פורסם אתמול בשעה 08:25 AM1 יום מחפש דיסק לגיבויים, לא יהיה בשימוש רב במיוחד. ביצועים קצת פחות חשובים אבל חשובה לי האמינות/אורך חיים. חיפוש באמאזון מעלה לא מעט דיסקים ונתקלתי בכל מיני סוגים.-מישהו נתקל בחברת Fikwot? ראיתי שם את ה FS810-4TB במחיר של כ 950 ש"ח.-האם אפשר להאריך את האחריות לדיסק? יש מקומות/דגמים הנותנים אחריות מורחבת?
פורסם אתמול בשעה 06:13 PM1 יום מניח שמדובר על עוד מותג מדבקה, למה דווקא SATA SSD 2.5?לא מכיר שום יבואן\חברה שמאריכה אחריות לדיסקים קשיחים\SSD לשוק הפרטי.אם אתה מעוניין בדיסק עם כמות הכתיבה הגדולה ביותר (כי אמינות זה גם עניין של קצת מזל) כנראה שתצטרך משהו מתחום ה-NAS כמו ה SA500 של Sandisk, לנפח של 4TB ה-TBW שלו דומה לזה של סמסונג לדוגמא אבל הוא בדר"כ קצת זול יותר. לכן זה בעיקר תלוי במה תמצא זמין\מחיר באותו רגע.בכל מקרה ועם כל דיסק שתבחר תדאג שיהיה לו גיבוי (עותק נוסף\ענן וכו')
פורסם לפני 7 שעות 7 שעות מחבר ציטוט של yotam.mמניח שמדובר על עוד מותג מדבקה, למה דווקא SATA SSD 2.5?סביר להניח... מעוניין ב SSD 2.5 כי יש לי מגירה לדיסק כזה ואני מעוניין להשתמש בו כגיבוי ובו זמנית להעברת/שימוש כמות גדולה של נתונים.ציטוט של yotam.mלא מכיר שום יבואן\חברה שמאריכה אחריות לדיסקים קשיחים\SSD לשוק הפרטי.לא מה ששאלתי, קניתי לפני כשנתיים דיסקים מחודשים של 14T (אחד לעבודה והשני לגיבוי) מאמאזון ונכתב שם כי יש אחריות ל 5 שנים. שנה שעברה דיסק הגיבוי הלך (המנוע אפילו לא הסתובב...) ואחרי כמה בירורים שלחתי אותו בחזרה וקיבלתי זיכוי מלא על מחירו ואת הדמי משלוח. אותו דיסק הופיע באמאזון במחיר זול יותר אך ללא אחריות מורחבת, עדפתי לשלם יותר עבור האחריות. שאלה היא האם ישנם מוכרים הנותנים (גם אם בתוספת תשלום) אחריות מורחבת.ציטוט של yotam.mאם אתה מעוניין בדיסק עם כמות הכתיבה הגדולה ביותר (כי אמינות זה גם עניין של קצת מזל)ציטוט של yotam.mבכל מקרה ועם כל דיסק שתבחר תדאג שיהיה לו גיבוי (עותק נוסף\ענן וכו')כמות הכתיבה פחות חשובה מבחינתי, אורך החיים הוא מה שמטריד אותי. בגדול, דיסקי הגיבוי שלי (קשיחים רגילים) עושים פחות מ 100 שעות עבדה בשנה ובדרך כלל לפני שהם הולכים ישנם סימנים מעידים כגון תיקתוקים. להבדיל, ה SSD פשוט מתים בהפתעה....זה לא יהיה סוף העולם אם הוא ילך כי הדיסק ה 4T שבתוך המחשב כבר מגובה לקשיח חיצוני.
פורסם לפני 2 שעות 2 שעות קצת מוגבל טכנולוגית, למרות המגירה יש כל מיני קייסים שעוטפים כונני NVME (לפעמים יותר מ-1 ומאפשרים גם Mirror ביניהם ככה שאתה מרוויח עוד קצת שקט נפשי ומתחברים בסוף ב-USB-C למחשב) סתם נקודה למחשבה כמובן שבסגמנט הזה ה-TBW כפול ויותר.זה בדיוק מה שעניתי, היצרן קובע כמה אחריות לתת למוצר לפי ה Tier שלו, כשמדובר על שוק ה NAS האחריות ארוכה יותר ועולה שוב כשמדובר בשוק ה Enterprise, בסוף קנית כוננים שחודשו במן הסכם של אמאזון עם היצרנית (היצרנית עדיין מחויבת לעמוד בחוקים ולתת אחריות גם אם המוצר מחודש) ככה שאם היא נותנת שוב 5 שנים הרווחת רק שהמצב בפועל לרוב לא כזה והאחריות מתקצרת בגלל 1001 סיבות. בנוסף הבאת דוגמא של HDD, שוק המחודשים של כונני SSD קטן עד לא קיים באופן השוואתי לכונני HDD.כמות הכתיבה הכללית היא הפרמטר החשוב ביותר ל"אורך חיי" הכונן כי הרי אף אחד לא יכול להתחייב לך שאלקטרונית לא תקרה תקלה אלא לכמה היצרן מצהיר\מתחייב שאתה יכול לכתוב לכונן הזה מה שאומר שהוא יחזיק יותר כתיבות ומחיקות. נערך לפני 2 שעות 2 שעות על-ידי yotam.m
הצטרפ/י לדיון
בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.