עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

הרכבתי RAID5 משלושה SSD (M2) של חצי טרה כדיסק העליה של המחשב, שני דיסקים בני 3 שנים ואחד חדש לגמרי. אני חייב לאמר שאני מרוצה מהביצועים…

בזמנו כשבדקתי את ביצועי הדיסקים הישנים עם ה crystaldiskmark אז בדיקת הטמפרטורה שלהם באמצעות crystaldiskinfo גילתה שהטמפרטורה שלהם היא יותר מ 70 בזמן הבדיקה, הוספתי גופי קירור אקטיביים ל M2 והטמפרטורה שלהם ירדה ל 50 מעלות תחת עומס.

היום, כשהם מורכבים בלוח אם MSI PRO Z790-A WiFi ProSerie עם קירור פסיבי בלבד אני קורא 40 מעלות תחת עומס. זה לא נשמע לי הגיוני, מה אני מפספס?

פורסם

תנסה בתוכנות אחרות.

חוץ מזה, אולי הקירור עושה פלאות ונפלאות.

וחוץ מזה 2 - אמנם זכותך הלגיטימית, אבל היי,

בכל זאת, כונני nvme …

פורסם
ציטוט של haim_egm

הרכבתי RAID5 משלושה SSD (M2) של חצי טרה כדיסק העליה של המחשב, שני דיסקים בני 3 שנים ואחד חדש לגמרי. אני חייב לאמר שאני מרוצה מהביצועים…

בזמנו כשבדקתי את ביצועי הדיסקים הישנים עם ה crystaldiskmark אז בדיקת הטמפרטורה שלהם באמצעות crystaldiskinfo גילתה שהטמפרטורה שלהם היא יותר מ 70 בזמן הבדיקה, הוספתי גופי קירור אקטיביים ל M2 והטמפרטורה שלהם ירדה ל 50 מעלות תחת עומס.

היום, כשהם מורכבים בלוח אם MSI PRO Z790-A WiFi ProSerie עם קירור פסיבי בלבד אני קורא 40 מעלות תחת עומס. זה לא נשמע לי הגיוני, מה אני מפספס?

ציטוט של haim_egm

נשמע שעשית עבודה נהדרת בשדרוג המערכת ובניהול החום של ה-SSD! עם זאת, ייתכן שהטמפרטורות שאתה רואה כעת מושפעות מכמה גורמים:

1. שיפור בלוח האם: לוחות אם כמו ה-MSI PRO Z790-A WiFi ProSerie מגיעים עם פתרונות קירור פסיביים מתקדמים, כולל גופי קירור משולבים וניהול טרמי טוב יותר, מה שיכול להסביר את הירידה בטמפרטורה.

2. חיישנים שונים: חיישני הטמפרטורה בלוח האם החדש עשויים לדווח קריאות שונות מאלה שהיו בלוח הישן.

3. מיקום וגודל הדיסקים: דיסקים חדשים או דיסקים קטנים יותר כמו Solid State Drives/PCI-E SSD/960GB-M.2-110mm עשויים לפלוט פחות חום או להיות ממוקמים במקומות קרירים יותר בלוח האם.

4. אוורור כללי: שינויים במבנה המארז או במערכת האוורור עשויים לשפר את זרימת האוויר ולקרר את הרכיבים באופן כללי.

בסופו של דבר, קריאה של 40 מעלות תחת עומס נשמעת תקינה לחלוטין ואפילו מצוינת. אם יש לך ספקות, אתה יכול לבדוק שוב עם כלי תוכנה אחרים או להוסיף קירור אקטיבי למעקב נוסף.

פורסם
ציטוט של jackhicks121

חיישנים שונים: חיישני הטמפרטורה בלוח האם החדש עשויים לדווח קריאות שונות מאלה שהיו בלוח הישן.

מה החיישנים של לוח אם קשורים לקריאת טמפרטורה מכונן nvme ?

פורסם
  • מחבר

image.png

ציטוט של jackhicks121

שיפור בלוח האם: לוחות אם כמו ה-MSI PRO Z790-A WiFi ProSerie מגיעים עם פתרונות קירור פסיביים מתקדמים, כולל גופי קירור משולבים וניהול טרמי טוב יותר, מה שיכול להסביר את הירידה בטמפרטורה.

ה SSD מותקנים מתחת ללוחות המתכת (מספר 2 בתמונה) זה מפזר כל כך הרבה הספק?

ציטוט של jackhicks121

מיקום וגודל הדיסקים: דיסקים חדשים או דיסקים קטנים יותר כמו Solid State Drives/PCI-E SSD/960GB-M.2-110mm עשויים לפלוט פחות חום או להיות ממוקמים במקומות קרירים יותר בלוח האם.

אלו בדיוק אותם דיסקים שנבדקו בעבר והגיעו ל 50 מעלות עם קירור אקטיבי (העלתי על זה פוסט בזמנו)

ציטוט של jackhicks121

בסופו של דבר, קריאה של 40 מעלות תחת עומס נשמעת תקינה לחלוטין ואפילו מצוינת. אם יש לך ספקות, אתה יכול לבדוק שוב עם כלי תוכנה אחרים או להוסיף קירור אקטיבי למעקב נוסף.

יש לי ספקות שזו הסיבה שפתחתי את הפוסט, הטמפרטורה פשוט נמוכה ממה שציפיתי.

אי אפשר להוסיף קירור אקטיבי.

אשמח להמלצה כלי תוכנה אחרים הקוראים טמפרטורה ממערך RAID, ישנן המון תוכנות למדידת טמפרטורה מדיסקים אבל לא כאשר הם מאורגנים (חומרתית, ע”י לוח האם) כמערך RAID.

פורסם

@jackhicks121 זה בוט והפלט שלו דומה למה ש-ChatGPT עונה. שימו לב לקישור פרסום שלו.

פורסם
  • מחבר

זה משהו שעוד לא נתקלתי בו…

בכל מקרה עדיין לא הצלחתי למצוא תוכנה נוספת שיכולה לקרוא טמפרטורה מ RAID

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים