עבור לתוכן

בעיה בהגדרת רשת ביתי עם Alcatel Speedtouch Pro

Featured Replies

פורסם

אוקי, אז הלכתי לפי המדריך שבסטיקי, פרצתי את המודם הפכתי אותו ל PRO, שיניתי את פוטוקול החייגן וכו'.

חיברתי את המודם להאב 8 יציאות עם כבל מוצלב, ואת כל המחשבים עם כבל ישר.

הגדרתי את המחשבים כ 10.0.0.1-10.0.0.5 וכו'.

עכשיו בכל המחשבים עם הווינדווס XP, אין שום בעיה, הכל עובד כשורה(טפו טפו טפו).

במחשבים עם הווינדווס 98 טיפה הסתבכתי, הגדרתי את האי פי ל 10.0.0.3 וכדומה, את ה Subnet Mask ל 255.255.255.0,

את ה GATEWAY ל 10.0.0.138 וב DNS קצת הסתבכתי כי זה שונה מה XP.

כמו שכתוב בסטיקי, ה DNS של בזק בינלאומי הוא:

Primary: 192.115.106.31

Secondary: 192.115.106.35

אבל בחלון ה DNS בווינדווס 98 אלו האפשרויות:

Host

Domain

DNS Server Search Order

Domain Suffix Search Order

אז ניסיתי פשוט לשים ב HOST את ה PRIMARY וב DOMAIN את ה SECONDARY אבל זה לא עזר.

מה אני אמור לעשות?

תודה מראש :D

פורסם

שני דברים:

א. על כל המחשבים, ה-Subnet Mask צריך להיות 255.0.0.0.

ב. בקשר להגדרת שרתי ה-DNS על ווינדוס 98: כמו שראית, יש לך שם Host ו-Domain. אתה צריך להגדיר אחד מהם (לרשום שם משהו, מה שאתה רוצה. אני בד"כ רושם שם את השם של המחשב השרת), ואת השני אתה יכול להשאיר ריק. אני לא זוכר איזה צריך להגדיר ואיזה אפשר להשאיר ריק (הרבה זמן שלא התעסקתי עם ווינדוס 98). נסה את שתי הקומבינציות. את כתובות שרתי ה-DNS שנמצאות בסטיקי תוסיף ע"י Add למטה.

נ.ב.- אני מקווה שאתה לא הולך בדיוק לפי המדריכים בסטיקים, כי אף אחד מהם לא מדבר על עבודה עם ראוטר חיצוני, כמו אלקטל משודרג. אבל אם הגדרת כבר את כל ה-XPים וכולם עובדים כמו שצריך, אני מבין שאתה יודע מה אתה עושה. :)

פורסם
  • מחבר

א. שמתי את כולם על 255.255.255.0 וזה עובד ???

אולי אתה יכול להסביר לי מה זה אומר בכלל ה subnet mask ?

ב. החלטתי פשוט לעשות לכולם שדרוג ולשים אותם על XP במקום להסתבך עם ה 98.

ג. הלכתי לפי מדריך פריצת האלקטל שבסטיקי הקישורים, לכן אני משער שהוא עוסק באלקטל פרוץ. ;)

(שם היה כתוב לשים את ה subnet mask על 255.255.255.0.......)

ואני לא כל כל מבין מה אני עושה, אני פשוט הולך לפי המדריך ומעט היגיון :D

פורסם

א. Subnet Mask זה מעין "פילטר" שעוזר לקבוע אם המחשב נמצא באותה רשת כמו מחשב אחר או לא.

בקיצור, אם תקבע Subnet Mask של 255.255.255.0, טווח ה-IPים שייכלל ברשת שלך הוא רק IPים שכל שלושת התאים הראשונים בהם זהים והאחרון שונה. אם אחד משלושת התאים הראשונים יהיה שונה, המחשב לא ייכלל באותה רשת.

לעומת זאת, אם תקבע IP של 255.0.0.0, רק התא הראשון צריך להיות זהה בשביל ששני מחשבים ייכללו באותה רשת. טווח ה-IPים הרבה יותר גדול.

בעיקרון, זה לא משנה כל עוד אתה משנה רק את התא האחרון. אבל למשל, אני זוכר שבהסברים של בזק על איך להגדיר חייגן רגיל בווינדוס למודם אלקטל Home, הם אומרים לשים על כרטיס הרשת IP של 10.200.1.1. אם תשים סאבנט מאסק של 255.255.255.0, לא תהייה תקשורת בין המחשב למודם, מכיוון שהכתובת שלו היא 10.0.0.138 והתאים השני והשלישי לא זהים כמו שהם צריכים להיות. אם תשים Subnet Mask של 255.0.0.0 הם כן ייכללו באותה רשת וכן יתקשרו, שכן רק התא הראשון צריך להיות זהה והוא זהה (10).

ב. החלטה נבונה. :)

ג. וואלה, אז בסדר. זה באמת המדריך היחיד שמתאים.

פורסם

אני לא מבין מה אתה בכלל מסתבך,

תגדיר את המודם כ DHCP סרבר במקום AUTO DHCP ותן למחשבים לקבל את ה IP אוטומאטי וזהו!.

זה עובד גם ב 98 וגם ב XP בלי בעיות

יש לי מערכת כזו בבית כבר 3 שנים כמעט והכל עובד בלי בעיות כלל

בהצלחה

עידו

פורסם
  • מחבר

פורשר - תודה על ההסבר :D

עידו - אתה יכול אולי לפרט טיפה?

פורסם

אני לא אוהב את השיטה של DHCP Client, אף-על-פי שנכון שהיא יכולה לעבוד.

כתבתי את הנימוקים שלי פעם:

ג. בקשר לשאלה הראשית בת'רד הזה, אם עדיף IP אוטומטי או ספיציפי:

לדעתי, עדיף ספיציפי. מכמה סיבות:

1. כשהווינדוס מוגדר ל-IP אוטומטי, כמו שאמרו מקודם, הוא מקבל את ה-IP מהשרת DHCP בכל פעם שמערכת ההפעלה עולה. פעולה זו של קבלת IP יכולה לקחת זמן (החל מכמה שניות, ועד כמה דקות אפילו). ללא ספק, זה מאט את הזמן שלוקח לווינדוס לעלות. אם מגדירים IP ספיציפי וזהו, לווינדוס אין צורך בתהליך זה, והוא יעלה עם ה-IP שלו מיידית. מניסיון שלי, עם IP ספיציפי הווינדוס עולה הרבה יותר מהר.

2. ישנן תוכנות או קיצורי דרך למחשב השני בווינדוס שהולכים לפי IP. אם תגדיר IP אוטומטי שכל פעם משתנה, יכול להיות שאותן תוכנות או קיצורי דרך יפסיקו להיות פעילים, כי הם הוגדרו על IP מסויים, אבל הוא השתנה.

3. כשאתה עם IP ספיציפי, אתה תמיד יכול לדעת מה הכתובת של המחשב השני, ואין לך צורך לבדוק בכל פעם. ככה אם אתה סתם רוצה לעשות פינג ביום בהיר אחד, אתה לא תצטרך לבדוק מה ה-IP שהמחשב השני קיבל ואליו תצטרך לעשות פינג, כי ה-IP קבוע לפי מה שהגדרת אותו בפעם הראשונה.

יש ב-IP ספיציפי רק חיסרון אחד: אם אתה מעביר את המחשב הרבה מרשת אחת לרשת אחרת, אתה בכל פעם תצטרך לבדוק קודם כל את הרשת, ולהגדיר בכל פעם מחדש IP שמתאים לכל רשת ספיציפית (הסוג של ה-IP, ואם הוא תפוס כבר ברשת או לא). אם תשים IP אוטומטי, המחשב יקבל IP מתאים לבד.

אבל כל עוד המחשב קבוע ברשת אחת, זה לא משנה.

לכן, אני רואה את השיטה של DHCP Client יעילה רק במקרים של מחשבים ניידים שמטיילים מרשת אחת לאחרת לעיתים תכופות.

עדיף "לבזבז" את הזמן הזה פעם אחת על הגדרת ה-IP ספציפית, מאשר לבזבז אותו אח"כ מספר פעמים על כל תקלה או בעייה שקורה, מפני שלנו אין שליטה על ה-IP.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז אני נשאר עם הגדרת האי פי הקבוע...

אני לא יודע אם זה קשור או שזה צירוף מקרים אבל משום מה המסנג'ר מסרב להתחבר רב הזמן, אבל מדי פעם מתחבר,

וגם האי מייל פתאום מסרב לקבל אי מיילים, אבל דווקא מוכן לשלוח. גם האי סי קיו מתנתק לעתים קרובות ::)

ניסיתי לפתוח במודם את פורטים 10000-10010 בשביל לקבל קבצים באי סי קיו וזה עבד בסדר.

פתחתי גם את פורט 1863 בשביל המסנג'ר ואת פורטים 25 ו 110 בשביל האי מייל אבל זה לא עבד...

למישהו יש רעיונות? ???

פורסם

ג. בקשר לשאלה הראשית בת'רד הזה, אם עדיף IP אוטומטי או ספיציפי:

לדעתי, עדיף ספיציפי. מכמה סיבות:

1. כשהווינדוס מוגדר ל-IP אוטומטי, כמו שאמרו מקודם, הוא מקבל את ה-IP מהשרת DHCP בכל פעם שמערכת ההפעלה עולה. פעולה זו של קבלת IP יכולה לקחת זמן (החל מכמה שניות, ועד כמה דקות אפילו). ללא ספק, זה מאט את הזמן שלוקח לווינדוס לעלות. אם מגדירים IP ספיציפי וזהו, לווינדוס אין צורך בתהליך זה, והוא יעלה עם ה-IP שלו מיידית. מניסיון שלי, עם IP ספיציפי הווינדוס עולה הרבה יותר מהר.

2. ישנן תוכנות או קיצורי דרך למחשב השני בווינדוס שהולכים לפי IP. אם תגדיר IP אוטומטי שכל פעם משתנה, יכול להיות שאותן תוכנות או קיצורי דרך יפסיקו להיות פעילים, כי הם הוגדרו על IP מסויים, אבל הוא השתנה.

3. כשאתה עם IP ספיציפי, אתה תמיד יכול לדעת מה הכתובת של המחשב השני, ואין לך צורך לבדוק בכל פעם. ככה אם אתה סתם רוצה לעשות פינג ביום בהיר אחד, אתה לא תצטרך לבדוק מה ה-IP שהמחשב השני קיבל ואליו תצטרך לעשות פינג, כי ה-IP קבוע לפי מה שהגדרת אותו בפעם הראשונה.

יש ב-IP ספיציפי רק חיסרון אחד: אם אתה מעביר את המחשב הרבה מרשת אחת לרשת אחרת, אתה בכל פעם תצטרך לבדוק קודם כל את הרשת, ולהגדיר בכל פעם מחדש IP שמתאים לכל רשת ספיציפית (הסוג של ה-IP, ואם הוא תפוס כבר ברשת או לא). אם תשים IP אוטומטי, המחשב יקבל IP מתאים לבד.

אבל כל עוד המחשב קבוע ברשת אחת, זה לא משנה.

1. יתכן, אצלי זה לא גורם לאיטיות , לא משהו מורגש.

2.קודם כול, ה IP לא משתנה כל איתחול של מחשב, הראוטר זוכר את ה IP שלך ע"פ ה MAC ADRESS של הכרטיס רשת כך שה IP שלך נשאר קבוע

כמו כן , אתה יכול לפנות לכל מחשב באמצעות השם שלו ואתה לא חייב להשתמש ב IP

3. ראה 2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים