדר שאין בו אף אחד..

פורסם

אין לך ממה לחשוש, אכן קל מאוד לעבוד עם עץ ולדעתי כדאי לך ללכת על זה אם אתה אוהב את זה. בקשר לסירקולציה, שים 2-3 מאווררים וזהו, לא צריך לעשות עניין ממעלות בודדות!

פורסם
  • מחבר

מעולה, תודה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים