עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

קניתי דיסק מחודש מאמאזון, בדף נכתב (באופן כללי) כי אלו דיסקים שהיו בשימוש בחוות שרתים עם זמן עבודה ממוצע של 3000 שעות, בדקתי עם Crystal disk info ולמרבה ההפתעה זמן העבודה הקודם על הדיסק הספציפי הזה היה 3 שעות...

דיסק 14 טרה חדש ב 200+ ש"ח? אני מאמין כי אם זה יותר מדי טוב מכדי שיהיה אמיתי אז זה לא ממש אמיתי.

האם ניתן לזייף את נתוני ה SMART? אם כן, יש דרך בה ניתן למצוא את הנתונים המקוריים?

WhatsApp Image 2024-06-25 at 21.06.29_600aaa01.jpg

פורסם

תנסה תוכנה אחרת .

בנוסף, זה לא שהבטיחו 30 שעות עבודה, הרי ציינו 3000.

אז או שנפלת על כונן מציאה, או שהתוכנה מפספסת.

לא רואה סיבה למה המוכרים יטרכו לזייף SMART.

פורסם

לדעתי התוכנה לא קורא נכון את נתוני ה-SMART.

כבר ראיתי בעבר מקרה דומה שהיצרן מספק תוכנה משלו לקריאת ה-SMART וכי תוכנות אחרות לא קוראות נכון את הנתונים. וגם הכונן עצמו לא מספק חלק מנתוני ה-SMART.

בקיצור הכונן חשוד מאוד ואמינותו מוטלת בספק.

נערך על-ידי Jabberwock

פורסם

אמינותו בכל מקרה מוטלת בספק.

לא מספיק שכוננים בכלל ומכאניים בפרט

מועדים לפורענות, לקנות כונן משומש מהווה הימור פרוע.

לגבי השאלה עצמה, כפי שנכתב לעיל, תמיד אפשר לזייף, אבל ...

תוכנות שמאפשרות זאת ( ומחייבות גם חומרה מתאימה ) ,

עולות בעצמן סביב 50 אלף דולר, אז מה ייצא לרמאים מזה ?

פורסם
ציטוט של A-10

אמינותו בכל מקרה מוטלת בספק.

לא מספיק שכוננים בכלל ומכאניים בפרט

מועדים לפורענות, לקנות כונן משומש מהווה הימור פרוע.

לא מוטרד.

זה כונן לאיחסון מדייה עם כונן גיבוי זהה והמדייה עצמה מגובה על DVD-BR😌. (כתבתי על זה כאן לפני שנה שנתיים, נוח יותר לראות סרט ב HTPC כאשר הוא על דיסק מאשר על DVD) רוב הזמן שה HTPC עובד הכונן לא מסתובב בכלל כך שכנראה לא אוסיף לו הרבה שעות עבודה. דיסקי הגיבוי השבועי שלי עובדים 5-6 שעות לשנה.

קשיח מכני עושה קולות לפני שהוא מתפגר ככה שתמיד אוכל להחליף אותו לפני שיהיה נזק בלתי הפיך.

ציטוט של Jabberwock

לדעתי התוכנה לא קורא נכון את נתוני ה-SMART.

כבר ראיתי בעבר מקרה דומה שהיצרן מספק תוכנה משלו לקריאת ה-SMART וכי תוכנות אחרות לא קוראות נכון את הנתונים. וגם הכונן עצמו לא מספק חלק מנתוני ה-SMART.

בקיצור הכונן חשוד מאוד ואמינותו מוטלת בספק.

קצת מוזר לי, חשבתי כי הפרוטוקול כשלעצמו הוא מאוד סטנדרטי. יצרנים שונים מוסיפים תוספות שונות אך הנתונים הבסיסיים אמורים להיות זהים.

בכל מקרה אנסה לחפש תוכנת יצרן, ENTERPRUSE נשמע לי כמותג מדבקה....

פורסם
ציטוט של ha

קשיח מכני עושה קולות לפני שהוא מתפגר

קונספציה מטעה ושגויה ...

פורסם

לא זכורה לי פעם אחת שדיסק התפגר לי ללא סימנים מקדימים ואני לא מדבר על נפילה וכדומה. וב 25 שנה האחרונות עברו אצלי יותר מ 100 דיסקים...

בדקתי בנוגע ל ENTERPISE וזה בעצם seagate. הורדתי את ה SeaToos ומה שהוא מדווח זהה ל Crystal disk info. 

בכל מקרה, עכשיו 6/24, מבטיח לדווח מתי הדיסק יתפגר. אם יחזיק שנתיים שלוש אז זה כבר שווה את הכסף...

פורסם
ציטוט של ha

לא זכורה לי פעם אחת שדיסק התפגר לי ללא סימנים מקדימים ואני לא מדבר על נפילה וכדומה. וב 25 שנה האחרונות עברו אצלי יותר מ 100 דיסקים...

לא אפתח כאן דיון על טיבו של זיכרון ...

אז לכאורה, מספיק סטטוסקופ ופתרת את בעיית אמינות הקשיחים ...

וסתם מחשבה -

אולי אם היית יותר בררני, במקום 100 דיסקים 

היית מחליף רק 20 ?

בכל מקרה, במקרה הספציפי שלך = אחסון סדרות ותכנים,

או בצורה אחרת, חומר לא כ"כ קריטי כמו תמונות משפחתיות,

אז אפשר להתנהל בצורה שתיארת.

אם החומר ממש חשוב ויקר, כדאי להקפיד יותר מה קונים.

בכל מקרה, זה לא מבטיח דבר וחצי דבר,

וכדאי לדאוג לגיבוי מהבייט הראשון.

והרי את זה אתה עושה.

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים