עבור לתוכן

כלבי האמסטאף (American Staffordshire Terrier) - לאסור בחוק או לא?

מקרי תקיפה מזעזעים מצד כלבים מגזע זה מעלה את השאלה של האם לאסור אותם בחוק? 911 הצבעות

1. 1. מקרי תקיפה מזעזעים מצד כלבים מגזע זה מעלה את השאלה של האם לאסור אותם בחוק?

• לאסור לאלתר ולהעמיד לדין את המפרים את האיסור!
    • לאפשר לגדלם למטרות עבודה בלבד בידיי הראשויות (לשמירה, ריסון אסירים ביטחוניים, ריחרוח סמים במזוודות וכיו"ב)
    • לאפשר לאנשים פרטיים לגדל אותם תחת מעקב ואך ורק ברשיון והרשיון יינתן רק לאלו שיוכיחו עצמם ראויים לגדל כלב כזה.
    • לשים להם מחסום או להעמיד את הבעלים לדין
    • להשאיר את המצב כמו שהוא.

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

ב-50 השנים, הרבעה זהירה ברחבי ארה"ב של האמסטאף הניבה פרי (כך לפחות נטען) והוא כלב לבבי, מסור, שניתן לסמוך עליו, וכן, אחד שטוב עם ילדים.

הרבעה ובחירה זהירה של גנים יכולים בהחלט להשפיע על אופי הכלב, אך דבר אינו משפיע כמו החינוך שהכלב קיבל. אתם ראיתם פעם מישהו, אדם פרטי, מגדל כלב מסוג זה? ממה שאני ראיתי אני יכולה להגיד לכם שהכלב הזה, לפחות בארצינו הקטנתונת, מגדלים אותו טיפוסים מסויימים מאד של אנשים. אנשים שמגדלים כלבי תקיפה לשם העלאת המוראל והאגו שלהם. עבריינים קטנים למיניהם או סתם ערסים שיכולים להרשות לעצמם קצת בונזו ואלו לא מתאמצים לחנך את הכלב שלהם לאהוב כי אלא לשנוא, לתקוף ולהרוג. לא פעם ראיתי אנשים כאלו מאלפים את הכלבים המדהימים הללו לצוד חתולים או סתם להפחיד ילדים וקשישים. לעיטים נדירות כלב כזה מפנה עורף אל בעליו או תוקף אותו כי זה כלב מאד ידידותי ונקשר מהר מאד לבעליו ורק במקרה של התעללות הוא יהפוך תוקפן כלפי הבעלים. במרבית המקרים ידוע דווקא להיפך, שהם מגוננים מדיי על הבעלים שלהם ועכשיו נבדק המקרה אם כלב האמסטאף שלא נתן לחובשים לגשת לבעליו החולה ולתת לו טיפול, בעצם ניסה לגונן עליו.

בקיצור, שמעתם את העובדות עד כה, דעתי היא שעושים לכלב הזה רצח אופי ורק בגלל שאנשים לא ראויים מגדלים אותו ללא כל פיקוח הוא נהיה כך.

http://www.nana.co.il/Common/GeneralModules/Ticker/PopUp.asp?ServiceID=16&ArticleID=126600

לכל המבזקים 

11:56 22/06/2004

דב שילנסקי בפניה לשר החקלאות: אל תמית את האמסטף שהרג את אביבית

יו"ר הכנסת לשעבר, דב שילנסקי, פנה היום לשר החקלאות, ישראל כץ, וביקש ממנו שיבטל

את הנחייתו להמית את כלב האמסטף "טריפ" שתקף והרג את הילדה אביבית גנון.

עכשיו.. מי יקרא לכלב שלו על שם של סם ?? ומעניין איך הוא מתייחס\התייחס אליו..

אני חושב שהבת שלו מתה באשמתו והוא זה שצריך להעמיד לדין !

• תגובות 41
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מהכתבה כאן - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2935321,00.html

כך חבר הכנסת כץ מתכוון להיות פופולארי בקרב הציבור, ע"י ניצול הבורות התמימות והכעס של הציבור:

שר החקלאות שלנו אוסר ליבא ארצה את הכלבים המסוכנים" :

אמריקן סטאפורדשייר בול טרייר (אמסטף), בול טרייר, דוגה ארגנטינאי, טוסה יפני, סטאפורדשייר בול טרייר (סטאף אנגלי),

פיט בול טרייר, פילה ברזילאי ורוטווילר.

הכלבים שיש בארץ יסורסו או יעוקרו, כלבים שיימצאו ברחוב "יורדמו" .

ועוד ועוד תקנות מפגרות שאמורות לרצות אנשים שיתמכו בו (עוד פוליטיקאי, עם רמת משכל של חבר כנסת)

לדעתי מה שהיה צריך לעשות עוד מזמן, עם כל כלב לא רק "הכלבים המסוכנים", כי לא רק בהם מותר לילד בן 10

להתעלל, או לנטוש איפשהו:

1) האחזקה של הכלב תהיה באחריות אדם מעל גיל 18 והרשיון ינתן מווטרינר או מישהו בעל סמכות

וכך לא ייצא מצב שאיזה עבריין מפגר יחזיק כלב שמסוגל להרוג בן אדם, והוא יתעלל בו ואז בסוף הכלב באמת יהרוג מישהו.

וכי הכלב הוא יצור חי, ויש לו זכות לחיות ולא לסבול, מילדים\ומבוגרים שחלקם שלא כ"כ אחראים למעשים שלהם..

2) כל אדם שיהיה לו כלב יחוייב לשלם סכום (עד 1000 שקל לדעתי) שהם יממנו שעורי הדרכה של בעל הכלב שיראו לו איך צריך לטפל בו

נכון וכו', וגם שעורי אילוף .

3) כל כלב ששוקלך מעל נניח 20 ק"ג יחוייב במחסום פה בחוץ.

ועוד חוקים כאלו לדוגמא.

דיי תעשו כבר משהו מועיל שיש תועלת  חברי כנסת  (עלובים?) !

פורסם

האמסטף הוא רוצח על ארבע. אני לא חושב שצריך סיבה ספציפית ע"מ לעצבן אותו ולגרום לו לעשות את אשר עשה... ברגע שהאמסטף נועל את הלסת שלו על אחד מאיברי גופך, המצב די אבוד... נעילת הלסת שלו מפעילה לחץ של כמה טונות טובות על אותו האיבר, בדיוק כמו לקחת כלי רכב ולהפיל אותו על הזרוע שלך.

פורסם

והוא ייעשה את זה סתם כי משעמם לו.. ?

פורסם

בהחלט, כל אדם תמים יכול לעצבן אותו... זה בדיוק כמו שאתה הולך ברחוב ופודל או פינצ'ר נדבקים אליך וצווחים עליך בלי שיש לך מושג מה עשית להם, רק שלהם אין את הכוח הקטלני של האמסטף.

יכול להיות שזה ריח הגוף שלך, יכול להיות שזה ריח של בעל חיים אחר שנדבק אליך, יכול להיות שזה מזון שאתה אוחז בידיך... יכולות להיות 1001 סיבות, האמסטף לא חונך להיות כזה, זה הטבע שלו.

הוא כלב מסוכן, ועם כל החיבה שלי לכלבים ולבעלי חיים בפרט, אני בחיים לא הייתי מחזיק את האמסטף, זאב או רוטוויילר.

פורסם

אבל כלב שהולך לבד (ואם אין לא בעלים אז הוא לא צריך להיות ברחוב בכלל, ואף-פעם לא ראיתי כלב רחוב גזעי)

זה לא כמו כלב עם בעלים. וכאן יש לי נקודה חשובה, הכלב תלוי מאוד בבעלים שלו, אם זה איזה ערס מפגר שכל

מה שהוא מחנך את הכלב שלו זה להיות רוצח, ולנשוך ולהפחיד אנשים בשביל התשומת לב של הבעלים. ואם הכלב יגור

בבית עם 3 חדרים, ברור שיהיה עצבני.

בגלל זה צריך תקנות הגיוניות (לכל הכלבים)  ! כמו שציינתי בהודעה למעלה.

מאחת התגובות ב YNET

מכתב גלוי לשר החקלאות

אדוני הנכבד,

קראתי בעיתונות, אודות הנחייתך בנושא כלבים מסוכנים.

לצערי, הדוגמאות במדינות אחרות, והמחקרים המדעיים שנעשו בנושא, מצביעים על כך, שהסיכוי שהתקנות שתקנת יתרמו לביטחון הציבור בצורה מורגשת, נמוכים ביותר.

נפלא מבינתי, כיצד שר בישראל, העומד לרשותו משרד שייעץ לו בנושא, אינו מצליח ללמוד מידע בסיסי, אותו הצלחתי ללמוד אני, בתוך שעתיים של קריאת חומר, הנגיש לציבור הרחב:

* הניסיון מלמד, שבמדינות בהם נאסר על גידול כלבים לפי גזע, חל שינוי מועט בלבד במספר מקרי הנשיכה.

* הרוב המכריע של מחקרים מלמד על מתאם סטטיסטי גבוהה בין עבר-פלילי של בעלי-הכלבים לבין מקרי נשיכה.

* באותו אופן נמצא מתאם סטטיסטי נמוך בין מקרי נשיכה לבין גזע הכלב. אך אם אתה מתעקש להתייחס למתאם הזה, הרי שתמצא שהכלבים שהחלטת עליהם כעל כלבים מסוכנים, אינם בהכרח בראש הרשימה הזו.

* כל המומחים מסכימים, שהדרך למניעת התנהגות חריגה של כלבים, היא ע"י חינוך מתאים. מומחים אלו טוענים שהאמסטף, וכלבים מסוגו (חזקים ונבונים), דורשים בעלים, הניחנים סבלנות ומיומנות רבה בהחזקת כלבים.

* החומר שקראתי, גילה קהילה של חובבי כלבים שמתייחסים אל האמסטף בהערצה, הודות לעובדה שכל התכונות החיוביות שאנו מייחסים לכלב (נאמנות, דבקות במטרה, אינטליגנציה, אהבת-אדם וכדו'), נמצאות בו במידה רבה כמעט מכל זן אחר. אנשים אלו, אינם מעוניינים בכל כלב אחר כבן לוויה.

התקנות שתיקנת הן דרקוניות מחד, וחסרות תועלת מאידך. כך למשל אין כל ערובה שאדם בן 18 ימצא מתאים להחזקת כלב מסוג אמסטף. מצד שני, אתה מונע מבעלים מקצועיים, את בני הלוויה האידאלים עבור. אני גם חושד, שכבוד השר לא לקח בחשבון את ההשלכות של סירוס או עיקור על המאזן ההורמונלי ועל הטמפרמנט של הכלבים האמורים.

לכשעצמי, אינני בעלים של כלב. אני מכיר בעובדה שאין באפשרותי להשקיע את הזמן והמאמץ הדרושים לשם כך. אך אני מכיר ביתרונות הפסיכולוגיים והמוחשיים בהחזקת כלב בכלל, וכלב נבון וידידותי, כמו אמסטף, בפרט.

אינני טוען שאין צורך בתקנות ובחקיקה. ההיפוך הוא הנכון. קיימים אנשים רבים שבשל בורות, הזנחה או כוונת זדון, גורמים נזק לכלבים שברשותם, ובכך מאמללים את בעל-החיים, ומהווים סכנה לסביבתם. אני מאמין שיש להתייחס בכובד ראש לתופעה הזו.

הצעד המתבקש הוא לבצע רישוי עבור החזקת כלבים, כשם שהדבר מתבצע עבור רכב, ועובר כלי-נשק. בעלים של כלב מסוג זה צריכים להידרש לעבור קורס ובחינה, בכלביות מוכרות. הכלב צריך לעבור אבחון על-ידי איש מקצוע באופן תקופתי. כמו במקרה של רכב, העלות תמומן על-ידי הבעלים.

אני מעריך שהצעתי מורכבת יותר למימוש, שכן היא מצריכה להקים מערך הכשרה, בחינה ורישוי. ומצריכה עבודה רבה מצד משרדך, אך עליך לשקול את השאלה הבאה: לו היו הצעדים שלך מיושמים לפני חצי שנה, האם היה נחסכת הטרגדיה של משפחת גונן? אני מאמין שלא. הבעלים של הכלב היו ונשארו בלתי אחראים, ואם לא יהיה נגיש להם כלב מסוג אמסטף, מן הסתם היו בוחרים בדוברמן או בבולדוג, מתעללים בכלב הזה, והופכים אותו למסוכן.

כעת שקול את ההצעה שהעליתי אני. אני מאמין שהיא מטפלת בשורש הביעה. אם אתה מאמין אחרת, הרי שלרשותך משרד ממשלתי, שוודאי יוכל לנסח הצעה טובה ממנה.

אני מבקש שתשקול מחדש את התקנות שתיקנת, ושתפעל לטובת חקיקה אפקטיבית שתמנע, ככל האפשר, טרגדיות דומות לזו של אביבית גונן זכרה-לברכה.

בכבוד, רב,

חן לוי,

קרית שמונה.

פורסם

בהחלט, כל אדם תמים יכול לעצבן אותו... זה בדיוק כמו שאתה הולך ברחוב ופודל או פינצ'ר נדבקים אליך וצווחים עליך בלי שיש לך מושג מה עשית להם, רק שלהם אין את הכוח הקטלני של האמסטף.

יכול להיות שזה ריח הגוף שלך, יכול להיות שזה ריח של בעל חיים אחר שנדבק אליך, יכול להיות שזה מזון שאתה אוחז בידיך... יכולות להיות 1001 סיבות, האמסטף לא חונך להיות כזה, זה הטבע שלו.

הוא כלב מסוכן, ועם כל החיבה שלי לכלבים ולבעלי חיים בפרט, אני בחיים לא הייתי מחזיק את האמסטף, זאב או רוטוויילר.

כל מה שאמרת פה לא נכון! פינצ'ר נובח אלייך כי ככה הוא , זו תכונה של פיצ'ר , זו לא תכונה של אמסטף - רוב האמסטפים לא נובחים בכלל!

ואל תגיד לי שכל כלב אותו דבר כי פינצ'ר ואמסטף זה דבר שונה לגמריי , אם היית אומר שכל כלב תמים יכול לעצבן אמסטף הייתי מסכים אבל לא כל בן אדם , וזה דיי נדיר שזה קורה בכלל אם לא מגדלים אותו אנשים שבאמת מועניינים בכך שהוא יתקוף , כלומר מעודדים את הדחף לנשוך בני אדם , אם לא מעודדים זאת אין סיבה בכלל שאמסטף ינשוך, למעשה אם לא מעודדים זאת אמסטף גם ישמור על ילדה כזאת.

אני מקווה שהבהרתי לך שהטבע של האמסטף הוא לא לנשוך בני אדם אלא כלבים אחרים , וזה מוביל אותי לדבר השני שדיברת עליו - אתה באמת חושב שריח גוף שלך או ריח גוף של משהו אחר עלייך יכול להוביל לתקיפה שלו? אתה חושב שהוא מטומטם ולא רואה שאתה בן אדם? זו באמת שטות. גם מזון שאתה מחזיק ביד לא יוביל אותו לתקוף אותך ברוב המקרים , אלא אם כן אתה נוהג לזרוק לו אוכל לעיתים הוא מסיק שאתה האוכל בעצם , אבל אני לא מאמין שזה יכול לקרות... תיאורתית זה קורה עם חיות אחרות אבל לא נראה לי שעם כלב...

בקיצור אתה אחד מאלה שמדביק סטיגמות לכלבים האלה שהם אוכלי אדם.

ויש לי שאלה אלייך - גידלת פעם אמסטף או שחקרת בנושא שאתה יכול להעיד כך על האמסטף? אתה יכול להגיד שהוא תקף כמה פעמים אבל רובם לא עשו כלום...

והנה עוד משהו שתחכים ,מתוך קבוצה של גורי 10 אמסטף (או פיטבול) שנולדים - 2 או 3 מקסימום יהיו מסוגלים (ע"י עידוד היצר כמו שאמרתי)לתקוף אדם (רוב הסיכויים שכולם יתקפו כלבים , וזה היצר האמיתי שלהם!). וזה בגלל שה-2 או 3 האלה הם הכי דומיננטים.

אבל עדיין מי שרוצה לשמור על החיים שלו שיחשוב פעמיים לפני שהוא מתקרב לאחד כזה , אתה לא יכול לדעת מה האופי שלו ובכלל הוא רוצח מקצועי (הם קופצים ישר לצוואר)...

פורסם

היו כבר הרבה מחקירם שראו שהתנהגות של כלבים נקבעת על ידי הבעלים שלהם....

אני קראתי בYNET שהכלב שהרג את הילדה המסכנה הזאת חטף כמה מכות מהבעלים שלו איזה שעה לפני וממה שהבנתי בגלל שהכלב ראה את הבעלים

מחבק ומנשק את הילדה הקטנה אז הוא כיאלו רצה להחזיר לו על זה יענו רצה לפגוע בו כמו שהוא פגע בו..(נשמע קצת לא הגיוני אבל עדיין יש בזה משהו)

לדעתי עדיין צריכים לאסור גידול של כלבים כאלה לצורכי שעשוע .

כי הם לא כלבים עדינים בטבע שלהם.

לכלבים האלה יש פיוזים קצרים מספיק שאיזה ילד קטן קצת משחק לכלב באוזניים או קצת מציק לו והוא חוטף ביס.

פורסם
  • מחבר

אני רואה שלכל אחד יש דיעה שונה בנושא אבל כולנו מסכימים שאין להכות בע"ח כי זה מה שמקצר את הפיוזים שלו עוד יותר ואוטומטית כמעט הופך אותו לתוקפני יותר (או צמא לנקמה אם יש לו יצר כזה). אני דווקא תמיד רציתי לגדל דוברמן או זאב. אני מאמינה שעם החינוך הנכון, גם דוב גריזלי יכול להיות פו-הדוב ועם בעלים דפוקים גם כלב תחש יכול להפוך לתנין.

מה שמרגיז אותי אבל זה איך ששרי הממשלה קופצים על זה כהזדמנות להסיר את דעת האזרחים מהשחיתות, העוני, החינוך שנמצא בזבל, הבטחון שנמצא ב... ומה לא ומוציאים חוק פלצני שמטרתו להכחיד חיות. אנשים מתים ונפצעים בתאונות דרכים הרבה יותר מ"תאונות כלבים" ובכל זאת ישנן מכוניות על הכביש ואיש אינו אוסר אותן... מה לא בסדר בתמונה הזאת?

פורסם

תראו מניסיון אני אומר לכם שכלבים זה יותר מסובך ממה שאתם חושבים ובעצם זה תלוי בכלב ולא בבן אדם... הכלב שלי (בוקסר) מקבל מכות והוא פחדן ובוקסר אחר של שכן שלי מקבל את היחס הכי טוב שיש ויכול להרוג אותך (לא מפה הניסיון)... בקיצור אם הדיון הזה על כלבים אני אומר שסתם מדביקים סטיגמות לאמסטפים ופיטבולים , אם זה על הממשלה , דברו, לא מעניין אותי פוליטיקה...

פורסם
  • מחבר

הכתבה הזאת היא בינתיים הדבר הכי הגיוני שקורה בעולם התקשורת בקשר לנושא. עצוב, עצוב.

אם הייתה לי אפשרות, אז דווקא הייתי מאמצת אמסטאף. דווקא לא הייתי מעקרת/מסרסת (יש דרכים אחרות). מחסום - רק ברחוב (אבל לא בחוף ים נטוש או בחיק הטבע). אין לאנשים מה לעשות? ילדה מתה ואנשים שמים אצבע מאשימה אל הכלב. כנראה שכחו שלפני קצת יותר ממאה שנה הם היו אלו שיצרו את הגזע הזה למטרות הדפוקות שלהם ועכשיו הם מבקשים להשמיד את הספק מחמד, ספק מפלצת שהם עצמם יצרו. אם הכלבים האלו כל כך מרושעים, אז כיצד אתם מסבירים את כל אותם הכלבים שכן בסדר, שכן ידידותיים וסובלניים (גם כלפי קרציות בדמוי ילדים)? הרי הכלבים האלו הם דווקא הרוב...

אנשים, תתעוררו. יש לנו דאגות גדולות יותר על הראש והכלבים לא אשמים בטימטום של האנשים אז שימו כבר סוף לציד המכשפות הזה.

פורסם

בעלים דפוקים=כלב דפוק!!

דבר ראשון יש הבדל בהתנהגות בין גזעים שונים יש גזעים שבחיים לא משנה איזה חינוך יעברו לא ינשכו בנאדם ויש גזעים שתמיד צריכים השגחה לא משנה מי הבעלים.

במקרה עם הילדה האשמה היא אשמת הבעלים, הבעלים הוא עבריין שהשתחרר מהכלא אז אני לא מופתע שהכלב שלו הפך לרוצח זה פשוט היה שאלה של זמן.

החוק הזה הוא לא חוק טוב יש הרבה אנשים שמגדלים את החיות האלה בשקט וכמו שצריך לדעתי אם רוצים לחוקק חוק שיעצור את התופע אז צריך לחוקק כמה חוקים.

1. אמסטף חייב להיות בליווי של מבוגר, אדם מעל גיל 18.

2. הבעלים יהיה חייב לעבור סדנאות שונות ולבדוק עבר פלילי.

3. הבעלים יחוייב להעביר את הכלב באילוף אצל מאלפים שהמדינה תיתן להם רשיון לאלף אמסטפים.

נכון שחלק מהחוקים נראים דבילים אבל הכלב הזה יותר מסוכן מחיות אחרות אז למה לא לחייב אנשים להחזיק ברשיון לגידול אמסטף כמו רשיון לאוטו ולכול דבר אחר.

פורסם
  • מחבר

החוקים האלו לא כ"כ מטומטמים. הם מיושמים בכמה מדינות בעולם.

פורסם

יש אנשים שסומכים על הכלבים שלהם בעיניים עצומות ונותנים לילדים להסתובב איתם(גם אמסטפים) להם החוקים האלה יכולים להראות דבילים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים