עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

ראשית רציתי לציין ש- A10 האלוף - עזר לי מספר פעמים לשדרג את המחשב - ותמיד כל שדרוג היה מוצלח מאד.

זה המפרט שיש לי כרגע. - צירפתי תמונה.

כרטיס המסך ששהוספתי לפי המלצאתו של A10 - שהוא אכן שקט מאד וגם מצוין - Gigabyte GeForce GTX1660 SUPER GV-N166SD6-6GD

לאחר מכן החלפתי ספק כוח כמובן לפי המלצתו של A10 :
CoolerMaster MWE 650W 230V-V2 80+ Bronze

אני משתמש במחשב בין היתר לעריכת תמונות בפוטושופ והמחשב עובד מצוין.

אבל - מאז שהוספתי את כרטיס המסך יש לפעמים רעש קל ומעצבן מהמחשב -כמו נחירות קצרות בתדר קבוע - לפעמים זה מפסיק ולפעמים זה חוזר. זה תלוי לפי מה שנראה לי בטמפרטורה החיצונית.

לכן - הוספתי למחשב 2 מאווררים שנושפים על כרטיס המסך - יש כזה מתאם שמתחבר למארז - כזה - https://www.aliexpress.com/item/1005005868217402.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.508.d9651802m1Cq2e

והוספתי עוד שני מאוורים בצד הקדמי של המחשב שנושפים מקדימה לאחור.

בסך הכל יש לי במארז 5 מאווררים מסוג ARCTIC P12 Max (אחד מאחור, 2 מקדימה ועוד 2 שחיברתי באמצעות המחבר שצינתי שנושפים על כרטיס המסך) ומאורר של ה- cpu מסוג ARCTIC Freezer 34 Esports Duo

המארז שיש לי הוא Antec SOLO-II

האם יש למישהו רעיון כיצד לפתור את בעיית הרעש (שמפריעה לי לעבוד בשקט ומוציאה אותי מהריכוז) .

תודה מראש

מפרט מחשב.jpg

פורסם

אתה צריך לבדוק מאיפה בדיוק הרעש

פורסם

יש מצב שזה coil whine. כשיש עומס על הכרטיס מסך אז יש יותר מתח שעובר בו ואז זה עלול לקרות. תנסה להקשיב ולראות אם זה מגיע מהכרטיס מסך כשזה קורה.
במידה וזאת הבעיה אתה יכול לנסות לעשות undervolt ולראות אם זה עוזר.

פורסם
  • מחבר

איך עושים undervolt ?

פורסם
ציטוט של ron-d

איך עושים undervolt ?

https://www.youtube.com/watch?v=6CY6oWz12BU
https://www.youtube.com/watch?v=gYkwkoMiMos

כל כרטיס שיוצא מהמפעל מגיע עם פרופיל מתח יותר ממה שהוא באמת צריך. הסיבה היא שליצרן אין אינטרס לעשות אופטימיזציה לכל כרטיס וכרטיס והעיקר שהכרטיס יעבוד גם אם בצורה פחות יעילה. undervolt זה תהליך של אופטימיזציה ידנית על ידך כאשר אתה מוריד את המתח שהכרטיס שלך מקבל עד לרמה המינימלית שהוא צריך כדי לפעול באותה המהירות שהוא מגיע איתה. זה עוזר גם לקבל מעט יותר FPS כי הכרטיס יתחמם פחות ויאפשר לקבל boost clock למשך זמן רב יותר מה שישפר את הביצועים.
עבור כרטיסי NVIDIA אתה יכול להיעזר בתוכנת msi afterburner כמו בסרטונים לדוגמה שמצאתי לך.
האם זה יעזור ב 100% להעלים את הרעש מהכרטיס מסך? לא בטוח. האם שווה לנסות? לדעתי כן. גם אם לא לנטרל את הרעש ב 100% זה יכול להפחית אותו משמעותית ולשפר במעט את הביצועים.

לפעמים רעש מהכרטיס מסך (coil whine) נובע מ FPS גבוה שהכרטיס מייצר ויכול לקרות כשאתה נמצא בתפריט של משחק (כי לכרטיס קל לייצר הרבה FPS במצב הזה) אז שווה לנסות להגביל את ה FPS לקצב רענון המסך שלך (תמיד רעיון טוב).

ויכול גם להיות שהרעש לא יעלם כי הסלילים שעוברים בהם המתח פשוט רגישים והכרטיס\יצרן הספציפי שלך על הפרצוף (היה לי כזה בעבר). ולכן אני מסייג את ההצעות שנתתי לך כאן לגבי האם זה בטוח יעזור.

נערך על-ידי NRT

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים