עבור לתוכן

חיתוך חלון בדלת המארז- במה ואיך?

Featured Replies

פורסם

הייי

אני רוצה לחתוך חור לחלון בדלת המארז ותהיתי במה להשתמש ואיך.

יש לי ג'יגסו, דיסק ומקדחה.

אז במה אתם ממליצים לחתוך ואיך.

*באיזה גודל כדאי לי לחתוך? (מימדי החלון- 40 ס"מ רוחב ו- 44.5ס"מ גובה).

תודה לעוזרים ;)

פורסם

אם אתה רוצה רק חלון מרובע-ג'גסו (או דיסק אם אתה יודע לעבוד מדויק)

בכל מקרה-איך? אם אתה שואל "איך", זתומרת לא יודע להשתמש בכלים האלה, לא הייתי ממליץ לך להשתמש בהם (*אהם* לפחות עד שיצא המדריך לחיתוך *אהם*)...... :-X

לגבי גודל החיתוך:

קודם כל, עוד אין לך חלון, יש לך דלת ויש לך לוח פרספקס..... (אני מניח שאלו המימדים שנתת)

וכמה לחתוך תלוי באיך אתה רוצה לחזק את החלון לדלת-אם אתה רוצה לשים גומי, איזה גומי וכו'.

בכל מקרה-הנושא הזה דוסקס כבר מליון פעם.

תחפש בפורום וכל השאלות יענו לך.

פורסם
  • מחבר

אם אתה רוצה רק חלון מרובע-ג'גסו (או דיסק אם אתה יודע לעבוד מדויק)

בכל מקרה-איך? אם אתה שואל "איך", זתומרת לא יודע להשתמש בכלים האלה, לא הייתי ממליץ לך להשתמש בהם (*אהם* לפחות עד שיצא המדריך לחיתוך *אהם*)...... :-X

לגבי גודל החיתוך:

קודם כל, עוד אין לך חלון, יש לך דלת ויש לך לוח פרספקס..... (אני מניח שאלו המימדים שנתת)

וכמה לחתוך תלוי באיך אתה רוצה לחזק את החלון לדלת-אם אתה רוצה לשים גומי, איזה גומי וכו'.

בכל מקרה-הנושא הזה דוסקס כבר מליון פעם.

תחפש בפורום וכל השאלות יענו לך.

עשיתי חיפוש קודם ולא מצאתי ממש תשובות...

אני חושב שאני אצליח עם החיתוך (כבר עשיתי חור בגג למאוורר 120ממ וד"א הפרויקט עומד להסתיים כי המאוורר מגיע עוד מעט *סוף סוף*)

מימדי הדלת האפקטיביים הם בערך 40 ס"מ גובה ו33ס"מ רוחב (אחרי ה"ידית" של הדלת)

פורסם

גבר כנס לתרד שלי הוא למעלה עכשיו סתכל מה עשית שם אולי תוכל ללמוד שם משהו בשבלך

ואני עשיתי הכול אם דרמל

פורסם
  • מחבר

כן ראיתי את זה (שוב פעם כל הכבוד)

אני לא יודע מה לעשות.. עכשיו סימנתי על המארז וראיתי שהחלון יראה גם את המפרצים של הדיקים אז אולי כדאי לקצר אותו? ואני גם לא החלטתי אם לעשות כמו הפרויקט שלך שחתכת גם מצדדי הידית.. מה אתם אומרים?

פורסם

המלצה שלי- אל תמהר ותתפשר לעשות חלון מרובע ופשוט! תכנן חלון בעל צורה מקורית ומעניינת, וכך לא תתחרט על זה בעתיד (כמו שאני כרגע על החלון שיש לי..).

בקשר לזה שרואים את המגירות של הדיסקים, אם זה מפריע לך תכנן את החלון כך שלא יכלול אותם..

אם אינך מתכוון לצבוע את המארז אחרי החיתוך, אל תשכח לעבוד עם מסקנטייפ על בסיס נייר כשאתה חותך את החלון כדי למנוע שריטות "בטעות".

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

שניה! אני עדיין לא יודע איך לחתוך את המארז! (כן אני באמת אחשוב על משהו מיוחד תודה שהעלת את זה!)

ומישהו יודע איפה אפשר להשיג גומיות H או U בירושלים? (אין בעיר הזאת כלום. פשוט כלום..)

פורסם

חחח באמת שמתי לב שיש מחסור בציוד בירושלים.. אני כמעט בטוח שאם תמצא איזה זגג בעיר/חנות תריסים/יצור חלונות/דלתות יהיה להם. סה"כ זאת העבודה שלהם אז אין סיכוי שלא יהיה להם..

עכשיו בקשר ל"איך" השתמש בג'יגסו שיש לך, זה כלי טוב לחיתוך חלון לא מורכב (חלון בלי הרבה פרטים קטנים). אם אין לך ניסיון בעבודה איתו, תיעזר במישהו שכן יש לו. ניתן לחתוך בעזרתו גם פינות עגולות/קוים עגולים אבל כמובן שצריך לעבוד בזהירות ולאחוז בכלי כמו שצריך.. זה כלי די אגרסיבי שמעיף לא מעט חתיכות קטנות של מתכת, אז בזהירות.

מקווה שעזרתי.

פורסם

אתה מדבר על ירושלים אני בבית שמש אין פה חנות אחת בשביל זה נואשתי מחיפושים אחרי פרספקט :S

ירושלים עוד איכשהו אפשר למצוא

פורסם
  • מחבר

תודה, עזרתם מאוד. אני אצטרך לחשוב עוד על הצורה (כרגע נראה לי שחלון עגול יראה יפה) - או שבכלל כדאי לי לקנות מארז חדש ומוכן? מה אתם אומרים? אשמח לשמוע עוד דיעות. (גם על איך לחתוך, איפה לקנות חומרים)

פורסם

תראה, לטעמי האישי חלון עגול זה לא משהו.......

אבל זה תלוי בך

בכל מקרה זה תמיד יהיה הרבה יותר קשה לעשיה מאשר חלון מרובע פשוט. זה לא אומר שזה בלתי אפשרי, זה רק אומר שאולי כדאי להתאמן קצת קודם על חומר ספייר שיש לך.

אתה תמיד יכול לקנות מארז מוכן, אבל זה יהיה פחות מיוחד ממה שתעשה לבד, וכשאתה עושה משהו לבד זה גם מרגיש יותר טוב......

פורסם

חלון מרובע פשוט זה לא ממש יפה, וכולם עושים אותו אז זה נהיה משעמם לראות מודים כאלה.

לפחות תעשה משהו כזה אחי:

WINDOW.jpg

זה לא ממש יפה בתמונה כי אני לא ממש ציירתי את זה יפה, אבל זה כן יוצא יפה בסוף.

אני הולך לעשות חלון כזה ביום שבת, אחרי שאני אקבל את הפרספקס שהזמנתי.

פורסם

אחי אני גם חושב שהצורה הזאת (X) הכי יפה....אני גם חושב שאני יעשה משהו כזה עם מאוורר עם אור מצד שמאל למטה....זה בדיבורים נראה מה במעשי :P

פורסם
  • מחבר

רעיונות יפים

אני עדיין מתלבט ועדיין פתוח לרעיונות.

ד"א - כמה עולה פרספקס (בדקתי אצל זגג והוא אמר ש50סמ על 50סמ עולה 150ש"ח)??

פורסם

נשמע לי יקר, מה העובי של הפרספקט שהוא מוכר?

בכל מקרה אם יש לך עצבים לעבודות קצת עדינות תעשה אותיות עבות

נגיד תכתוב QTEC או מה שלא יהיה באותיות יפות (תמצא איזה פונט יפה ותדפיס בגדול)

ומאחורי זה תשים פרספקט..

אם תעשה את האותיות מספיק גדולות ועבות תיהיה לך אחלה תצפית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים